Mario Luciani

Mario Luciani was een Argentijnse acteur en theaterdirecteur uitgebreide ervaring in hun land.

Race

Luciani was een uitstekende eerste acteur in de film die hij maakte tientallen films, naast acteurs zoals China Zorrilla, Julio de Grazia, Pepe Soriano, Ricardo Bauleo, Ricardo Espalter, Alita Román, Marzenka Novak, Irma Roy, Alicia Bruzzo, Alberto de Mendoza, Marilina Ross, Victor Laplace, Homero Carpena, Virginia Lake, onder vele anderen.

En blonk als acteur was een groot voorstander van het acteren roeping. In 1973 sprak hij in een krant bekend is over de rechten van regisseurs, die kwetsbaar zijn als werknemers.

Vanwege de censuur leed in 1982 als gevolg van de tijd weg van de media en later hervatten de actie in 1984. In een interview liet doorschemeren de vakbond onzekerheden geconfronteerd door acteurs.

Filmografie

  • 1972: De maffia
  • 1973: De Malavida
  • 1973: Verraders
  • 1973: Heer, ik wil om hem te kussen!
  • 1973: Groen doek
  • 1973: De wraak van Beto Sanchez
  • 1974: The Rebel Patagonia
  • 1974: Dale Nomas
  • 1974: De bloem van de maffia
  • 1974: De diepe slagen
  • 1974: Quebracho
  • 1975: De Raulito
  • 1975: Ik doodde Facundo
  • 1975: De jongen hoofd
  • 1976: Vet of America
  • 1976: Single
  • 1977: Crazy
  • 1977: Dat is het leven
  • 1979: Cantaniño vertelt een verhaal
  • 1979: naar de hemel
  • 1980: Toto Paniagua
  • 1980: Het grote avontuur superagentes en goud
  • 1980: Beste vrienden
  • 1980: Moments
  • 1981: The Joker
  • 1981: The Underground Man
  • 1983: Wacht lang
  • 1983: De kracht van censuur
  • 1983: Vijanden
  • 1984: Alles of niets
  • 1984: Insomniacs
  • 1984: De tijgers geheugen
  • 1985: Handboek van een Argentijnse
  • 1985: Flores gestolen Gardens Quilmes
  • 1986: Pinocchio
  • 1986: Gerónima
  • 1986: De liefdes van Laurita
  • 1987: Liefde is een dikke vrouw
  • 1987: Made in Argentinië

Televisie

  • 1974: Het theater van Jorge Salcedo
  • 1984: The Hustler
  • 1985: De bestuurder en de dame, ik soap hoofdrol Gabriela Gilli en Alberto Martin.
  • 1985/1986: rock hard, breekbaar als glas.

Theater

  • Moeder Courage, in première in het Teatro Municipal van Buenos Aires.
  • Lisandro Lisandro Vinas, geleid door Luis Macchi in Chacabuco Theater.
  • Tupac Amaru, met Thelma Biral, Federico Luppi, Lito Cruz, Luis Cordara Arturo Maly, onder anderen.
  • Wraak van Don Mendo, Munoz Seca, geleid door Norma Aleandro in de Lassalle Theater. Met een cast die opgenomen Aizemberg Adriana, Ana Maria geval Sergio Corona, Nya Quesada, Chela Ruiz, Tincho Zabala, Juan Carlos Puppo en Horacio Peña.
  • De keuken, een werk in proza ​​Arnold Wexler, die in het Globe Theatre was.
  • Wat doodt is de luchtvochtigheid, Jorge Nunez, geregisseerd door Carlos Gandolfo, het Globe Theatre. Dora Baret, Adrian Ghio, Mimi Ardu, Marisa Smith, onder anderen.
  • The New World
  • De indringers, waar hij als scenarist en kostuum met Susana Meyer.
  • Bar op maat, met Luis Brandoni en Marta Bianchi.
  • Heldhaftige Buenos Aires, Osvaldo Dragun, geregisseerd door H. Salvador Amore in het Globe Theatre met Mary Vanen en geweldige cast.
  • De lege gastheer.
  • Macht, piek en schandaal Coronel Dorrego

Dood

Acteur Mario Luciani overleed op de plaats van een hartaanval op 19 februari 1987. Dat donderdag handelde in het spel Power, piek- en Coronel Dorrego schandaal, toen hij begon te voelen ziek en stortte volledig in functie. Zijn stoffelijk overschot rust in het pantheon van Sadaic van Argentinië Acteurs Association Chacarita Cemetery. Luciani was 46 jaar oud.

(0)
(0)
Vorige artikel Izalco
Volgende artikel Universiteit van Baskenland

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha