Romain Duris

Romain Duris, geboren in Parijs op 28 mei 1974, is een Franse acteur.

Biografie

De zoon van een architect en een ingenieur vader, moeder, Duris studeerde toegepaste kunst aan de universiteit, maar verlaten schilderij te richten op muziek. Hij creëerde een jazz-funk-rap genoemd Kingsize, waar hij een drummer was, die ook daarna vertrokken.

Het is toeval dat het werd een acteur. Ontdekte off klassen voor de casting director Cédric Klapisch, wilde hij niet om een ​​acteur te zijn, en ik was niet echt gemotiveerd in haar eerste casting.

De rol die haar maakte ontdekken wat ze droeg, die werd uitgevoerd voor de film van Cédric Klapisch, Le Peril Jeune. Met wie hij werkte later in Chacun Cherche zijn praatje en Peut-être.

Hij heeft ook meegewerkt aan andere gelegenheden met regisseur Tony Gatlif, in films Gadjo Dilo, een rol waarvoor hij werd genomineerd in de Cesar Awards als beste mannelijke acteur in Je suis né d'une cigogne en ballingen. En met regisseur Olivier Dahan, in de films Déjà mort en Le Petit Poucet.

In 2002 kwam zijn grootste commerciële succes met Cédric Klapisch komedie, L'Auberge Espagnole, bevestigt het als een grote waarde onder de veelbelovende jonge Franse cinema.

Na deze is rijgen films, de meeste big-budget, zoals Adolphe van Benoît Jacquot, Arsène Lupin door Jean-Paul Salome, Russische poppen en Parijs, die beide Cédric Klapisch, onder anderen.

Zijn prestaties in het drama van Jacques Audiard The Beat Mijn hart sloeg werd unaniem geprezen door critici, die verder bewijs van de waarde van deze acteur.

Hij is momenteel getrouwd met de Franse actrice Olivia Bonamy, met wie hij een zoon Luigi, geboren op 10 februari 2009.

Filmografie

  • 1994: Le Peril Jeune Cédric Klapisch: Tomasi
  • 1994: Olivier Dahan Frères Marco
  • 1995: Memoires d'un jeune met Patrick Aurignac: Luc
  • 1995: Chacun Cherche zijn Cédric Klapisch chat: drummer
  • 1996: 56 fois par semaine de Raphaël Fejtö
  • 1997: Dobermann door Jan Kounen: Manu
  • 1997: Tony Gatlif Gadjo Dilo Stéphane
  • 1997: Déjà mort van Olivier Dahan: Romain
  • 1998: Je suis né d'une cigogne Tony Gatlif: Otto
  • 1998: Les Graham Guit Kidnappeurs: Zero
  • 1999: Peut-être Cédric Klapisch: Arthur
  • 2001: Le Petit Poucet Olivier Dahan: Koningin Guard
  • 2001: Being Licht van Jean-Marc Barr: Maxime Lecocq
  • 2001: 17 Fois Cécile Cassard Christophe Honoré: Matthieu gay
  • 2001: Roman Coppola's CQ: De hippie filmmaker
  • 2002: Filles perdues, cheveux gras Claude Duty: Mathieu
  • 2002: Adolphe van Benoît Jacquot: D'Erfeuil
  • 2002: Pas si graf van Bernard Rapp: Léo
  • 2002: Shimkent Hotel Charles de Meaux: Romain
  • 2002: L'Auberge espagnole van Cédric Klapisch: Xavier
  • 2003: James Ivory's Le Divorce: Yves
  • 2003: Les Clefs de Bagnole Laurent Baffie
  • 2003: Raphaël Osmose Fejtö: Rémi
  • 2004: Tony Gatlif Exiles: Zano
  • 2004: Arsène Lupin door Jean-Paul Salomé: Arsene Lupin
  • 2005: De Beat Mijn hart sloeg door Jacques Audiard Thomas Seyr
  • 2005: Russian Doll Cédric Klapisch: Xavier Rousseau
  • 2006: Christophe Honoré's Dans Paris: Paul
  • 2007: Laurent Tirard's Molière Molière
  • 2007: L'Age d'homme ... maintenant ou jamais! Raphaël Fejtö: Samuel
  • 2008: Parijs Cédric Klapisch: Pierre
  • 2008: Gilles Daarna Bourdos: Nathan Del Amico
  • 2009: Vervolging van Patrice Chéreau: Daniel
  • 2010: Pascal Chaumeil Heartbreaker: Alex Lippi
  • 2010: L'Homme qui vivre sa vie voulait Eric Lartigau: Paul Exben
  • 2012: Régis Populaire Roinsard: Louis Echard

Awards en nominaties

  • Acteurs à l'Écran
  • Chlotrudis Awards
  • César Awards, Frankrijk
  • European Film Awards
  • Lumière, Frankrijk Awards
  • NRJ Ciné Awards
  • Étoiles d'Or
(0)
(0)
Vorige artikel Ignacio del Moral
Volgende artikel Eduardo Olivera

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha