Procyon Procyon

De boreale en racuna wasbeer, vos en ook wel manglera manglatero kat, is een soort van vleesetend zoogdier van de familie van Procyonids gebruikelijk in Noord-Amerika. Het is een omnivoor en middelgroot.

Sinds de twintigste eeuw, wasberen ook uitbreiden naar Europa, met name de Kaukasus, na het ontsnappen uit bontfokkerijen. Wasberen neiging in kleine groepen te leven. Ze waren ooit gejaagd voor hun huid ook. Hun aantal is sterk verminderd, maar het is herstellende.

Verschijning

Hun gewicht varieert afhankelijk van de leefomgeving, variërend van 5,5 om 15 kg. Is kenmerkend donkere kleur van zijn huid rond de ogen, en de staart met afwisselend lichte en donkere kleuren als ringen. De vacht kan zwart grijs, bruin of, zeer zelden albino. Wasberen hebben 40 tanden aangepast aan een omnivoor dieet. De kiezen zijn niet zo breed als herbivoren noch zo scherp en puntig als die vleesetende snijtanden.

Voortplanting en douane

Paring vindt plaats in de maanden januari en februari, de nestjes geboren in april of mei, afhankelijk van het weer. Wasberen leven meestal in holle bomen, holen in de grond, of kleine grotten. Vaak zwerven ze langs de waterwegen op zoek naar voedsel. Het broed zorg is belast met de vrouwtjes. In de late zomer, worden ze onafhankelijk van hun moeders. Als de winter weer is ernstig ze kunnen lusteloos zijn, maar houden geen winterslaap.
Hun levensverwachting is ongeveer 12 jaar in het wild en 20 in gevangenschap. Normaal gesproken de meeste sterven binnen een jaar en een half tot drie jaar als gevolg van de ziekte, de jacht, verkeersongevallen of het verdwijnen van de moeder. In de jaren '80 gejaagd 5.000.000 US wasberen werden geteld.

Habitat

Zijn oorspronkelijke habitat is gemengd of bladverliezende bossen langs waterlopen.

Ze hebben zeer goed aangepast aan het leven in stedelijke gebieden, waar ze kunnen voeden met afval en voedsel voor huisdieren. Vaak vallen ze in garages of zolders op zoek naar voedsel. Wanneer ze worden lastiggevallen door mensen of huisdieren, kunnen zij een zeer agressieve karakter hebben. Normaal gesproken uw houding is onverschillig en louter menselijke activiteit te observeren nieuwsgierig.

Distributie

De Noordelijke wasberen komen vaak uit het zuiden van Canada naar Panama. Het is niet bekend precies het moment waarop ze verspreid naar Europa, maar men denkt dat het een gevolg is van opzettelijke introductie of per ongeluk ontsnappen van boerderijen in het midden van de twintigste eeuw. Zij hebben met succes het ontbreken van grote roofdieren.

Op dit moment is de handel in huisdieren steeg lekken en releases van deze dieren, want het is een beetje de juiste dier te leven, want het is 's nachts, zeer actief en agressief.

Eenmaal vrijgekomen buiten hun oorspronkelijke ecosysteem ernstige schade veroorzaken als het vraatzuchtige en opportunistische dieren, in staat om prooi nesten, enz jagen Dit heeft het Spaanse ministerie van Milieu veroorzaakt op te nemen in de lijst van dringende uitroeiing van IAS.

Door zijn koloniseren potentieel en een ernstige bedreiging voor inheemse soorten, habitats of ecosystemen vormen, is de soort is opgenomen in de Spaanse catalogus van invasieve uitheemse soorten, bij Koninklijk Besluit 1628/2011, van 14 november, die verboden is goedgekeurd in Spanje de invoering ervan in het wild, bezit, vervoer, verkeer en handel.

(0)
(0)
Vorige artikel Ludwig Beissner
Volgende artikel Franciabigio

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha