Outdoor School

April 6, 2016 Friso Wolff O 0 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

De Outdoor School is de naam van een school complex gelegen in de Nederlandse stad Amsterdam. Het werd ontworpen en gebouwd door architect Jan Duiker en Bernard Bijvoet geleidelijk tussen 1926 en 1930.

Concepten

  • Het voorbereidende werk van Jan Duiker en Bernard Bijvoet voor de bouw van de gebouwen begon lang voordat de wetenschap die de plaats waar het werd geïmplanteerd, op zoek naar een oplossing die de aspiraties van Duiker zou betuigen aan een gezondere samenleving zou zijn. Comprede hele onderwijs gebouw zelf en een blok bestaande toegang beroepsziekte workshop, 2 appartementen en een fietsenstalling. Het gebouw kwam te maken tot 6 tocht, die steeds depuraba vorm en een meer gestileerde structuur werd bereikt, en de toegang gebied vier andere voorstellen. Men dacht dat het de ideale plek implementatie in het gebied zou zijn, maar na een aantal geschillen met de stad alleen in geslaagd opdrachtgever en architecten, die hen te voorzien van een stedelijk terrein.

Architectuur

Onderwijs Building

  • Het schoolgebouw heeft vier verdiepingen boven de grond, terras en kelder. De begane grond wordt ingenomen door de lobby en een fitnessruimte. De volgende planten worden bezet door klaslokalen, een door de grote ramen en gesloten en schitterend verlicht andere naar buiten om de zonnestraling te maximaliseren, want we mogen niet vergeten dat het werd beschouwd als de beste therapie samen met de frisse lucht van de bossen te bestrijden longziekten.
  • De combinatie van grote platte witte behuizing met beglazing en uitkragende platen maken hem tot een voorloper van de witte architectuur van Richard Meier.
  • Het grote terras dat het gebouw omvat kan ook worden gezien als een voorproefje van het College Gymnasium Maravillas, Madrid, Alejandro de la Sota
  • Na de principes van modulaire architectuur van Le Corbusier als verspreid door de CIAM wordt de gehele verdieping van het gebouw gegenereerd uit een raster van 3 x 3 meter. De versterkte betonstructuur met tralieliggers, wat in een modieus cantilever, die wordt ondersteund door pilaren elke 9 meter. Hij eindigde de bouw in 1930.

Entree paviljoen

  • Het is een drie verdiepingen tellend gebouw, met een bestuur en beheer, huisvesting voor verzorgers en een workshop voor ergotherapie in een lichaam dat de etherische gevlogen het onderwijsgebouw overhangen, die worden gedraaid 45 ° om het accentueert.

Aanwezig

  • Het gebouw is nog steeds in gebruik, nu omringd door andere gebouwen van residentiële karakter.
(0)
(0)

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha