Mario Merola

Mario Merola was een Italiaanse zanger en acteur. Een van de belangrijkste exponenten van de Napolitaanse lied sceneggiata.

Biografie

Mario Merola werd geboren in Napels in het district San Erasmo op 6 april 1934. Hij was de zoon van een schoenmaker en als een jonge man werkte als havenarbeider in de haven.

In 1964 neemt hij voor het eerst in het Festival van de Napolitaanse lied. Dit evenement zal tien keer presenteren tot 1970.

In de loop van zijn carrière dat hij is gewijd aan de nieuwe Napolitaanse sceneggiata. Het was een geweldige vertolker van sceneggiate. Hij acteerde in verschillende films, altijd zichzelf vertegenwoordigen: Zappatore, Carcerato, Lacrime napulitane, Sgarro alla camorra, Torna, Giuramento, Tradimento.

In de jaren '70 werd hij ontving in het Witte Huis als een vertegenwoordiger van de Napolitaanse klassieke lied en zong voor een uur hier.

1994 participeert voor de eerste keer in het Festival van de Italiaanse Song Sanremo met het nummer A Vecchia Canzone Italiana zingen met Nilla Pizzi, Wess, Jimmy Fontana, Giuseppe Cionfoli, Wilma Goich, Gianni Nazzaro, Tony Santagata, Manuela Villa, Rosanna Fratello en Lando Fiorini, de vorming van de Squadra Italia Group.

De 26 november 2005 ontving de benoeming van Cavaliere dell'Orden van Malta.

Hij stierf op 12 november 2006 op de leeftijd van 72 als gevolg van een hartaanval.

Napels Festival

  • 1964
    • Twaalf e '' of silenzio met Elsa Quarta, 12 ° Festival van de Napolitaanse Song - non runner
  • 1965
    • T'aspetto Maggio met Achille Togliani, 13e Festival van de Napolitaanse Song - 7 posto
    • Uw stasera als ik pusilleco met Enzo Del Forno, 13 ° Festival van de Napolitaanse Song - non runner
  • 1966
    • Catene procent Maria Parijs, 14e Festival van de Napolitaanse Song - 5 ° posto
    • Femmene en Tamorre met Daisy Lumini, 14e Festival van de Napolitaanse Song - non runner
  • 1967
    • Allegretto ma non troppo met Mario Abbate, 15 ° Festival van de Napolitaanse Song - 6 posto
    • Freve 'en gelusia met Maria Parijs, 15e Festival van de Napolitaanse lied - 9 posto
  • 1968
    • Cchiu 'forte' en mij met Ben Venuti, 16 ° Festival van de Napolitaanse Song - non runner
    • Comm'a nu sciummo met Mario Trevi, 16 ° Festival van de Napolitaanse Song - non runner
  • 1969
    • 'O Masto met Antonio Buonomo, 16 ° Festival van de Napolitaanse Song - 5 ° posto
    • Abbracciame met Giulietta Sacco, 17 ° Festival van de Napolitaanse Song - 7 posto
    • Appuntamente procent Luciano Rondinella, 17 ° Festival cancione Napolitana - 13 ° posto
  • 1970
    • Chitarra Rossa met Mirna Doris, 18 ° Festival van de Napolitaanse Song - 4 posto
    • 'Nnammurato' en u! Luciano Rondinella, 18 ° Festival van de Napolitaanse Song - 5 ° posto
    • 'O guastafeste met Luciano Rondinella, 18 ° Festival van de Napolitaanse lied - 11e posto
  • 1971
    • Doveva introduceren Luciano Stella Nera Rondinella, 19 ° Festival van de Napolitaanse Song - trasmissione sospesa per motivi organizzativi
  • 2001
    • L'Emigrant Urdemo Francesco Merola, 24 ° Festival van de Napolitaanse Song - 1 Posto / Vincitore

Sanremo Festival

  • 1994
    • Een Vecchia Canzone Italiana Italië Squadra Nilla Pizzi, Manuela Villa, Jimmy Fontana, Gianni Nazzaro, Wilma Goich, Wess, Giuseppe Cionfoli, Tony Santagata, Lando Fiorini en Rosanna Fratello, 44 ​​° Festival van de Italiaanse Song - 19 ° posto

Discografie

33 PRM

  • 1967: Mario Merola
  • 1967: Mario Merola
  • 1970: 6 sceneggiate cantate da Mario Merola
  • 1972: Passione eeuwige
  • 1973: Volume neef
  • 1973: Volume secondo
  • 1973: Canzoni 'nziste
  • 1975: 5 Vol.
  • 1975: Eeuwig tua
  • 1977: Legge d'Onore
  • 1978: Canta Napoli
  • 1978: 6 sceneggiate
  • 1980: Zappatore sceneggiata
  • 1980: 'Een dolce vita
  • 1981: Napoli chiamate 081
  • 1982: Carcerato
  • 1982: 'O RRE geeft sceneggiata

45 PRM

  • 1962: Malufiglio / L'avvertimento urdemo
  • 1962: Scugnezziello / O Primmo Giuramento
  • 1963: Dus 'carcerato nnato / Quatt'anne ammore
  • 1963: femmena manier / L'ultima buscia
  • 1963: Dicite all'avvocato / Nun ce afkomstig Sarra
  • 1963: Quattro mura / Gelusia d'ammore
  • 1963: cagnata 'Scena / Amici
  • 1963: 'O Primmo Giuramento / Scugnezziello
  • 1963: L'bicchiere urdemo / Velo niro
  • 1963: Tu me lasse / Malommo
  • 1964: Malommo / Tu me lasse
  • 1964: 'Fede / Velo niro
  • 1964: Canciello 'en Cunvento / Dduje sciure arancio
  • 1964: Rosa 'nfamità / Nu beetje' e tutte cose
  • 1964: Twaalf E 'of silenzio /' Mbrellino 'en champignons
  • 1965: Suonno 'en CANCELLE / Ddoje stem carcerato
  • 1965: 'O zampugnaro / Acale' en Scellé
  • 1965: Je chiammavo Maria / Schiavo senza catene
  • 1965: 'A sciurara / Se ne ghiuta
  • 1965: Uw stasera ja Pusilleco / T'aspetto Maggio
  • 1965: Legge d'Onore / Parola d'onore
  • 1966: 'Nu Capriccio /' A prucessione
  • 1966: L'Ultima 'nfamità / Carmela Spina
  • 1966: Canzona marinaresca / 'Capriccio Nu
  • 1966: Scetate / O zampugnaro
  • 1966: Core furastiero / Carmela Spina
  • 1966: Pusilleco addiruso / L'Ultima 'nfamità
  • 1966: 'O mare' e Margellina / Surdate
  • 1966: Canzona marinaresca / Pusilleco addiruso
  • 1966: Femmene en tammorre / Dipende u
  • 1966: Honderd catene / Ik heb mama ca m'aspetta
  • 1966: E Bonanotte om sposa / Mamma schiavona
  • 1966: 'Een voce' e mama / Surriento d''e' nnammurate
  • 1967: 'A bandiera / Senza Guapparia
  • 1967: Allegretto ma non troppo ... / 'E vvarchetelle
  • 1967: Freva 'en gelusia / N'ata passione
  • 1967: 'E quatte Zon / Maan dispettosa
  • 1967: Dal Vesuvio con amore / Fantasy
  • 1967: Ammanettato / Mamma schiavona
  • 1967: Malaspina / Bonanotte om sposa
  • 1968: Comm '' a 'nu sciummo / Malasera
  • 1968: cchiu forte 'en I / Uocchie' e mare
  • 1970: Nnammurato 'en je /!' Of giurnale
  • 1970: Chitarra rossa / Salutammela
  • 1970: L'Urdema Letter / Chella d "of terzo piano
  • 1971: 'A camorra / Amico, permettete!
  • 1971: Stella Nera / Cielo e mare
  • 1971: Via Nova / Ddoje Serenate
  • 1971: Tragic Chitarra / A Montevergine
  • 1972: 'O Festino / "A Legge
  • 1972: Lacreme napulitane / Tatonno gaat nne
  • 1972: Mamma Addo STA / Chiove
  • 1972: Passione eeuwige / 'A dolce vita
  • 1974: Eeuwig tua / Chi s'annammora 'en je
  • 1975: Inferno d'ammore / Vagabondo d'or mare

CD

  • 1979: Ave Maria
  • 1980: Zappatore
  • 1985: Passione eeuwige
  • 1989: 'O mare' e Margellina
  • 1990: Cuore di Napoli
  • 1993: 'Een sciurara
  • 1993: Quattro mura
  • 1994: Napoli Trasmette
  • 1994: Een vecchia canzone Italiaans
  • 1994: Tangentopoli
  • 1997: Napoli chiamate ... 081
  • 1997: 'E figlie ...
  • 1997: Lacrime napulitane
  • 1997: Carcerato
  • 2000: Mario Merola en Pino Mauro Guaglione 'en Malavita
  • 2001: Malavicina
  • 2004: Auguri vita mia
  • 2004: Mario Merola 40-45-70
  • 2005: Merola insieme
  • 2005: Gelosia
  • Dicite all'avvocato
  • 'O Vendicatore
  • Femmena manier
  • Amice
  • Mario Merola en Giulietta Sacco
  • 'O Clan d' e napulitane
  • Gelusia d'ammore
  • Guapparia
  • L'urdemo bicchiere
  • Libero Bovio zingt Mario Merola
  • L'urdemo avvertimento
  • io canto is permettete
  • S'e 'cagnate' Scena
  • Tribunale
  • Velo niro
  • Nun ce afkomstig sarà
  • Tu me lasse
  • L'urdema buscia

Raccolte

  • 1988: Ciao Paisà
  • 1990: 14 Successi
  • 1999: Melodie napoletane
  • 2001: Quattro mura
  • 2002: Disco d'oro vol. 1
  • 2002: Disco d'oro vol. 2
  • 2002: Da Napoli con amore
  • 2003: Malommo
  • 2003: Monografie Napoletane vol. 7 Mario Merola
  • 2003: Monografie Napoletane vol. 8 Mario Merola
  • 2003: Monografie Napoletane vol. 9 Mario Merola
  • 2003: Cuore di Napoli
  • 2004: Chella d'e Rrose
  • 2004: Mario Merola bevat medley
  • 2004: Cient'anne
  • 2004: Mario Merola zingen Napoli
  • 2005: 'Een peggio offesa sta' ncoppa all'onore
  • 2005: Uitgave 1
  • 2005: Ik miei festival di Napoli
  • 2005: 'Een Fede
  • 2005: Gold Disc
  • 2005: Napoli
  • 2005: Citta 'e Pulecenella - Tangentopoli
  • 2005: Collezione
  • 2005: Quatt'anne ammore
  • 2005: O'Rre geeft sceneggiata
  • 2005: Napule ca se ne gaan
  • 2005: Mario Merola de klassieke collectie
  • 2006: Napoli prima e dopo 45 Successi - Mario Merola, Nino D'Angelo, Gigi D'Alessio
  • 2006: I Grandi Successi
  • 2008: Mario Merola 'A Collezione 1 -' O Mare 'en Margellina
  • 2008: Mario Merola 'A Collezione 2 -' A Sciurara
  • 2008: Mario Merola 'A Collezione 3 - Malommo
  • 2008: Mario Merola 'A Collezione 4 - Surriento d' e Nnammurate
  • 2008: Mario Merola 'A Collezione 5 - Fantasia
  • 2008: Mario Merola 'A Collezione 6 - Comm''a' nu sciummo
  • 2008: Gli indimenticabili vol. 2 Mario Merola
  • 2008: Amori e tradimenti
  • 2008: Dus 'nnato Carcerato
  • 2009: tradizione. De sceneggiata
  • 2009: I miei Successi
  • 2010: Il meglio di Mario Merola
  • 2010: Senza Guapparia
  • 2010: Cinematografo

Bedden

  • 1992: Cient'Anne
  • 1992: Futtetènne
  • 2001: L'Emigrant Urdemo
  • 2002: Mamma Vicule
  • 2004: E 'Figli' e Napule
  • 2005: Cu 'mme

Filmografie

Bioscoop

  • Sgarro alla Camorra
  • L'ultimo guappo
  • Napoli serenade kalibreren ... 9
  • Il mammasantissima
  • Napoli ... de Camorra en de città Sfida risponde
  • Ik contrabbandieri di Santa Lucia
  • Da Corleone naar Brooklyn
  • Sbirro, de legge è tua traag ... niet de mijne!
  • Zappatore
  • La tua vita per mio figlio
  • Carcerato
  • Lacrime napulitane
  • Napoli, Palermo, New York, il triangolo della camorra
  • Ik Figli ... dus 'pezzi' e kern
  • Tradimento
  • Giuramento
  • Guapparia
  • Torna
  • Cient'anne
  • Sud Side Stori
  • Totò Sapore en de magische stem van Storia della pizza Vincenzone
  • Kom il inguaiammo Italiaanse cinema - La vera storia di Franco en Ciccio, Documentaire

TV

  • Un uomo da ridere, TV miniserie
  • Corsia preferenziale, film TV
  • Un posto al sole, tv-serie

Speciaal

  • Mario Merola 40-45-70
  • Merola Day
(0)
(0)
Vorige artikel Josh quong Tart
Volgende artikel David Bruce

Gerelateerde Artikelen

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha