Siberische ree

Siberische of Aziatische artiodáctilo een soort familie zoogdier Cervidae verdeeld Noordoost-Azië herten. Naast Siberië, bewoont Kazachstan, het Tian Shan-gebergte, het oosten van Tibet, het Koreaanse schiereiland en het noordoosten van China. In het westen bereikt de Oeral en de bergen van de Kaukasus, waar het voldoet aan de Europese reeën, hoewel de Siberische soort leeft in de North Slope en de Europese soorten aan de zuidkant. Bovendien werd in Engeland geïntroduceerd in 1939, hoewel het twijfelachtig of er nog personen in het wild.

Siberische herten werd beschouwd als een ondersoort van de Europese herten, maar vanaf oktober 2007 is geclassificeerd als een aparte soort. Het heeft een grotere gewei met meer takken dan de Europese herten. Het groter, met ongeveer 90 cm op de schoft en kan oplopen tot 59 kg. Het kan horizontaal sprongen geven van 15 meter. Leven over het algemeen een gemiddelde van 8-12 jaar, met een maximum van 14-18 jaar in gevangenschap.

In 1979 Stubbe G. en Z. Bruholf voerde een reeks van kruisingen tussen de Europese en Siberische ree. Slechts 20% van de hybriden overleefd zonder hulp en mannelijke overlevenden waren steriel, terwijl de hybride vrouwtjes gehandhaafd vruchtbaarheid.

Ondersoorten

De volgende ondersoorten worden erkend:

  • Pygargus Siberische ree
  • Siberische ree bedfordi
  • Siberische ree mantschuricus
  • Siberische ree ochraceus
(0)
(0)
Vorige artikel 1968 Beweging in Mexico
Volgende artikel Francisco Eguiguren Praeli

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha