Joan Valent

Joan Valent is een Mallorcaanse muzikant. Dirigent, componist en performer.

Het is het enige Spaanse bedrijf dat publiceert live-klassieke muziek Deutsche Grammophon. Hij heeft muziek gecomponeerd voor verschillende films met regisseurs als Alex de la Iglesia, Antonio Chavarrías, Agusti Villaronga, Sigfrid Monleón of documentaire Hoeveel weegt hij Mr. Foster gebouw?. De huidige directeur van het Muziekfestival van Pollença,. Hij is de auteur van het officiële volkslied van de regering van de Balearen

Biografie

Hij studeerde cello, piano, analyse, de samenstelling en de eerste in Palma de Mallorca en later in Barcelona, ​​met Carles Guinovart, Joan Guinjoan ik David Padrós.

Hij verhuisde naar Los Angeles, waar hij studeerde klassieke compositie, filmmuziek en directie aan de Universitat de Los Angeles.

1996 Des woont in Madrid, waar hij richtte de groep Ars Ensemble, waar hij vergezeld artiesten als David Byrne.

Het was arrangeur en symfonisch componist met diverse artiesten en genres als Julieta Venegas, Luis Eduardo Aute, Luz Casal, Pedro Guerra, Tam Tam Go, Stephan Micus, Bunbury, Los Panchos, Suso Saiz, Maria del Mar Bonet, Montserrat Caballé en Joan Manuel Serrat.

Hij werd genoemd "Kunstenaar van het Jaar in 2011" door de regionale regering van de Balearen.

Discografie

  • 2000 Ars
  • 2002 Ensems
  • 2007 Poetic Insula
  • 2011 Kaiassa

Filmografie

  • Super agenten in Mallorca
  • Wanen of Love 1998
  • 1998 Driver
  • 1998 Mararía
  • Arian's Journey 1998
  • Maribel Marry Me 1999
  • 2000 ook Liefde
  • 2001 Killer Marujas
  • Box 2006
  • Er is reden om collectieve -film 2004)
  • 2005 - Pablo G. del Amo, een redacteur van illusies
  • 2007 fiets
  • 2007 De laatste slag
  • 2008 De verticale Journey
  • 2008 Serrallonga
  • 2009 De Consul van Sodom
  • 2010 Hoeveel kost uw gebouw af te wegen, de heer Foster?
  • 2011 De vonk van het leven
  • 2011 Citizen Negrin
  • 2012 Dictation
  • 2012 Eva Card
  • 2013 Cosmonaut
  • 2013 Sentimenten
  • 2013 De heksen van Zugarramurdi
  • 2014 Birdman

Werken

  • Mort de paraula per een piano, viool, klarinet i mezzosopraan
  • Corda Proporcions kwartet Litogràfiques
  • Peça voor orkest
  • Wind Dansers voor orkest
  • Kwartetten de corda 1. i 2n
  • Lacrimae Duo cello
  • Kose voor cello
  • Passio et Mors voor orkest
  • 3. Quartets, 4RT, 5E per een kwartet van Corda
  • Metallum Ballenae per een percussionistes sis Simfonics
  • Neptú nat i l'Infant niet alleen percussió + elektronica
  • Sopraan ontsnapping eeuw, verteller en orkest
  • Deposito Quatre kwartetten + elektronica
  • Desideratum Orchestra corda
  • Hastula Regia Veus, percussió i Corda
  • In Memoriam Steel Drum + corda
  • Europa per een zon Violi
  • Corda Islands String Orchestra
  • Sarria Veu + corda
  • L'Evangeli Segons één van Tants Soloists Orchestra + corset +
  • Mort d'un dichter Concert voor cello
  • Paarden en stieren Percussió mannen, Veu i Corda
  • Timple en orkest Concerto
  • Suite for Orchestra Mararía
  • Muziek per l'espectacle van Troje Dansa XXI Century
  • Muziek institutionele Govern de les Illes Balears
  • Quatre Estacions naar Mallorca
  • Pangaea
  • Kli
  • Academische Cantata
  • Missa Ruris
  • Angelus
  • Foster Sympnomy
  • Cançó dels Adeus
  • Ballade des Pendus
  • Kaiassa
  • Melodica Cega
(0)
(0)
Vorige artikel Enriqueta Lozano
Volgende artikel Peque Prix

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha