Robert Miles

Roberto Concina artistiek bekend als Robert Miles, producer, componist en muzikant Italiaanse trance, ambient, techno en andere elektronische muziek.

Biografie

Robert Miles is de zoon van Italiaanse immigranten in Zwitserland; Antonietta en Albino Kitchen bereik.

Mijl werd een expert op de piano tijdens zijn jeugd en sinds 1988. Hij werkte als DJ in enkele Italiaanse clubs is in de muziekwereld, en in 1990 gebruikte zijn spaargeld om zijn eigen studio oprichten en kopen gebruikte machines.

In 1994, Miles schreef zijn beroemdste compositie: Kinderen. De single heeft populariteit langzaam in de eerste twee weken van de verkoop in 1995, verkocht meer dan 30.000 exemplaren in Europa en bedekte de grafieken in veel landen. Hij gaf Miles platina in Engeland en Duitsland en goud in andere landen. Het werd beschouwd als de meest succesvolle single van 1996. In december 2004 kinderen bereikt nieuw publiek in Engeland te worden gebruikt in een samenwerking tussen Angel City en Ministry of Sound Dj bewaring MyR getiteld 'Do You Know? ", Die bereikt het invoeren van de Top 10 in Engeland.

Mijl 'volgende single was Fable, met de stem van Fiorella Quinn. Hun debuutalbum, Dreamland, werd uitgebracht op 7 juni 1996 in Europa, terwijl het lied werd een hit, een paar dagen later werd uitgebracht in de Verenigde Staten met een lied Extra Eén en Eén gezongen door Maria Naylor en geschreven door Billy Steinberg Rick Nowels en Marie Claire D'Ubaldo. Dit nummer was erg populair en werd later uitgebracht als een single in de VS en Duitsland. In het najaar van 1996, Miles heeft een nieuwe versie van Dreamland, genaamd Dreamland -. De Winter Edition in Duitsland, die het lied One en One Het lied werd oorspronkelijk geschreven voor de Poolse zangeres Edyta Górniak bevatte, maar het nam het pas een jaar later en het werd opgenomen op hun debuutalbum.

In november 1997 Miles vrijgegeven het lied Freedom als de nieuwe single van zijn tweede album 23am, gelanceerd op 27 november 1997 bevatten een andere betekenis aan Dreamland, 23am opgenomen meer nummers met voice terwijl de essentie van duizenden met de piano. Het was in deze tijd dat hij werkte samen met Richard D. James onder de naam Aphex Twin.

Mijl was in reces tot 11 juni 2001, toen hij zijn nieuwe album, Organik, die werd gepresenteerd op vinyl en cd. De nieuwe single was Paths en wordt door veel fans beschouwd als een radicale verandering in de muzikale stijl van Miles.

In 2003 werd een remix album uitgebracht onder de naam Organik Remixes, met de winnende nummers van de wedstrijd Miles zei op hun website en een aantal remixen van artiesten als The Future Sound of London. Mijl lied getiteld Bhairav, gezongen door Amelia Cuni is ook inbegrepen.

In het najaar van 2003, Miles veranderde zijn woonplaats naar Los Angeles, dat hij begon zijn productiehuis S: alt Records en in 2004 een album gemaakt met Trilok Gurtu, getiteld Miles Gurtu.

Discografie

Albums

  • 1996 - Dreamland
  • 1997 - 23am
  • 1997 - Robert Miles in the Mix
  • 2001 - Organik
  • 2002 - Organik Remixes
  • 2004 - Miles Gurtu
  • 2011 - Dertien

Singles

  • 1995: "Kinderen"
  • 1996: "Fable"
  • 1996: "One and One"
  • 1997: "Freedom" geregisseerd door Massimiliano Iacono
  • 1998: "Full Moon"
  • 2001: "Wegen"
  • 2002: "Improvisations: Part 2"
  • 2002: "Verbindingen / Scheidingen"
  • 2002: "Pour Te Parler"
  • 2011: "Miniature World"
  • 2011: "Stemmen uit een verzonken zee"
  • 2011: "De Orchidee Miracle"

Samenwerkingen

  • 2011: "The Wolf"
(0)
(0)
Vorige artikel Anatol Gorelik
Volgende artikel Earthling

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha