Jimmy Scott

Jimmy Scott, ook wel bekend als Little Jimmy Scott, was een zanger, acteur en producent van jazz, pop en rhythm and blues.

Biografie

Hij voor het eerst zong in de kerk. Zijn moeder overleed in een auto-ongeluk toen hij 13 was, wat betekende dat hij werd opgevoed door pleegouders. Jimmy lijdt aan een zeldzame erfelijke ziekte genaamd Kallman weerhield hem van het ervaren van de puberteit syndroom, wat betekende dat je stoppen met groeien toen hun hoogte nog niet vijf voet bereikt en dat zijn stem niet veranderd in vergelijking met die van zijn jeugd.

Hij begon te zingen professioneel in de jaren veertig, deelnemen aan verschillende reizen shows. In 1948 trad hij toe tot het orkest van Lionel Hampton en maakte zijn eerste opname met hem voor het bedrijf Decca in januari 1950. Een van de nummers van die sessies, 'Fool Everybody's Somebody ", ging de R & amp; B oktober 1950 en werd een top tien hit. Scott links naar Hampton in 1951 en begon een solocarrière. Een verschijning met het orkest van Paul Gayten in Rip's Playhouse in New Orleans dat jaar werd opgenomen door het bedrijf Regal.

Hij woonde in New Orleans tussen 1951 en 1955, waar hij opgenomen nummers voor de zeehonden Royal Roost, Koraal en Roost Records. Toen in 1955, verhuisde hij naar Savoy Records, die zijn eerste LP, Zeer Truly Yours, dat jaar produceerde. Werd in 1957 tot koning Records voor een reeks eenvoudige, maar in 1959 keerde terug naar Savoye, die zijn tweede LP, The Fabulous Little Jimmy Scott, uitgebracht in 1960. In 1962 tekende het bedrijf met Ray Charles, mandarijn, en opgenomen hun derde album, Falling in Love is prachtig, maar moest verwijderen van de disc markt aan de kaak gesteld als Savoy was nog onder contract bij het. Dit probleem leidde hem naar de wereld van de muziek te verlaten, en uiteindelijk nam een ​​baan als een levering in het Sheraton Hotel in Cleveland. In 1969 nam ze haar vierde album, The Source, voor Atlantic Records, en in 1975 keerde aa Savoy voor de vijfde, Can not We opnieuw beginnen. Maar geen van zijn albums bereikt commercieel succes, en bleef weg van de muziek te werken.

Scott begon opnieuw in clubs te zingen in 1985. In 1990, vergezeld van Expressions Jazz, terug naar de opnamestudio's van J's Way Records. Bij de dood van een van zijn oude medewerkers, de componist Doc Pomus, Jimmy zong op haar begrafenis, gehouden op 14 maart 1991. De interpretatie werd geluisterd door Seymour Stein, hoofd van een dochteronderneming label van Warner Bros., Sire Records, die hem een ​​contract Scott ondertekend. Dit betekende voor de zanger een spectaculaire terugkeer naar de show. In juni 1991, Scott verscheen in een aflevering van David Lynch-serie Twin Peaks. Hij zong in de schijf van Lou Reed Magic and Loss.

Zijn album All the Way werd gerealiseerd door Sire / Blue Horizon / Warner Bros. in eind 1992 en bereikte nummer vier op de Billboard jazz, het krijgen van een Grammy nominatie voor beste jazz vocale prestaties. Het zelfde jaar, zong hij op de soundtrack van de film Twin Peaks: Fire Walk with Me en Glengarry Glen Ross. In 1993, Rhino Records rommelde in de archieven van de Atlantische Record te reedit Lost and Found, het toevoegen van enkele ongepubliceerd materiaal; Het album bereikte nummer 14 op de lijst van de jazz.

Zijn volgende album, Dream, nummer acht bereikt. Hemel, een album van gospel en spirituele, verscheen in 1996 en nummer 19. bereikte Hij besloot zijn contract bij Warner Bros., dus het kon opnemen Holding Back the Years, om Artists Only verzegelen! in 1998 en bereikte nummer 14 op de grafieken. In 2000 verhuisde hij naar Milestone Record en Mood Indigo werd geplaatst op nummer 17. Ondanks het feit dat 75 jaar, bleef hij het opnemen vaak, waardoor Over the Rainbow in 2001, maar mooi in 2002 en in 2003. Alle Moon Glow Mij: Live in Tokyo hij verscheen Savoy Jazz uitgebracht in 2004. Alle of helemaal niets in 2005.

Hij stierf op 13 juni 2014 op de leeftijd van 88.

Discografie

  • 1955, If You Only Knew
  • 1960, The Fabulous Songs van Jimmy Scott
  • 1963 Falling in Love Is Wonderful
  • 1969, The Soul van Little Jimmy Scott
  • 1969, The Fabulous Voice van Jimmy Scott
  • 1970, The Source
  • 1990 Jimmy Scott
  • 1992 Regal Records Live in New Orleans
  • 1992 All the Way
  • 1994 Zeer Truly Yours
  • 1995 Dream
  • 1996 Heaven
  • 1998 Holding Back the Years
  • 1999, Little Jimmy Scott
  • 2000 Mood Indigo
  • 2001, The Source
  • 2001, Over the Rainbow
  • 2002, But Beautiful
  • 2003, Jimmy Scott: If You Only Knew
  • 2003 Moon Glow
  • 2004, All of Me: Live in Tokyo
  • 2008 Holding Back The Years
(0)
(0)
Vorige artikel Ateneo de Sevilla
Volgende artikel Manimal Vinyl

Gerelateerde Artikelen

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha