Wenkbrauwalbatros

Mei 15, 2016 Jade Witsen W 0 24
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

De zwart-browed albatros is een soort vogel in de familie van de albatrossen.

Taxonomie

De wetenschappelijke naam van deze soort van albatros is zwart-browed albatros, maar het is eerder geclassificeerd als Diomedea melanophys. Recente beoordelingen zijn verhuisd deze soort in het geslacht Thalassarche.

Biologische kenmerken

De zwart-browed albatros, net als andere albatrossen, hebben lange vleugels van de grote, tot 2,3 m, waardoor ze een opmerkelijk vermogen voor de vlucht planning. Ze kunnen grote afstanden te reizen en hebben de mogelijkheid om veel tijd door te brengen in een continue vlucht zonder rust op land of water. Ze zijn echter ook goede zwemmers en een membraan mee zijn vingers, die voortstuwing in het water vergemakkelijkt ook indien duikers en andere zeevogels. Nauwelijks bewegen aan de wal. Ze kunnen een gewicht tot 3,8 kg en te leven tot 50 jaar.

Ethologische

Zijn leven is pelagische, kust niet wil zeggen ontwikkelt zich meestal op zee, het naderen om alleen het land om te broeden. Live wateren winderige klimaten zones, omdat dit element is essentieel om ze voor de vlucht en scroll. Altijd nest op eilanden, vinden hun nesten op steile hellingen begroeid met grassen, soms op kliffen, en ook in de vlakke stranden in de buurt van de kust.

Het dieet van deze vogels is vleesetende, samengesteld uit diverse mariene organismen zoals inktvis, schaaldieren, kwallen, octopussen en sommige vissen. Vandaag voeden meestal op de verspilling van vissersvaartuigen, die hen in gevaar van de dood worden gevangen in visnetten of lijnen of worden blootgesteld aan gemakkelijk worden gejaagd zet. Dit is een groot probleem dat een aanzienlijke daling van de bevolking, die heeft geleid tot de totstandkoming van overeenkomsten tussen landen om deze soort, die is geclassificeerd als bedreigd te beschermen heeft veroorzaakt. Deze soort is commercieel gejaagd sinds de negentiende eeuw voor de veren, die werden gebruikt voor de versiering en als vulling voor kussens en matrassen. Op zijn beurt walvisvaarders bij uitstappen op de eilanden, veel eieren verzameld.

Geografische spreiding

De zwart-browed albatros leven in het zeegebied van de Steenbokskeerkring te nestelen in Antarctica en oceanische eilanden in de poolgebieden. Er zijn momenteel 14 plaatsen in de wereld nest: de Falklandeilanden, South Georgia Island Staten; Diego Ramirez, Ildefonso, Diego de Almagro en Islote Evangelistas Eilanden Crozet en Kerguelen Eilanden; de Macquarie, Heard en McDonald Australië) Islands, en Campbell, Antipodes en Snares eilanden.

Deze vogels worden in broedkolonies tussen september en april, waardoor het uitvoeren van nesten in de zuidelijke zomer. Tot december uitgevoerd incubatie van de eieren, die door beide ouders wordt uitgevoerd. Vervolgens, tot mei kuikens leren vliegen. Het is de enige species albatrossen kweken jaar, waardoor een ei per jaar.

De overgrote meerderheid van de paren in de kolonies van de Malvinas eilanden, 20% in Georgia eilanden en 20% in Chili, in de rest van de eilanden zijn er enkele paren, bijvoorbeeld in Australië Heard eilanden een toename 200 tot 600 partners in de afgelopen 50 jaar. Echter, de bevolking in de meeste van deze kolonies drastisch gedaald in de afgelopen decennia.

(0)
(0)
Volgende artikel Anselme Payen

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha