Stern

De Stern is een zeevogel van de familie Sternidae dat de kusten van Afrika en het westen van Eurazië bewoont. De taxonomie wordt betwist, terwijl sommige gender Thalasseus anderen in het geslacht Sterna blijven. Het is nauw verwant aan de sterns Bengaals, Chinees en elegante stern stern.

De grote stern stern is een groot gemiddelde grootte heeft van de bovenste delen van zijn lichaam bleek grijs en wit hieronder met een zwarte kuif kuif die neerkomt op een zwarte streep in de winter en een zwarte snavel tip geel. Net als alle andere sterns geslacht Thalasseus grote stern voedt duiken in het water om te vissen, meestal in het mariene milieu.

Taxonomie

Genderverhoudingen Thalasseus

Familie sternen en sterns, Sternidae, vogels bestaat uit kleine en middelgrote dat meeuwen lijken, hoewel vaak delicate en lichtere constructie en kortere benen. Ze hebben lange puntige vleugels die een sterke en snelle vlucht bieden. Ze hebben ook de neiging om gevorkte staart hebben. De meeste soorten zijn grijs aan de bovenkant en witte gedeelte onder en hebben een zwarte kap die wordt verminderd of spatten van wit in de winter.

De grote stern werd wetenschappelijk beschreven door ornitholoog John Latham in 1787 als Sterna sandvicensis, maar onlangs werd overgebracht naar het geslacht Thalasseus omdat weinig studies van mitochondriaal DNA te bevestigen dat de drie verschillende soorten patronen op het hoofd corresponderen met verschillende clades.

De geslachtsnaam is afgeleid van het Griekse Thalassa; en zorgen sandvicensis Sandwich, de stad waar het type specimen verzameld Latham; In tegenstelling tot andere vogels waar de term algemeen sandvicensis in hun specifieke naam verwijst naar Hawaii, voorheen Sandwich eilanden.

De grote stern broedt in de Europese Atlantische Oceaan en de Middellandse-Zeekust, en migreren naar West-Afrika en het Arabisch schiereiland.

Beschrijving

Het is een middelgrote stern, 37-43 cm lang met een spanwijdte van 85-97 cm, dat is moeilijk te verwarren met andere soorten in haar assortiment, maar jongeren hebben kortere piek lijken op die van de Kaspische stern.

De piek is smal grote stern en zwart met gele tip, behalve in de Zuid-Amerikaanse ras dat is geel of oranje in hun geheel. De poten zijn kort en de naam van zwarte kleur. De bovenste delen van hun lichaam zijn bleke grijze en witte buik. Wat geeft een zeer duidelijke verschijning in de vlucht, maar de primaire veren donkerder in de zomer, en volwassenen die in Crested geleid door een zwarte pet kleur. In de winter zijn de voor- en pileus volwassenen wit worden. De jeugd van de grote stern die toppen van hun staart en donkere rug en de bovenkant van de enigszins gevlekte vleugels, net als de jeugd van roseate stern.

Het verschilt van Bengaalse en elegante stern stern op zijn hoogtepunt hebben beide oranje. Naast Bengali piek stern je iets robuuster en achter grijs hebben, en de elegante stern is iets langer en dunner snavel. Chinese stern is meer als de grote stern, maar de kleur patroon is de omgekeerde piek, geel met een zwarte punt, en hun assortiment niet overlappen, dus het is zeer onwaarschijnlijk verwarring.

Gedrag

Deze soort broedt in zeer dichte kolonies langs de kust en de eilanden, en uitzonderlijk in de continentale interieur in grote zoetwatermeren in de buurt van de kust. Maakt zijn nest op de grond kort graven van de aarde en zet 1-3 eieren. In tegenstelling tot de kleinere sterns niet getoond erg agressief tegen mogelijke roofdieren, met de hoge dichtheid van nesten vaak slechts 20-30 cm van elkaar en nestelen in de buurt van meer agressieve soorten zoals noordse sterns en kokmeeuwen roofdieren verdrijven.

Net als alle Thalasseus geslacht sternen grote stern duik voer voor vis. Algemeen toegepaste maken een duik direct, zonder de voorkeur te zweven als Noordse stern. Vis aanbod mannelijke aan het vrouwelijke deel van de hofmakerij ritueel in deze soort.

Behoud

De grote stern heeft een breed verspreidingsgebied van ongeveer 100,000-1,000,000 miljoen vierkante kilometer. Het heeft een bevolking geschat op 460.000 tot 500.000 personen. De neiging van de bevolking is niet gekwantificeerd, maar is niet nagedacht over de daling van de criteria van de IUCN Rode Lijst. Om deze reden is de soort is opgenomen als Least Concern.

De Stern is een van de soorten waarop de instandhouding van de Afrikaanse en Euraziatische trekkende watervogels Verdrag van toepassing is.

(0)
(0)
Vorige artikel Jos van Emden
Volgende artikel Tajara

Gerelateerde Artikelen

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha