Jimmy Forrest

James Robert Forrest was een Amerikaanse jazz tenorsaxofonist.

Zijn eerste werken ontwikkeld op het gebied van zijn geboortestad, met de orkesten van Fate Marable en Dewey Jackson, om te bewegen, in 1940, naar New York. Er werd hij lid van de big band van Jay McShann, met wie hij bleef tot eind 1942. Hij werkte samen met Andy Kirk en Duke Ellington. Terug in St. Louis, organiseerde hij zijn eigen band, die werkt in de funky jazz-scène, het krijgen van een grote hit met het nummer "Night Train", totdat hij bij de groep Harry Edison. Af en toe speelde hij met Miles Davis. Tussen 1973 en 1978, speelde in de big band van Count Basie, na het vormen van een groep met Al Grey, met wie hij bleef tot aan zijn dood.

Variërend van swing en rhythm and blues met een vleugje bop, Forrest had een harde en rustieke, zeer typisch Midwesten tenoristas geluid.

Discografie

Als leider

  • 1951: Night Train
  • 1952: Live at the Barrel
  • 1959: Alle Gin is Gone
  • 1960: Forrest Fire
  • 1961: Uit de Forrest
  • 1961: Ga zitten en ontspannen met Jimmy Forrest
  • 1961: De meeste Much
  • 1962: Soul Straat
  • 1972: Zwarte Woud
  • 1982: Hart van de Forrest
  • 1980: O.D.
(0)
(0)
Vorige artikel Votuporanga
Volgende artikel Ireneo Paz

Gerelateerde Artikelen

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha