Huis Curutchet

Curutchet huis is een huis ontworpen door de beroemde Zwitserse architect Le Corbusier gebouwd in de stad La Plata, de hoofdstad van de provincie Buenos Aires, in Argentinië tussen 1949 en 1953. Het exacte adres is 53 Boulevard No. 320, tussen 1 en 2.

Geschiedenis

Na een aantal mislukkingen proberen om een ​​werk in Zuid-Amerika te bouwen, Le Corbusier onderhouden van een sterke relatie met Latijns-Amerikaanse professionals, en onderhouden van een regelmatige briefwisseling met de Argentijnse Amancio Williams.

In 1948, de chirurg en uitvinder van chirurgische instrumenten Curutchet Pedro Domingo, besloten zich te vestigen in La Plata, en in opdracht van de plannen voor een huis naar Le Corbusier, die probeerde het stedenbouwkundig plan dat is ontworpen naar Buenos Aires af te ronden. Verklaarde van de provinciale toeristische belangstelling en een nationaal historisch monument in 1987, het huis is nu het hoofdkwartier van het College van Architecten van de Plata, waardoor het verhuurt aan de erfgenamen van Curutchet. De 17 december 2010, Buenos Aires de Senaat een wetsvoorstel waarbij de eigenschap "van openbaar nut en onderworpen aan onteigening" naar "het behoud, verbeteren en verspreiden van de culturele, historische, architecturale en stedelijke erfgoed."

Het is een van de weinige projecten van Le Corbusier in Latijns-Amerika en het ministerie van Cultuur en de Franse Communicatie met de steun van Argentinië, België, Duitsland, Japan en Zwitserland, werd ze genomineerd voor de integratie van de Natural World Heritage List van culturele goederen en Uitzonderlijke UNESCO.

Beschrijving

De architect ontwierp de woning in een gebied van slechts 180 meter, tussen de partijen, rekening houdend met de omgeving van de stad en de nabijheid van hun bos.

Het gebouw is een nieuwsgierig en succesvol voorbeeld uit het oogpunt van plastic aanpassing van de kenmerkende principes van de binnenlandse architectuur van Le Corbusier tot de bijzonderheden van de stedelijke context van Argentinië stad.

In dit geval is deze functies hoofdzakelijk richten op twee punten:

1) De bouw van een huis in een gebied met beperkt tussen de scheidslijn, ongepubliceerde omstandigheid auteur vorige productie afmetingen, die een huis van een gevel bepaalt.

2) het feit dat als gevolg van de stedelijke structuur van de stad La Plata als diagonale lanen, de lengteas van het terrein heeft een helling van ongeveer 45 ° ten opzichte van de gemeentelijke lijn.

Le Corbusier, geconfronteerd met deze twee feiten, reageerde ze met opmerkelijke vaardigheid, die voortvloeien uit zijn partij die reactie. Dit effectief is voor het programma in twee blokken verdeeld.

De eerste op de eerste verdieping bevinden zich de kantoren en werkgebieden van de opdrachtgever en in de tweede het terras in de tuin en naar de gemeentelijke lijn met respect voor de continuïteit van het blok fachadística en absorberen in de materialiteit van de genoemde hoekige divergentie. De consolidatie van deze voorzijde wordt geaccentueerd door de verlengde vizier op, dat vrijwel frames de voorkant van het terras en het dak van deze dubbele hoogte, leunend tegen de bovenste rand. In de daarop volgende blok is huisvesting.

In 1926 had Le Corbusier de zogenaamde 'vijf punten van een nieuwe architectuur "bepaald volledig gematerialiseerd in dit werk:

  • De open plattegrond: Le Corbusier, de begane grond van het huis, zoals de straat behoorde tot de auto, hetzij voor het verkeer of parkeren, dat is waarom woningen steeg op palen laat alle open te staan beweging van het voertuig.
  • Het terras in de tuin: Le Corbusier voor het gebied bezet door de behuizing plan moet de natuur een tuin op het dak van het gebouw worden geretourneerd, door het omzetten van de ruimte op de huisvesting in een winstgevende gebied voor recreatie, die ook toegestaan condities van de thermische isolatie van nieuwe betonnen platen te behouden.
  • De 'palen' te profiteren van de gezamenlijke actie van de betonnen platen en stalen kolommen, waarbij de laatste een land verbruik in woningen te verwaarlozen in vergelijking met traditionele opladen muren of stenen of betonnen pilaren. Aldus wordt de praktische en bruikbare toepassing verbeterde oppervlakken, het vrijmaken van de installatie structurele beperkingen.
  • De longitudinale venster: om dezelfde reden als hierboven vermeld, bracht ook de buitenmuren en ramen kan de gehele breedte van het gebouw, het verbeteren van de verhouding met de buitenwereld.
  • De gratis gevel: een aanvulling op het vorige punt, de metalen pilaren achter de gevel, te bevrijden uit haar structurele functie.

Het ontwerp van de straat hoogte is één van de hoogtepunten van het project "In de Curutchet House, Le Corbusier vat het compositorische proces van de toepassing van de purista.El vooraanzicht picturale design aanpak wordt een evenwichtig geheel van tekens die in de ruimte. . '.

The Man Next Door

De Curutchet huis is de belangrijkste fase van de Argentijnse film "The Man Next Door," met in de hoofdrol Daniel Aráoz en Rafael Spregelburd. In de film Leonardo is een verfijnd ontwerper die woont in het huis, terwijl Victor is de buurman die woont aan de andere kant van de scheidingsmuur.

(0)
(0)
Vorige artikel Jezus Cappellini
Volgende artikel District Starnberg

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha