Kowari

De kowari of buideldier rat-staart borstel is een soort dasiuromorfo endemische buideldier gezin Dasyuridae Australië.

Distributie

Droge regio aan de samenvloeiing van Queensland, South Australia en Northern Territory in Australië.

Faneroptic en anatomie

Weegt 70-140 g en meet 13 tot 18 mm 12 mm staart. Het lichaam is bedekt met licht roodachtige tinten grijs haar op de rug en beide zijkanten vanwege dun koperkleurige haren uitsteekt vanaf de basale laag van grijs. De ventrale regio's duidelijker, bijna wit. Mannetjes zijn groter dan het vrouwtje.

De kop is vergelijkbaar met een muis, ogen zijn rond, zwart kleine, kleine oren en gerichte snuit. De ledematen zijn kort. Latere zijn erg dun en ontbreekt eerste vinger. Ondersteuning is plantígrado.

De staart van deze soort gelijkmatig bedekt met rode haren, maar in de distale helft ook haargroei zwart langer dan langsribben gevormd op de middelste lijnen. Terwijl Dasyuroides byrnei bezit op de dorsale en ventrale oppervlakken, de mulgara duurt slechts dorsale.

De vrouwtjes een buidel met een voldoende mate van ontwikkeling ten nageslacht binnen tijdens het voeden op een van de 5 tot 7 borsten, meestal zes die in huizen tegemoet.

Dieet

Hun dieet is voornamelijk gebaseerd op insecten en andere geleedpotigen, aan te vullen met kleine gewervelde dieren. Ze zijn zeer gulzige dieren die eten tot 25% van zijn eigen gewicht in een maaltijd. Als u verbruikt vetplanten, kunnen ze blijven voor een lange tijd zonder te drinken.

Ze zijn in staat om kleine zoogdieren aanvallende ze met grote snelheid jagen en verslinden methodisch van kop tot staart, terwijl desollándolos gaan met verrassende vaardigheid. Te consumeren grote geleedpotigen meestal helpen van de voorpoten.

Reproduktie

D. byrnei vrouwen kunnen meer dan vier oestrische cycli per jaar, met tussenpozen van twee maanden, als er geen verpleging pups. De leveringen mogen plaatsvinden van april-december focussen tussen mei en juli.

De draagtijd duurt dan een maand, waarna voortvloeien uit 3 om 8 pups, meestal 5-6 en gevoed melk gedurende ten minste 55-56 dagen. Ze nog steeds bij de moeder blijven tot 100-120 dagen en geslachtsrijp op zeven of acht maanden.

Gedrag

Ze kunnen nestelen in gaten verlaten door andere dieren of bouwen hun eigen holen, waarvan het interieur bekleed met zacht plantmateriaal. Hun gewoonten zijn in principe aardbewoners, maar kan schalen met grote vaardigheid

Ze doen het goed in beide keren van de dag als de nacht en hoewel de volle zon meestal geef ze vluchtelingen in hun holen in het zand, aarzel dan niet om wagen te komen als ze nodig hadden. Deze dieren markeren hun territorium met afscheiding van de klieren in de huid van de sternale regio en in de buurt van de cloaca.

Ecologische rol

  • IUCN classificatie: Kwetsbaar.
(0)
(0)
Vorige artikel Lorca Kasteel
Volgende artikel Mitani

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha