Jean de Limur

Jean de Limur was een regisseur, scenarioschrijver en acteur van de Franse nationaliteit.

Biografie

Geboren in Vouhé, Frankrijk, haar volledige naam was Jean François Marie Chenu van Limur.

Zijn filmcarrière begon in de stille era in Hollywood, met de nadruk van zijn werk als acteur in L'étroit Mousquetaire, Max Linder, als assistent-directeur voor A Woman van Parijs, Charles Chaplin, en als directeur in de brief.

Terug in Frankrijk in de vroege talkies, gericht tot 1945 meer dan een dozijn films, waaronder Ma Gosse de père, La Bête aux manteaux september, The Garçonne, L'Homme qui joue avec le feu en La Grande Meute, zijn nieuwste film.

In 1933 was hij adjunct-directeur van Georg Wilhelm Pabst tijdens het filmen van Don Quichotte, Fedor Chaliapine in de titelrol. Hij trouwde met een van de dochters van Chaliapine, broer werd de politieke en Italiaanse journalist Luigi Freddi, hoofd van de hoofddirectie van de cinematografie onder het fascistische regime. Op zijn verzoek, in 1943 in Italië Apparizione wiel met Alida Valli, die wordt beschuldigd op het moment van de bevrijding en het opgeven van zijn carrière.

Hij werkte later bijna vijftien jaar in de richting van de Simca auto bedrijf. "

Jean de Limur overleed in Parijs in 1976.

Filmografie

Als directeur

  • 1929: De brief
  • 1929: Jaloezie
  • 1930: De Parijse
  • 1930: Ma gosse de père
  • 1931: Circulez!
  • 1932: Monsieur le duc
  • 1933: Mariage à responsabilité limitée
  • 1933: Paprika
  • 1934: L'Amour en cage
  • 1934: L'Auberge du petit dragon
  • 1935: Le Coup de trois
  • 1935: La Petite Sauvage
  • 1935: Le Voyage imprévu
  • 1935: La Rosière des Halles
  • 1935: Runaway Ladies
  • 1936: manteaux La Bête aux september
  • 1936: De Garçonne met Arletty en Marie Bell
  • 1936: De Brigade in jupons
  • 1938: Klein plaag
  • 1938: De Cité des Lumières
  • 1939: Le Père Lebonnard
  • 1942: L'Age d'or
  • 1942: L'Homme qui joue avec le feu
  • 1943: Verschijning
  • 1945: La Grande Meute

Als assistent-regisseur

  • 1923: Een vrouw van Parijs, Charles Chaplin
  • 1933: Don Quichotte van Georg Wilhelm Pabst

Als acteur

  • 1922: De Wereldse Madonna, Harry Garson
  • 1922: L'étroit Mousquetaire, Max Linder
  • 1924: De Arabische, Rex Ingram
  • 1923: Een vrouw van Parijs, Charles Chaplin
  • 1925: Love's Bargain, George Burton
  • 1927: menselijke verlangens, George Burton
  • 1933: Don Quichotte van Georg Wilhelm Pabst
(0)
(0)
Vorige artikel Paris-Le Bourget Airport
Volgende artikel Expeditie Solide

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha