Roger Ashton-Griffiths

Roger Ashton-Griffiths is een theater en film acteur, zanger, schrijver en Engels filmregisseur.

Hij studeerde af als muzikant aan de Lancaster University en behaalde een Bachelor of Fine Arts aan de Universiteit van East London en begon zijn carrière als zanger bij de Inglés Nationale Opera in het London Coliseum.

Hij verscheen in vele high-profile films, waaronder

  • The Brothers Grimm en Brazilië,
  • Een ridder,
  • Gangs of New York,
  • Pirates,
  • The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover,
  • U krijgt een Tall Dark Stranger Ontmoet en
  • Grace van Monaco.

Hij heeft ook gewerkt uitgebreid in televisie, waaronder Margaret en The Tudors.

Ze heeft twee kinderen en woont in Londen en Suffolk.

Filmografie

  • 1982: The Young Ones, zoals Orgo
  • 1983: de gezondheid van de natie.
  • 1984: De Zany avonturen van Robin Hood, als coach
  • 1984: The Secret Servant, Ivan
  • 1985: Brazilië, als priester
  • 1985: Plenty, als radiomaker
  • 1985: Dreamchild, als Mr. Duckworth
  • 1985: Young Sherlock Holmes, detective sergeant Lestrade
  • 1986: Vooruitzichten, zoals Eddie
  • 1986: Pirates of Roman Polansky, als Moonhead
  • 1986: C.A.T.S. Ogen Humbart
  • 1986: Haunted Honeymoon, zoals Francis Jr.
  • 1987: Empire State, zoals in koffie Punter
  • 1988: Crossbow als Town Crier
  • 1988: Jack the Ripper, zoals Rodman.
  • 1989: Schaduw van de Lus, zoals William Thompson
  • 1989: Het wetsvoorstel, als rechercheur D. I. Larber
  • 1989: The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover, als Turpin
  • 1989: Georg Elser - Einer aus Deutschland, zoals Watchman
  • 1989: Chambre à part, zoals Harvey
  • 1990: Bergen van de Maan, zoals Lord Cowley
  • 1990: Grange Hill, zoals Walt
  • 1990: Chicago Joe en de Showgirl, als inspecteur Tarr
  • 1991: Lovejoy, zoals antieke winkeleigenaar
  • 1991: Koning Ralph, als de fotograaf van de koning.
  • 1992: The Young Indiana Jones Chronicles, zoals de Duitse ongeval
  • 1992: Het leven en de Tijden van Henry Pratt, als Len Arrowsmith
  • 1993: The Darling Buds van mei, als Mr Ramsbottom
  • 1993: Heidi, als geestelijke
  • 1993: Land of schaduwen, als Dr. Eddie Monk
  • 1994: Martin Chuzzlewit, als George Chuzzlewit
  • 1994: De Wimbledon Poisoner als Vicar
  • 1994: The Madness of King George, als MP
  • 1995: de plant, zoals Geoff
  • 1995: Ga nu, als Walsh
  • 1995: Aristophanes: The Gods lachen.
  • 1995: restauratie, zoals de heer Bung
  • 1996: Tales from the Crypt, als Valdemar Tymrak
  • 1996: Portret van een dame, als Bob misbaksel
  • 1996: Jude: Hearts gekweld, als een spits
  • 1996: Het wel en wee van Moll Vlaanderen, zoals Gent bij Mint
  • 1996: The Wind in de Wilgen, zoals de officier van justitie
  • 1997: Ivanhoe, als Prior Aymer
  • 1997: The Odyssey, als Polites
  • 1997: Cadfael, zoals Thomas van Bristol
  • 1997: Swept from the Sea, zoals Canon Van Steen.
  • 1998: Merlin, Sir Boris
  • 1998: Kinderen van de New Forest, zoals Miller Sprigge
  • 1998: Vanity Fair, als koning George IV
  • 1999: Je bent dood ... als Cliff Sniffton, de bankdirecteur.
  • 2000: Lady Audley's Secret, als Dr. Alwyn Mosgrave
  • 2001: Deflatie, als mediterende man.
  • 2001: Alsof als een man in de douche
  • 2001: Hart gentleman, zoals oude bisschop
  • 2001: Princess of Thieves, zoals Friar Tuck
  • 2001: Micawber, als Mr. Peck
  • 2002: Gangs of New York, zoals P. T. Barnum
  • 2002: Nicholas Nickleby, zoals Dr.
  • 2003: Devil's Gate, zoals Eagle
  • 2003: Wat een meisje wil, als Heer Orwood
  • 2004: Keen Eddie, zoals Gordon Glass Eye
  • 2005: Rijk, als Panza
  • 2005: The Brothers Grimm, als burgemeester
  • 2006: De Ierse Jam, Tom Flannery
  • 2006: Samuel Johnson: De Dictionary Man, zoals Samuel Johnson
  • 2006: Torchwood, zoals de heer Garrett
  • 2007: Avonturen in het Rijk, als Tascius Pomponianus
  • 2007: A Very British Sex Scandal, zoals Khaki Roberts
  • 2007: helden en schurken, zoals General Doppet
  • 2008: The Passion, zoals Syrische prefect
  • 2008: De kleur van Magic, als Lumuel Panter
  • 2008: Mutant Chronicles, als wetenschapper monnik
  • 2009: Margaret, zoals John Sergeant
  • 2009: Henry VIII: Mind van een tiran, als kardinaal Wolsey
  • 2009: Bright Star, als winkelier
  • 2009: The Tudors, zoals Sir John Hutton
  • 2009: Hell's Pavement als Daffyd Tudor
  • 2009: Tormented, zoals de heer Humpage
  • 2010: ontmoet je een Tall Dark Stranger, Jonathan
  • 2010: Accidental Farmer, Bill
  • 2011: A Gun voor George, zoals de heer Maddock
  • 2011: Red Faction: Origins, als Grogan
  • 2011: Little Crackers, als chief magistraat
  • 2013: De zomer in februari, zoals de heer Jory
  • 2013: AB negatief, als de aannemer
  • 2014: Grace van Monaco, zoals Alfred Hitchcock
  • 2014: Game of Thrones, zoals Mace Tyrell
(0)
(0)
Vorige artikel Alicia Jurado
Volgende artikel Tianguis

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha