Link Wray


Fred Lincoln "Link" Wray Jr. was een gitarist en occasionele zanger van de jaren vijftig.

Wray bekend om baanbrekende een nieuwe elektrische gitaar geluid, zoals blijkt uit het succes van het instrumentale nummer "Rumble" in 1958, Link Wray en zijn Ray mannen, die een overdrive, vervormde elektrische gitaar geluid pionier. Hij vond ook de kracht akkoord, belangrijke kunst van de moderne rock gitaar, en mogelijk gemaakt, punk en hardrock. Link Rolling Stone opgenomen op nummer 45 in de lijst van de 100 grootste gitaristen aller tijden.

Rumble 1958, werd hij wereldwijd bekend om te worden gebruikt in films Pulp Fiction, Blow en Independence Day. Wray werd aangehaald onder de muzikale invloeden van Jeff Beck, Duff McKagan, Jimmy Page, Jimi Hendrix, Marc Bolan, Neil Young en Bob Dylan.

Discografie

Album

  • USA 1960 Link Wray & amp; De Raymen Epic LN 3661
  • Grote Guitar Hits 1962 VS door Link Wray Vermillion V-1924
  • USA 1963 Jack The Ripper Swan 510 S-LP
  • USA 1964 Link Wray zingt en speelt gitaar Vermillion V-1925
  • Link Wray 1963/2006 Rollercoaster Early Recordings / Ace
  • USA 1971 Link Wray Polydor PD-24-4064
  • 1971 USA Mordicai Jones Polydor PD-5010
  • 1972 USA Schrijf wat u wilt Polydor PD-5047
  • 1973 USA Bonen en Fatback Virgin V-2006
  • 1974 USA De Link Wray Rumble Polydor PD-6025
  • 1975 USA Stuck in Gear
  • 1979 USA bullshot
  • 1979 USA Live at the Paradiso
  • 1990 UK Apache
  • 1990 UK Wild Side van het City Lights
  • 1993 Indisch Kind
  • 1997 US Shadowman
  • 1997 UK lopen in een straat Called Love - Levende
(0)
(0)
Vorige artikel Ema Wolf
Volgende artikel Beherit

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha