Korte staart pijlstormvogel

Tasmanië Shearwater is een vogelsoort van de familie Procellariidae Procellariiformes die vooral leeft in de Stille Oceaan. Het is de meest voorkomende in de wateren van Australië zeevogels en er worden commercieel geëxploiteerd. Het broedt voornamelijk op kleine eilanden van Bass Strait en Tasmanië en dan migreert naar het noordelijk halfrond om de zomer door te brengen.

Deze soort lijkt samen te hangen met het roet Shearwater Belgische en shearwater, alle korte staart en zwarte bek, maar hun precieze relatie niet bekend. Dit zijn enkele van de grootste soorten pijlstormvogels, die een aparte genus Ardenna kon horen.

Elke ouder voedt haar enkele nakomelingen voor 2-3 dagen en dan laat tot drie weken op zoek naar voedsel. Deze foerageertochten kunnen afstanden 15.000 km dekken en betekent dat de kuikens onbeheerd langer dan een week kan zijn. Toen de jonge het nest verlaten wegen ongeveer 900 g, en kan zwaarder dan hun ouders. In Tasmanië, en met name op de eilanden van de Furneauxgroep, de kuikens worden verzameld in deze periode te gebruiken als voedsel en olie.

Elke zuidelijke winter, shearwaters migreren naar de zee voor de kust van de Aleoeten en Kamchatka. In de zuidelijke lente, weer naar het zuiden langs de kust van Californië voor het oversteken van de Stille Oceaan opnieuw om zelfs Australië te bereiken.

(0)
(0)
Vorige artikel APEC University
Volgende artikel Amish Guy

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha