Jean MARCHAT

Jean MARCHAT was een podium en filmacteur Franse nationaliteit.

Geboren in Grigny, een lid van de Comédie-Française. Hij stierf in Neuilly-sur-Seine en werd begraven op het kerkhof van Montfort-l'Amaury.

Filmografie

Films

  • 1930: Le Poignard Maleis, Roger Goupillières
  • 1931: Split, Maurice Tourneur
  • 1931: Echec et mat, Roger Goupillières
  • 1932: Au nom de la loi, Maurice Tourneur
  • 1932: Le Cas du Docteur Brenner Jean Daumery
  • 1932: Voorzitter ardente, René Plaissetty
  • 1934: La Marche Nuptiale, Mario Bonnard
  • 1935: Marie des angoisses, Michel Bernheim
  • 1939: Remorques, Jean Grémillon
  • 1941: Le Pavillon brûle, Jacques de Baroncelli
  • 1941: Croisieres sterre, André Zwobada
  • 1942: Mermoz, Louis Cuny
  • 1942: Pontcarral, kolonel d'imperium, Jean Delannoy
  • 1942: L'Appel du bloedde, Maurice Gleize
  • 1943: Les Dames du Bois de Boulogne, Robert Bresson
  • 1943: Le Bossu, Jean Delannoy
  • 1943: Les Caves du Majestic, Richard Pottier
  • 1945: Mensonges, Jean Stelli
  • 1946: Le Château de la dernière kans door Jean-Paul Paulin
  • 1946: Le Mystérieux Monsieur Sylvain, Jean Stelli
  • 1948: Trois Garcons, une fille, Maurice Labro
  • 1948: Le Mystère Barton, Charles Spaak
  • 1949: De Souriciere, Henri Calef
  • 1949: Véronique, Robert Vernay
  • 1950: L'Aiguille Rouge, Emil-Edwin Reinert
  • 1950: Ombre et lumière, Henri Calef
  • 1950: De Passante, Henri Calef
  • 1951: Ils étaient cinq, Jack Pinoteau
  • 1951: Les Quatre Sergents van Fort-Carré, André Hugon
  • 1951: Au fil des ondes, Pierre Gautherin
  • 1952: De Folle Jeune, Yves Allégret
  • 1953: L'Ennemi public nummer één, Henri Verneuil
  • 1953: Zoe, Charles Brabant
  • 1954: Napoleon, Sacha Guitry
  • 1955: Cherchez la femme, Raoul André
  • 1955: De Rue des Bouches peintes, Robert Vernay
  • 1955: Les Indiscrètes, Raoul André
  • 1955: Les Nuits de Montmartre, Pierre Franchi
  • 1955: Mademoiselle de Paris, Walter Kapps
  • 1959: L'ambitieuse van 'Yves Allégret
  • 1960: Le Passage du Rhin, Andre Cayatte
  • 1961: Le Miracle des Loups, André Hunebelle
  • 1962: Climats van Stellio Lorenzi
  • 1963: À couteaux banden, Charles Gérard

Televisie

  • 1962: Les Trois Chapeaux klieken, telefilm Jean-Pierre Marchand
  • 1962: Les Cinq Dernieres minuten, Pierre Nivollet episode Een à la une mort
  • 1966: Au théâtre ce soir: Trois Garcons, une fille, Roger Ferdinand, landschap van jean MARCHAT, e-Pierre Sabbagh, Marigny Theatre

Theater

Als acteur

  • 1928: Les Noces d'argent, Paul Geraldy, Comédie-Française
  • 1930: Les Trois Henry, Andre Lang, landschap van Emile Fabre, Comédie-Française
  • 1930: Moi, Eugène Labiche en Edward Martin, landschap van Charles Granval, Comédie-Française
  • 1936: La Folle du ciel, Henri-René Lenormand, landschap van Georges Pitoëff, Theater des Mathurins
  • 1937: Julius Caesar, William Shakespeare, Charles Dullin landschap, Theatre de l'Atelier
  • 1937: Philoctète, André Gide
  • 1942: Dieu est, Lucien Fabre, onschuldige landschap van Marcel Herrand, Theater des Mathurins
  • 1942: Mademoiselle de Panama, Marcel Achard, landschap van Marcel Herrand, Theater des Mathurins
  • 1944: Le Voyage de Thésée, van Georges Neveux, Theater des Mathurins
  • 1945: Tartuffe, Molière, landschap van Marcel Herrand, Theater des Mathurins
  • 1945: Au petit bonheur, Marc-Gilbert Sauvajon, landschap van Fred Pasquali, Theater Gramont
  • 1946: Spring, Claude Spaak, landschap van Marcel Herrand, Theater des Mathurins
  • 1947: Je Vivrai un grand amour, Steve Passeur, Theater des Mathurins
  • 1949: Heloise et Abelard, Roger Vaillant, landschap van jean MARCHAT, Theater des Mathurins
  • 1950: Harry Oncle, Thomas Job, aanpassing van Marcel Dubois, Jacques Feyder, landschap van jean MARCHAT, Theatre Royal du Parc
  • 1951: Harry Oncle, Thomas Job, aanpassing van Marcel Dubois, Jacques Feyder, landschap van jean MARCHAT, Antoine Theatre
  • 1953: Zes Personages op zoek naar een auteur, door Luigi Pirandello, landschap van Julien Bertheau, Comédie-Française
  • 1954: Saul, van André Gide, Georges Douking landschap, Comédie de Provence
  • 1955: Est-il bon? Est-il méchant ?, Denis Diderot, landschap van Henri Rollan, Comédie-Française
  • 1957: Polydora, André Gillois, landschap van de auteur, de Comédie-Française
  • 1958: Le Maître de Santiago, Henry de Montherlant, landschap van Henri Rollan, Comédie-Française
  • 1958: Polyeucte door Pierre Corneille, Jean Serge landschap, Pierre Corneille Festival in Barentin
  • 1959: Horatio, Pierre Corneille, Jean Serge landschap, Pierre Corneille Festival in Barentin
  • 1959: Er zullen Trojaanse oorlog, Jean Giraudoux, landschap van jean MARCHAT Festival Bellac
  • 1960: Polyeucte van Pierre Corneille, landschap van jean MARCHAT, Comédie-Française
  • 1961: Monsieur Le Trouhadec Saisi de losbandigheid paar, Jules Romains, landschap van Jean Huberty Festival Bellac
  • 1961: Oom Wanja van Anton Tsjechov, landschap van Jacques Mauclair, Comédie-Française
  • 1963: La Mort de Pompée, van Pierre Corneille, landschap van jean MARCHAT, Comédie-Française
  • 1963: La Foire aux sentimenten, Roger Ferdinand, landschap van Raymond Gérôme, Comédie-Française
  • 1963: De Tour de Nesle, Alexander Dumas, Henri landschap Lazarini
  • 1964: Le Carrosse du Saint-Sacrement, Prosper Mérimée, jean MARCHAT landschap, Comédie-Française
  • 1965: Polyeucte van Pierre Corneille, landschap van jean MARCHAT, Comédie-Française
  • 1965: Port-Royal, Henry de Montherlant, landschap van jean MARCHAT, Festival d'Angers
  • 1966: Le Jeu de l'amour et de la mort, Romain Rolland, landschap van jean MARCHAT, Comédie-Française
  • 1966: Phèdre van Jean Racine, Nature Theater van San Juan de Luz
  • 1966: Er zal oorlog troyaa, Jean Giraudoux, Jean Darnel landschap, Nature Theater van San Juan de Luz zijn

Als directeur

  • 1944: Tess d'Uberville, Roger-Ferdinand van Thomas Hardy, Antoine Theatre
  • 1947: The Misanthrope, Molière, Theater des Mathurins
  • 1948: N'empêchez pas la musique, Fabien Reignier, Theater des Mathurins
  • 1949: Haute Surveillance, Jean Genet, Theater des Mathurins
  • 1949: Amal et la lettre du Roi, Rabindranath Tagore, Theater des Mathurins
  • 1949: Le Retour de l'enfant uitbundige, André Gide, Theater des Mathurins
  • 1949: Brits, Jean Racine, Theater des Mathurins
  • 1949: Heloise et Abelard, Roger Vaillant, Theater des Mathurins
  • 1950: Harry Oncle, Thomas Job, aanpassing van Marcel Dubois, Jacques Feyder, Royal du Parc, Theater Antoine
  • 1953: Mithridates, van Jean Racine, Festival d'Angers
  • 1954: Als ceux qui vous vous aimez aiment, Claude Baldy, Theater des Mathurins
  • 1954: Le Maître et het conserveermiddel, Henri Lefebvre, Theater des Mathurins
  • 1955: Jeanne d'Arc, Charles Péguy, Comédie-Française bij het Theater DE l'Odeon
  • 1957: Bajazet, Jean Racine, Comédie-Française
  • 1959: Er zullen Trojaanse oorlog, Jean Giraudoux Festival Bellac
  • 1960: Polyeucte van Pierre Corneille, Comédie-Française
  • 1961-1963: Le Maître de Santiago, Henry de Montherlant, Festival des Nuits de Bourgogne Dijon, Chateau Le Plessis-Macé
  • 1964: Le Carrosse du Saint-Sacrement, Prosper Mérimée, Comédie-Française
  • 1965: Port-Royal, Henry de Montherlant, Festival d'Angers
  • 1966: Le Jeu de l'amour et de la mort, Romain Rolland, Comédie-Française

Referentie

  • Dit werk komt voort uit de vertaling van jean MARCHAT van de Franse encyclopedie, uitgegeven door de uitgevers onder de GNU Free Documentation License en de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Unported licentie.
(0)
(0)
Vorige artikel Dinosaurus Revolution
Volgende artikel Bartolomeo Manfredi

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha