Japanse Sea Lion

Japan Sea Lion is een uitgestorven geslacht Zalophus van de orde Otariidae familie van carnivoren soorten. Vroeger alleen behandeld als een ondersoort van de Californische zeeleeuw. Zee- en kustgebieden bewoond de archipel van Japan en de omringende zeeën in het noordwesten van de Stille Oceaan. Het werd uitgestorven in de jaren 1970.

Taxonomie

Voor een lange tijd, deskundigen besproken of de drie taxa die deel uitmaken van het geslacht Zalophus het behoort tot de Japanse Sea Lion drie volle soorten monotypisch zou zijn, of in plaats daarvan bestaan ​​uit een enkele soort met drie ondersoorten, in het laatste geval, per prioriteit, Het zou de soort Zalophus californianus zijn.

Reeds in 1953, de zoöloog Erling Sivertsen een nieuwe indeling begeleiding, na opnieuw onderzocht en gecatalogiseerd in het Museum van Oslo, schedels en archeologische overblijfselen, door het Noorse schip Noorwegen expeditie MK verzameld tussen 1928 en 1929. Een uitgebreide studie van moleculaire genetica aan het Instituut voor Genetica aan de Universiteit van Keulen, het Max-Planck Instituut voor Evolutionaire Biologie] in Plön, en de afdeling Gedragswetenschappen van de Universiteit van Bielefeld, concludeerde 50 jaar later SNPs die mitochondriën en celkernen ondersteunen scheiding in drie soorten.

Geografische spreiding

Japanse Sea Lion bewoonde de Zee van Japan of Oost-Zee, met name de kusten en eilanden rond het Koreaanse schiereiland en de Japanse archipel, ook de oostelijke kant van de archipel, de Koerilen-eilanden en de zuidpunt van het schiereiland Kamtsjatka.

Functies

Deze soort liet een duidelijke geslachtsdimorfisme als volwassen mannen had een uitgesproken sagittal kam, een donkergrijze kleur en met een gewicht tussen 450 en 560 kg met een lengte van 230-250 cm, terwijl vrouwtjes waren aanzienlijk lager, met een lengte van 164 cm en een lichtgrijs.

Ze hadden een gestroomlijnd lichaam met een laag vet onder de huid, om warmte en drijfvermogen. Ze hadden grote ogen die hen helpen te compenseren voor lage niveaus van licht in de onderwaterwereld, terwijl hun snorharen verhoogden hun tastzin. Zijn neusgaten worden automatisch gesloten wanneer het water raakte. Zijn lange voorvinnen gedraaid uit voor een betere grond beweging, en stuwen naar voren in het water, waar ze bleven zo lang mogelijk.

Biologie en ecologie

Fed op vis en schelpdieren. Ze waren erg gezellig.

Reproduktie

Variabelen ontbraken organisatorische groepen, terwijl de mannetjes waren territoriale emit harde geluiden om hun territorium af te bakenen, en probeerde harems van vrouwtjes vijftien elk, meestal in open en vlakke zandstranden vormen, maar soms ook in rotsachtige gebieden . Meestal gaf slechts een voedingsbodem vrouwelijke bevalt na een draagtijd die duurde tussen de 342 en 365 dagen. Vrouwtjes gespeend hun baby afgelopen 11 of 12 maanden, maar sommige verpleegd hun jongen een jaar oud met pasgeborenen.

Uitsterven

De verslechtering van de habitat en overbevissing te verwijderen van uw huid en olie waren de belangrijkste oorzaken van het uitsterven. Records van de Japanse commerciële vangst in 1900 tonen aan dat ongeveer 3200 zeeleeuwen werden gevangen in dat jaar, dus overbejaging de oorzaak van de cijfers van de vangsten drastisch dalen tot 300 zeeleeuwen in 1915 en enkele tientallen in de vroege 1930. De Japanse commerciële oogst van deze soort eindigde in de jaren 1940 toen het werd bijna een uitgestorven soort. In totaal heeft de Japanse geoogste 16.500 kopieën genoeg om hun uitsterven veroorzaken. Zelfs aangenomen dat duikbootoorlog tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft bijgedragen aan de vernietiging van hun leefgebied. De meest recente waarnemingen zijn van het decennium van 1970. Het laatste record werd bevestigd door een jonge gevangen in 1974 voor de kust van Rebun Island, in het noorden van Hokkaido, Japan.

Geconserveerde resten

Verschillende opgezette exemplaren zijn gevonden in Japan, en het Nationaal Natuurhistorisch Museum in Leiden, Nederland. Het British Museum heeft een huid en 4 schedels.

Zoeken naar overlevenden kopieën

Het ministerie van Milieu van Zuid-Korea begonnen met een poging om te vinden en herinvoering van deze soort in zijn natuurlijke habitat in de Zee van Japan of Oost-Zee. Het Nationaal Instituut voor Milieu Onderzoek van Korea kreeg de opdracht om haalbaarheidsstudies uit te voeren voor het project. In 2007, een gezamenlijk onderzoek venture tussen Noord-Korea, Zuid-Korea, Rusland en China kondigde aan dat doel. Ze zoeken naar overlevenden in de wateren van China en Rusland, in de hoop om het dier opnieuw in te voeren om zijn natuurlijke habitat in de Zee van Japan. Als een bevolking weet te vinden, de Zuid-Koreaanse regering is van plan om Californische zeeleeuwen verplaatsen van de Verenigde Staten; het ministerie van Milieu van Zuid-Korea steunt de inspanningen van de symboliek, nationaal belang, ecosysteem restauratie en ecotoerisme.

(0)
(0)
Volgende artikel Juan Benavides

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha