White-headed marmoset

De white-headed Marmoset of tamarin harige oren is een soort één platyrrhine Callitrichidae endemische primaten van de familie in Brazilië. Zij zijn de meest voorkomende marmosets in gevangenschap; en vele dierentuinen zijn gewijd aan het behoud van de soort en de verschillende rassen.

Distributie

Dit dier is endemisch in de Atlantische Woud Braziliaanse staat Espirito Santo, Minas Gerais en Rio de Janeiro. De soort heeft ook een wilde populatie, deze is gelegen op het eiland Santa Catarina in de kust van Santa Catarina.

Beschrijving

Het meet ongeveer 50 centimeter, waarvan meer dan de helft tot de staart gewicht van 300 tot 400 gram. Het is herkenbaar aan de witte kop en nek, twee zwarte pluimpjes op de oren en een naakte roze rond de mond en ogen zijn lichtbruin. Haren, poten en staart zijn zwart, terwijl de achterkant wordt griscon oranje en zwarte en witte strepen. De staart heeft ringen grijs.

Gewoontes

Het is een dag-en boombewonende aap die bewegen in groepjes van 3-8 personen in een gebied van 5 hectare. Hun dieet is gebaseerd op insecten en fruit. Het is een min of zijdeaapjes speelde de dominante vrouwtje in gevangenschap neiging monogamous zijn. De draagtijd duurt ongeveer vier en een halve maand en twee pups per nest geboren. Hun levensverwachting is 10 jaar in het wild habitat.

(0)
(0)
Vorige artikel Ranunculus abnormis
Volgende artikel Geoffrey Rush

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha