Huis Campino

 Campino House is gelegen in het gebied van San Antonio, in de bovenstad van Icod, Tenerife eiland, dicht bij het heiligdom van de zelfde naam en naast de oude weg naar El Amparo. De essentie landelijke karakter van deze oude boerderij, gelegen aan de rand van de stad icodense, is vandaag ondermijnd door de groeiende stedelijke expansie die heeft geleid tot de volledige transformatie van het landschap. Echter, het gebouw van de achttiende eeuw bewaart belangrijke cultuurhistorische waarden die bescherming nodig.

Het gebouw heeft een onregelmatige sectie, met verschillende modules of afzonderlijke baaien gekoppeld aan een centrale kern. De hoofdingang wordt gedaan door middel van een naburig erf met oude Echte straat, nu genaamd Campino, aan de westkant van het gebouw. Het gebouw is aangepast aan de steile hellingen, zodat noorden, de kern drie niveaus in het hoogste deel en Zuid één twee hoogtes, afhankelijk van welke kraakte.

De entree gevel is vierkant zit tussen twee modules kant, het bepalen van de binnenplaats. De vorm kant van de keuken, en verzonken, de hal van de centrale kern. Zowel de hal en de keuken zijn gebouwd op twee afzonderlijke tussenverdiepingen wiens visie panelen gewaardeerd vanaf de buitenkant. De toegangsdeur is aan de rechterkant van de lobby, en heeft toegang via een rechte trap bedekt met een stenen schuur of schuur. Drie schuiframen in het centrale deel van de gevel doek. De kozijnen werden verlengd bijna tot aan de ondergrond leuningen omsluit een fabriek die nu zijn gewist en verenigd door de buitenkant gips. Aan de kant van de keuken, naast een raam sjerp is iets gevlogen, rooster vak Destiladera. De centrale instantie bekroond door een borstwering met de fabriek basis en de bovenste helft met houten reling tussen de pilaren. Ten zuiden van deze gevel, in de benedenhoek, een kloof die niet anders is het openen van een gang die overgaat naar de galerie en de tuin, aan de noordzijde van het pand.

De noordgevel is ook uit de kern van het huis en een grote baai kant, beide met oost-west oriëntatie en tegenslag, convergerende plein. Dit laterale middellijn, twee hoogtes, bestaat in feite uit twee onmiddellijke baaien: een dicht bij de straat, lage hoogte en met een plat dak, en de andere naar het oosten, met een schilddak. Volgens de eerste van deze is de oude kelder. De relatieve omvang van de kamers en ramen, sjerp, volgt dat dit de ruimte module. In het centrale orgaan staat aan deze kant, een open onderste galerij die neerstrijkt op dikke houten staanders en een centrale pijler van het metselwerk. De lobby ramen op het noorden, meer gestileerd, met brede dorpels fabriek en de veiling borstwering met houten leuning, zijn waarschijnlijk beoefend in de late negentiende en vroege twintigste hervormingen, niet sympathiseren, geen stilistische of in samenstelling, met het oudste deel van deze zelfde gevel, de schuur en de lagere kamer, waarvan twee kleine gaten worden bepaald door de eenvoudige uitvoerbaarheid. De dakrand van de schuur, met voldoende vlucht is hout.

Aan de zuidkant, een en twee niveaus, bestaande uit een combinatie van verschillende modules op verschillende vlakken van de gevel, gewezen op de achterzijde van de keuken, met grote veelhoekige open haard, en een balkon lopen, glad, schuur vensterbank.

Op het oosten, uiteindelijk domineert een betonnen module, vierkante sectie drie verdiepingen en plat dak, verbonden aan de centrale kern. De gaten op de bovenste verdiepingen hebben concrete lijstwerk; de richel wordt eveneens gevormd. Deze toevoeging kan overeenkomen met de jaren 1920 en 1930.

(0)
(0)
Vorige artikel Denis Diderot
Volgende artikel Figueral de Son Real

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha