Reserve sluit de haven van Mar del Plata

Juli- 10, 2016 Iwan Weide R 0 6
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

De reserve van de zeeleeuwen van de haven van Mar del Plata en fauna reservaat van zeeleeuwen is een kleine stedelijke beschermd gebied gelegen aan de kust van de stad Mar del Plata, in het bijzonder in het gelijknamige haven, ten zuidoosten van de provincie Buenos Aires centraal-oostelijke Argentinië. Naast een reguliere sightseeing tour, je doel is om de meest noordelijke kolonie van zeehonden in het land te beschermen.

Geschiedenis en de algemene kenmerken

De regio waar de stad Mar del Plata ligt heeft een kust vooraan op de Argentijnse Zee zuidwestelijke Atlantische Oceaan, die was van oudsher de thuisbasis van vele zeeleeuwen kolonies van twee soorten vinpotigen de zeeleeuw haar of Zuid-Amerikaanse en zeeleeuw twee haren of Zuid-Amerikaanse. Deze kolonies werden gedecimeerd door de mens, eerst voor hun huiden en vlees vet, en ten slotte door een eenvoudige "sport jagen", dus vrijwel verdwijningen van het gebied.

Het centrum heeft een zeer actieve haven, waar meer dan 400 schepen, vooral bekend om de grootste aanvoer van visserijproducten in het land, en is ook actief in het buitenland graan poort.

De haven van Mar del Plata begon met het ontwerpen in de late negentiende eeuw en werd ingehuldigd in 1924. Het is kunstmatig, wordt gemaakt door het graven van een zee ruimte en dragándolo een diepe bassin te vormen, omsluiten twee belangrijke golfbrekers, het Noorden en het Zuiden; de laatste is de langste, waaronder terminal neus, komt het water 2750 meter. Het toegangskanaal heeft een breedte van 80 m en een diepte van 8 m.

Het haar zeeleeuwen migreren van kustwateren eerst begon te worden geïnteresseerd in vissersboten voor de visserij discard eten, en begon toen naar de haven in de jaren 1940 in te voeren, is dat tegen het jaar 1960 begonnen groepen vestigen permanent, steeds vaker haar aanwezigheid terwijl het echtpaar werd toe te voegen aan hun getal, omdat de levering van de teruggooi van visserijactiviteiten is een constante voedsel makkelijk te krijgen. Zij bleven in de haven de hele dag, zwerven rond en door alle sectoren, zowel de aquatische en terrestrische. Als zij zich vestigden op het dek van de vissersboten, schepen, havens en havengebieden van het werk in strijd met de havenarbeiders en vissers, wat resulteert in agressie jegens dieren.

In de vroege jaren 1980, met de verschijning van wolven plastic ringen die pijn en met het doel van het combineren energieën de Argentijnse Wild Foundation verwijderen is gecreëerd, hetgeen uiteindelijk een algemeen erkende instelling geworden regio in het zuidoosten van Buenos Aires. Deze NGO gewijd speciale inspanningen om de zeehondenkolonie van Mar del Plata haven behouden.

In 1982, werden de wolven gedesintegreerd en onbeschermde basis; wat rust op de boten, anderen op werf palen en schouders. De grootste groep bezet de neus van de golfbreker 7 Marina. Daarom hebben we besloten om hen een plek meer gerepareerd als rustplaats worden vastgesteld.

Eerst in 1986 was het mogelijk dat een groep op het dok 10 South golfbreker, in het dichtst bij de basis interne ruimte. Later werd de bouw van de structuur van de zeeleeuw begon, het tekenen van een stenen platform ligt ongeveer 100 meter naar de punt. Een aanzienlijke hoeveelheid zand en stenen werden daar geplaatst, dus wordt de vorming van een breed, hoog, en een kleine rotsachtige strand rand neus. Hij werd afgescheiden van autoverkeer en mensen met een dubbele omheining, waardoor de wolven te gaan zitten op de zeer nauwe maar zijn gescheiden door een strook tussen hekken, waardoor direct contact tussen mensen en dieren voorkomen. Een van de voordelen van de oprichting van de kolonie de wolven gestopt met een afbeelding van geïsoleerde individuen en kwam worden beschouwd als delen van een eenheid, waarin de soort in aanmerking wordt genomen als een belangrijke component van de poort zelf begunstigd.

Argentinië Wildlife Foundation, en het bevorderen van het behoud van de zeeleeuw, heeft onderzoek verricht naar het gedrag van de soort, hun gezondheid en sinds 1991 voor hun migraties, in dit geval door middel van originele exemplaren labeling technieken met behulp van uitwisselbare labels, waterstofperoxide en bleken.

Hij heeft ook verklarende brochures van de soort en kolonie, heeft hij de verspreiding van gemaakt door middel van lezingen, rondleidingen en lezingen op scholen audiovisuele ruimte, als instrumenten voor milieu-educatie. Deze taken vormen de zogenaamde "programma van Behoud, Research and Environmental Education", die de Kamer van Afgevaardigden van Buenos Aires verklaarde van wettelijke rente.

Met de groei van de havenactiviteiten, in januari 2002 het Regionaal Port Consortium kreeg de stichting een deel van de grens in het zuiden steiger haven, langs Ontvlambaar Posta, op 800 meter van de vorige en op slechts 700 meter van de mond haveningang, zodat de kwaliteit van het water is zeker veel beter dan in de vorige locatie. Er is een parkeerplaats werd gebouwd en de bouw van een gebouw dat een informatiecentrum en een ruimte voor gebruik door wetenschappers en vrijwilligers het bijwonen van de wolven projecten heeft.

De nieuwe kolonie heeft tussen de 230 en 330 meter lang en 40 meter maximale breedte. Het heeft een getrapte topografie, met het hoogste niveau aan bezoekers en de bodem is een zachte, zandstrand. Het is gelegen op de coördinaten: 38 ° 2'35 "S 57 ° 31'36" O / -38,04306, -57,52667.

Biologie kolonie

In deze kolonie kolonie het beschermd is of Loberia noordelijke Argentinië zeeleeuw haar of Zuid-Amerikaanse. Het is een opmerkelijk soort met seksueel dimorfisme. Het volwassen mannetje is donkerbruin, massieve nek, brede kop, korte snuit en omgekeerde. Al zijn nek is bedekt met een laag "haar" gevormd door een beruchte kastanjebruin haar. Het meet 230-250 cm lang en weegt ongeveer 300 kg. De vrouw echter gemeten gemiddeld 180 cm en weegt 140 kg, lichtbruine kleur die droog haar; en heeft meer sierlijke vormen, scherper snuit, smallere nek als hoofd, ontbreekt het haar verstrekt. Ze leven tussen de 25 en 50 jaar.

Deze kolonie heeft een niet-reproductief karakter, die vrijwel uitsluitend uit mannelijke exemplaren samengesteld. Dit komt omdat de soort een weergave van het type in Harem. De draagtijd duurt ongeveer een jaar. In de zuidelijke zomer de mannetjes komen en vormen gebieden. Dan komen de vrouwtjes, elk van deze twee dagen tot één jonge stoppen. Een week is gekoppeld door de "Sultan", een man van gemiddelde leeftijd groot en sterk, die de controle vrouwtjes betwisten door hevige gevechten met andere mannetjes. Het brengt zo samen een groep vrouwen, die alleen copuleren met hem en zal zoveel als je kunt verdedigen.

Dit genereert een overschot aan mannen, zowel de vergrijzing, gehandicapten, jongeren en passend bij de leeftijd, maar om verschillende redenen zijn niet effectief bij het vormen van zijn eigen harem geweest. Al deze overtollige mannetjes hebben de neiging te clusteren voor bescherming in niet-reproductieve kolonies, die als satellieten van de reproductieve Loberias, gelegen in een breed gebied. Het dichtst bij deze zijn naar hogere breedtegraden in het zuiden van Buenos Aires, wees Bermeja ten oosten van Black River en in het Valdes schiereiland, terwijl het noorden op het eiland Lobos Island, voor de kust van Punta del Este, Uruguay en andere kolonies van de Uruguayaanse kust.

Deze kolonie bestaat uit een variabel aantal mannelijke exemplaren van de wolf van een haar, gemiddeld 600 personen, vier leeftijdscategorieën: jong, de jeugd, volwassen en seniele. Mannelijk nageslacht toetreden tot de Loberia en blijven daar als jongeren tot ze kunnen bereiken volwassenheid. Ze zijn heersende jongeren en sub-volwassenen, hoewel hun aantal is dynamisch en fluctuerende. In plaats volwassenen hebben een lage densiteit, maar stabieler en constant nummers. In november, het naderen van de zuidelijke zomer, het grootste deel van de bevolking begint de kolonie van Mar del Plata te verlaten om zich te concentreren op broedkolonies van de Zuid-Atlantische Oceaan, terug te keren naar hetzelfde van medio februari, veel tonen van wonden als gevolg van de gevechten over pogingen om toegang tot vrouwtjes.

Behoud

Hoewel de jacht en de directe exploitatie van wolven in de regio van Mar del Plata al lang geleden hebben opgehouden, wolven lijden negatieve interactie met alle vormen van visserij en verscheiden.

Ze worden veracht door de vissers, met name die met kieuwnetten vangen haaien en onheilsprofeten, omdat de wolven, als ze niet goed mazen, ze verbruiken een deel van de vangst. Waar wil lijden sterfte bijvangst in de visserij van de verschillende kunsten en pelagische sleepnetten. Indirect ook last hebben van overbevissing van de prooi ze meestal vast te leggen.

Een bijzaak tussen vissers en zeehondenjagers namen decennia in de haven zelf, met behulp van de eigen vissersboten van het dier als rustplaatsen, die in aanvulling op vuile ze met de stoelgang beschadigd visnetten. De opkomst van een groot aantal plastic bandjes om de nek van de wolven, die diep en verscheurende wonden en uiteindelijk een vreselijke dood geproduceerd, werd in eerste instantie toegeschreven aan ontevreden vissers, die zou plaatsen als de wolven sliep, maar vervolgens is gebleken dat medewerkers verspillen aan dozen bevroren vis, worden gebruikt in de sectoren van wegbermen, die eindigde in het water vallen en er wolven zich hen en hun games geïntroduceerd in hen hoofd, waardoor ringen gevonden pakken geplakt. Vrijwilligers milieu-NGO's cut deze bands dankzij een specifiek instrument te doen terwijl het rusten wolven. In sommige gevallen vereist het gebruik van kalmeringsmiddel darts. Dankzij deze methoden bereiken bands vrijgeven gemiddeld 100 dieren per jaar.

Een ernstig probleem, die ontploft wanneer speculatie in de kolonie verhuisd van de haven, is dat de dieren worden blootgesteld aan daarvan contact met vervuilde wateren, die overvloedig afval en afvalwater naar hen afkomstig van de faciliteiten aarde. Is vooral relevant hoge verontreiniging veroorzaakt door de lozing van aardolie brandstoffen. Het water analyse toonde de aanwezigheid van de haven van verzadigde verbindingen zijn afgeleid van aardolie. In het onderzoek uitgevoerd in de laatste jaren van de jaren 1990, waarin 14 polycyclische aromatische koolwaterstoffen gezocht in de huid biopsieën, bloed, ontlasting en de lever van levende of dode specimens van de kolonisatoren, gedetecteerd hoge concentraties van 5 kankerverwekkende PAK.

Histologie van wolven dood aangetroffen epidermis blootgesteld verdund met gedeeltelijke scheur, en atrofie van de follikels en klieren. Geconfronteerd met de visueel onderzoek van levende specimens van een hoog percentage van deze toonde veranderingen in de huid en slijmvliezen, haar verlies tussen de 40 en 95% van het lichaam. 64% van de monsters had alopecia. Deze symptomen waren intenser in monsters oudere, dat wil zeggen, degenen die lijden langere blootstelling aan koolwaterstoffen die contact in de watervanger en ook de rotsen in de getijden beklimmen verlaten daarop een dunne laag brandstofverbruik.

De nieuwe locatie beperkt dit probleem worden geplaatst op nabij de inlaatpoort wateren.

Op 9 juni 1994 de deliberatieve raad van General Pueyrredón uitgevaardigd Statuten No. 9440 de reden waarom in artikel 1 verklaarde de wolf van een haar Natural Monument gemeenten, en de 3e werd uitgeroepen van gemeentelijk belang voor het behoud van de fauna reservaat van zeeleeuwen in de binnenlandse sector van de zuidelijke pier van de haven van Mar del Plata.

Bezoekers van de reserve

De reserve kan worden geraadpleegd op twee manieren, door de zee, aan de rondleidingen door passagiersboten dat de lokale haven te verlaten, reisden ze door de marplatense kust die stoppen voor de deur van de zeeleeuw voor toeristen om te observeren en fotograferen deze dieren.

De andere manier is overland circuleert Martinez de Hoz Avenue of Ortiz de Zarate en vervolgens door zijn toenmalige Zuid-Jetty Avenue, die gaat in de neus van deze pier, die naar het noorden. Op deze manier is gratis en open het hele jaar door toegang.

Het is ideaal voor recreatief wandelen, naar de haven bezoek aan te vullen. Naast het gedrag van wolven is het ook mogelijk om shorebirds observeren, bijzonder opmerkelijk dat het veelvuldig voorkomen van Antarctische duiven, levende geassocieerd met wolven; in de uitwerpselen van deze zijn onverteerde resten die hun voedsel vormen. Ook doen ze hetzelfde verschillende soorten meeuwen, met nadruk op onder deze bedreigde Cangrejera meeuw, gemeenschappelijk tijdens de winter.

(0)
(0)
Vorige artikel Jessie Daams
Volgende artikel Hagonoy

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha