Jessi Colter

April 6, 2016 Ria Huijnge J 0 12
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Jessi Colter is een Amerikaanse countryzanger en één van de weinige zangeressen van de outlaw beweging in de jaren 70. Het is ook bekend van samenwerkingen met Waylon Jennings en haar echtgenoot voor hun land pop 1975 hit "Ik ben niet Lisa".

Na de bijeenkomst van haar toekomstige echtgenoot zou zijn, had ze een carrière in de muziek het maken van zijn eerste studio-LP in 1970. A Country Star is Born. Vijf jaar later, ondertekening met Capitol Records en bracht zijn eerste single "Ik ben niet Lisa" invoeren van de top van de hitlijsten en bereikte de Top 5 van de hitlijsten. In 1976 op de collaboratieve LP Gezocht: The Outlaws, een album krijgt platina door de RIAA en helpt hem om een ​​van de weinige vrouwelijke sterren van de outlaw land.

Vroege jaren

Colter is geboren en getogen in een strikte Pentecostal familie in Phoenix, Arizona. Zijn moeder was een predikant en zijn vader autocoureur. Op 11 jaar was de kerk pianist. Na school ze begint te zingen in clubs in Phoenix.

Discografie

  • Jessi Colter discografie
  • 1970: is een land Star Born
  • 1975: Ik ben Jessi Colter
  • 1976: Jessi
  • 1976: Diamond in the Rough
  • 1977: Miriam
  • 1978: Dat is de manier om Rocks en Rolls Cowboy
  • 1981: Ridin 'Shotgun
  • 1984: Rock and Roll Lullaby
  • 1996: Jessi Colter Sings Just for Kids: Songs from Around the World
  • 2006: uit de as
  • 1976: Wanted! The Outlaws
  • 1981: Leather and Lace
  • 1978: White Mansions
  • 1995: De Jessi Colter Collection
  • 2003: 'The Very Best of Jessi Colter: An Outlaw ... a Lady
(0)
(0)
Vorige artikel Assemblage Guaimaro
Volgende artikel Slim Dusty

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha