Iris Alonso

{Iris Alonso geboren in Buenos Aires, Argentinië; 18 september 1928) is een Amerikaanse actrice van de film, theater en televisie Argentinië.

Biografie

Iris is geboren en getogen in de stad Buenos Aires. Het behoorde toe aan een beroemde familie van acteurs, als hun broeders van de beroemde kunstenaars Pola Alonso, Tito Alonso en Mario Alonso.

Race

Alonso was een belangrijke actrice in verschillende films van Argentinië gouden tijdperk film.

Hij handelde met grote en beroemde actrices en acteurs van het moment als Olga Zubarry, Maria Elena Sagrera, Marcela Sola, Ana Gaguine, Carlos Nunez, Arturo Puig, Marta Gonzalez, Alfredo Alcon, Cristina Banegas, Silvia Arazi, Liliana Serantes, Naomi Serantes, Cecilia Labourt, Beatriz Bonnet, Silvia Wolf, Eva Donge, Jorge Roberto Sassi en klimmen, onder anderen.

In sommige kredieten films gebruikt worden als Iris Alonso Bianco.

Momenteel Iris wordt verwijderd uit de actie. In 2014 gaf de Stichting Sagai een beeldje in de erkenning van zijn carrière.

Filmografie

  • 1948: Mijn vijf kinderen
  • 1950: Verduistering
  • 1978: Een idylle station
  • 1996: Rebel Years

Televisie

  • 1961: Argentijnse theater Cycle
  • 1978: Een belofte voor allen als Olga
  • 1979: Het duurt een illusie Mariana
  • 1980: Een 32 dagen in San Telmo als Alcira
  • 1981: Barracks zuiden als Mercedes
  • 1981: ik met je trouwen als Lucia Diaz
  • 1982: Een moeilijke vriendje
  • 1982: 24 uur als Amanda
  • 1983: Mijn naam is Lara Ferrer als Lucrecia

Theater

Het was onderdeel van de Argentijnse onafhankelijke theater, het werken in werken, zoals:

  • La Dama boba
  • 900
  • De nacht van huisvuil
  • Smart
  • Caracol, samen met Ruby Gattari
  • De Trojaanse Vrouwen

Privacy

Ze was getrouwd sinds 1952 met de grote acteur Ernesto Bianco tot zijn dood in 1977. Het resultaat van dit huwelijk werden geboren zijn beroemde dochters Irina Alonso en Ingrid Pelicori {1957} geboren.

Ze was de zuster van de legendarische actrice Maria Rosa Gallo, en tante van Claudio Da Passano. Ze was ook de tante van actrice Angeles Alonso, die woont in Mexico, en de ster, Fabiola Alonso.

Awards

Iris Alonso kreeg in 2012 in de erkenning van het pad gegeven door de grootste kunstenaars Sagai 80 jaar.

(0)
(0)

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha