Miguel M. Delgado

Meliton Pardavé Miguel Delgado was een acteur, scenarioschrijver en Mexicaanse regisseur. Neef van Maria Tereza Montoya en film acteur Joaquin Pardavé.

Hij werd geboren op 17 mei 1905 in Mexico City en overleed op 12 januari 1994 in dezelfde stad.

In 1928 reisde hij naar Los Angeles. Twee van zijn bekende, Josefina en Lupe Velez, stelde hem voor aan acteur Gary Cooper, die hem ingehuurd als zijn secretaresse en personal assistant. Met de hulp van acteur landde hij een baan als assistent-directeur Henry Hathaway, de filmmaatschappij Paramount. Delgado bleef in Hollywood tot 1931.

Terug in Mexico, uit 1933-1990 had hij een lange carrière. Hij wordt erkend voor zijn uitstekende werk als regisseur en zijn lange samenwerking als regisseur met de komiek Mario Moreno "Cantinflas".

Filmografie

Directeur

  • 1941: De onbekende gendarme
  • 1942: De Drie Musketiers
  • 1942: Mijn Merry Widow
  • 1943: Dona Barbara
  • 1943: Romeo en Julia
  • 1943: Het circus
  • 1944: Grand Hotel
  • 1944: Michael
  • 1945: Een dag met de duivel
  • 1945: Een vrouw die niet liegen
  • 1945: Het geheim van de spinster
  • 1946: Schoolmeisjes
  • 1946: De Brug van de straf
  • 1946: Ik ben een voortvluchtige
  • 1947: Een jonge vlieg!
  • 1947: een gentleman
  • 1947: Een vreemde vrouw
  • 1948: De supersabio
  • 1949: The Wizard
  • 1950: Bad vrouwelijke
  • 1950: Doelman
  • 1950: U, alleen u
  • 1951: Zij en ik
  • 1951: Women's Gevangenis
  • 1951: Minderjarigen
  • 1950: De zeven mannen
  • 1951: Kardinaal
  • 1952: Grens
  • 1950: Atomic brandweerman
  • 1952: Een prins van de kerk
  • 1951: Als ik plaatsvervangend
  • 1952: Fotograaf Mr.
  • 1953: De zesde wedstrijd
  • 1953: Uw geheugen en I
  • 1953: De bachelors
  • 1954: Chucho
  • 1954: Knight de maatregel
  • 1954: White Gypsy
  • 1954: Zingen liefde is geboren
  • 1955: De weduwen van de cha-cha-cha
  • 1954: Cradle Will Rock
  • 1955: De kracht van het verlangen
  • 1955: Love Scam
  • 1955: Dodelijke Zonde
  • 1955: De duivel vrouwen
  • 1956: Niet platiques meer
  • 1956: De Trots van de vrouw
  • 1956: The Phantom of the Red House
  • 1956: The Maiden Stone
  • 1957: Cielito Lindo!
  • 1956: El bolero de Raquel
  • 1957: Path of Evil
  • 1957: De televisionudos
  • 1957: Moordenaars nacht
  • 1957: Gritenme stenen van het veld
  • 1957: The Two Faces
  • 1958: 30-30 Carbine
  • 1958: Mysteries of zwarte magie
  • 1958: Uren van pijn
  • 1959: Gezegend onder de vrouwen
  • 1959: Mijn kind, mijn paard en ik
  • 1959: De Zarco
  • 1959: zwarte zaterdag
  • 1958: Omhoog en omlaag
  • 1959: De superflaco
  • 1959: Warlock
  • 1960: De gladde
  • 1960: Zo vader zo zoon
  • 1960: De pistolocos
  • 1960: Zilveren kogel in het verdomde mensen
  • 1960: Ze zeggen dat ik slecht mens
  • 1960: Ik negeerde compadre
  • 1960: Silver Bullet
  • 1961: echtgenoot huur
  • 1960: De analfabeet
  • 1961: De Bronco Reynosa
  • 1961: Bijna getrouwd
  • 1961: Kat
  • 1962: Zij keren vijf haviken
  • 1962: Extra
  • 1962: Hunters moordenaars
  • 1962: Twist dwaasheid van de jeugd
  • 1962: Ik ben getrouwd, ha ha
  • 1962: De vijf valken
  • 1963: Agent XU 777
  • 1963: De koning van de tomaat
  • 1963: Mijn leven is een lied
  • 1964: De padrecito
  • 1964: Hero kracht
  • 1964: De bloedige pistool
  • 1964: Mexico van mijn hart
  • 1965: Dr. Mr.
  • 1965: Gitaren gitaren huilen
  • 1965: Vergeef mijn leven
  • 1965: De niet aflatende geweer
  • 1965: Paloma Cucurrucucu
  • 1966: Verboden Cargo
  • 1966: Viva Benito Canales!
  • 1966: Love ritme go go
  • 1966: De Sanchez moet sterven
  • 1966: Duel van de schutters
  • 1967: De onbekende schutter
  • 1967: Staal Paarden
  • 1967: De moordenaar begeeft
  • 1967: ongeduldig Brides
  • 1966: Zijne Excellentie
  • 1968: Door mijn pistolen
  • 1968: John Loves Charrasqueado
  • 1968: Onder het bewind van de onderwereld
  • 1969: Een smetteloze Quijote
  • 1969: Cats & Dogs
  • 1970: Pancho Tequila
  • 1971: De leraar
  • 1972: Santo vs. Frankenstein's dochter
  • 1973: Santo en Blue Demon versus Dracula en de Wolfman
  • 1974: Santo en Blue Demon tegen Dr. Frankenstein
  • 1974: Wraak van de huilebalk
  • 1973: Concierge condominium
  • 1975: Bellas de noche
  • 1975: De minister en ik
  • 1977: De ficheras
  • 1977: gastvrouwen
  • 1978: niet de schuld van de Indische
  • 1978: Salome Hey!
  • 1978: Patrolman 777
  • 1979: De fayuquero
  • 1979: De koningen van Palenque
  • 1979: soutane De gevangene
  • 1980: Mom alleen
  • 1981: night out
  • 1981: Back in Piazza Garibaldi
  • 1981: Sweeper
  • 1983: De vedettes
  • 1984: Tussen de duivel loopt ficheras - De pulquería 3
  • 1986: Terwijl Mexico Sleeps
  • 1988: Centrale vrachtvervoer
  • 1988: De beschamende
  • 1989: Als mijn bed te praten
  • 1990: Om te genieten, om te genieten, dat de wereld zal eindigen

Scenarioschrijver

  • 1941: De onbekende gendarme
  • 1943: Het circus
  • 1944: Grand Hotel
  • 1946: Schoolmeisjes
  • 1946: Ik ben een voortvluchtige
  • 1947: Een jonge vlieg!
  • 1947: Fantasy ranchera
  • 1952: Atomic brandweerman
  • 1953: Fotograaf Mr.
  • 1953: De bachelors
  • 1954: Knight de maatregel
  • 1954: White Gypsy
  • 1954: Zingen liefde is geboren
  • 1955: De weduwen van de cha-cha-cha
  • 1955: De kracht van het verlangen
  • 1955: Love Scam
  • 1955: Dodelijke Zonde
  • 1955: De duivel vrouwen
  • 1956: Niet platiques meer
  • 1956: The Phantom of the Red House
  • 1956: The Maiden Stone
  • 1957: El bolero de Raquel
  • 1957: Path of Evil
  • 1957: Moordenaars nacht
  • 1957: Gritenme stenen van het veld
  • 1958: 30-30 Carbine
  • 1958: Uren van pijn
  • 1959: zwarte zaterdag
  • 1959: Omhoog en omlaag
  • 1960: Zo vader zo zoon
  • 1960: De pistolocos
  • 1961: De analfabeet
  • 1962: Zij keren vijf haviken
  • 1962: Extra
  • 1962: De vijf valken
  • 1963: Agent XU 777
  • 1964: De padrecito
  • 1965: Dr. Mr.
  • 1983: De vedettes

Adjunct-directeur

  • 1934: Vijanden
  • 1934: Blood commando
  • 1934: Juárez en Maximiliano
  • 1934: Hart bandiet
  • 1936: Ga met Pancho Villa!
  • 1937: Nostradamus
  • 1937: Vrouwen sturen
  • 1937: Onder de hemel van Mexico
  • 1938: De Zandunga
  • 1938: Vluchtelingen in Madrid
  • 1938: Terwijl Mexico Sleeps
  • 1939: Het huis Ogre
  • 1940: Dat is mijn man!
  • 1941: Rapid 9,15

Acteur

  • 1933: De Tijger van Yautepec
  • 1934: Vijanden
  • 1934: El compadre Mendoza
  • 1934: Wie vermoordde Eve?
  • 1936: Ga met Pancho Villa!

Verschillend

  • 1941: Noch bloed noch zand
  • 1948: Tarzan en de Mermaids
(0)
(0)
Vorige artikel Abel Santos
Volgende artikel Nate Mendel

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha