Rogelio Romano

Rogelio Mario Romano was een film, radio en theater, journalist, theatermaker en Argentijnse schrijver.

Race

Romano was een acteur die filmische werd geboren tijdens de gouden eeuw van de Argentijnse cinema, samen met grote artiesten als Arturo García Buhr, Maria Rosa Gallo, Hector Mendez, Guillermo Battaglia, Carlos Carella en Angel Magaña.

Hij ontving beroepsonderwijs theater en de Industrial Mechanical Technician. Hij werkte in Buenos Aires in het Teatro del Pueblo met de vier tafels. Hij studeerde aan de I.S.E.R. en was een schrijver van korte verhalen, novellen en verhalen; met lakens op radio charts en wordt geassocieerd met Argentores door 1.960.

Als journalist hij uitblonk in grafische supplement in kranten zoals Clarin Culturele Chronicle en de Atlantische Oceaan; en in tijdschriften zoals Radiolandia en de Nationale Ethics.

In 1970 maakte hij deel uit van de Latijns-Amerikaanse blok Acteurs.

Filmografie

  • 1956: Na de stilte
  • 1959: Mijn skelet
  • 1960: De verdachte
  • 1960: Guilty
  • 1960: De bende
  • 1961: Mortal
  • 1963: Burgerlijke Placeres
  • 1964: De zin
  • 1967: De cicade is hot
  • 1972: Olga, de dochter van die Russische prinses
  • 1973: Deze gekke ... gek Buenos Aires
  • 1974: Moeder Maria
  • 1976: Fury Island
  • 1984: Alles of niets
  • 1986 Vrouwen Correctional
  • 1987: Obsession wraak
  • 2001: Zoon van de Bruid

Radio

Roger had een lange carrière als radio-acteur en schrijver. Tussen 1954 en 1956 is de toetreding tot de cast van Los Pérez García. Gedurende zijn lange carrière integreer ik verschillende series van verschillende radio-bedrijven zoals Jorge Salcedo, Elcira Olivera Garcés, Horacio Torrado en Julia Sandoval, Antuco Telesca, Eduardo Rudy en Hilda Bernard, Armando Discepolo, Norma Aleandro en Emilio Alfaro, onder anderen . In stations als Radio Rivadavia, Vrijheid, Stad, Splendid, Belgrano, Excelsior en R.1 National Radio El Mundo, in verband met de laatste in 1956.

Televisie

  • 1957: Mannen en vrouwen in het wit
  • 1958: Vertical Buenos Aires
  • 1958: Verhalen van de Jeugd
  • 1958-1962: soap voor teatime
  • 1959: Twee ter wereld
  • 1959: Operation Zero
  • 1959-1960, 1967-1969: Universal Theatre
  • 1962-1963: Zijn favoriete comedy
  • 1962-1965: The Show Marrone
  • 1966-1969: Het theater van Dario Vittori
  • 1969: Rafael Heredia, zigeuner
  • 1970: De Blonde Mireya
  • 1970: De jongens droegen geen haargel
  • 1971-1972: Stories voor de nacht
  • 1973: Het Theater van Pacheco
  • 1973: Vier mannen voor Eva
  • 1973-1974: Verse en Batata
  • 1977: De stemming van Verdaguer
  • 1980: Middag met humor
  • 1983: zaterdag van vriendelijkheid

Theater

Romano was een belangrijke acteur en regisseur van talrijke werken en maakte muziek. Als acteur zijn ze:

  • Caligula
  • Mom's huis
  • Remembering Mom
  • Vrouwen Gossip
  • Zo is het leven
  • Wonderbaarlijke Wife De gilde
  • De vos en de druiven
  • Huwelijksreis voor alle
  • De Barranco
  • De miljoenen Orofino
  • De pergola van bloemen
  • Coca-Cola lanceerde
  • De moeilijke weduwe
  • Equus
  • Duizend Francs Beloning
  • De Biunda
  • Je weet dat de Melkweg
  • A Midsummer Night's Dream
  • Bomen sterven staande
  • Crazy Summer
  • Engel Tango
  • Jongens Clan
  • Waar ze slapen twee liggen drie
  • The Zoo Story
  • Alle long
  • Wilde eend

Als directeur hij uitblonk in:

  • Weet jij de Melkweg
  • Waar ze slapen twee liggen drie
  • Rechten
  • Teatro Argentino Geschiedenis

Hij had ook een rol als auteur van werken zoals Martin Fierro, Rechten, Geschiedenis van de Argentijnse theater en meisjes Ja.

(0)
(0)

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha