Henri Pouctal

Albert Henri Pouctal was een regisseur en acteur van de Franse nationaliteit.

Biografie

Geboren in La Ferté-sous-Jouarre, Frankrijk, het was een geweldige filmmaker, maar viel in de vergetelheid. Voordat hij zich op het adres dat hij was theater acteur, samen met André Antoine, de verdediger van de naturalistische theater, op het podium van het Théâtre-Libre.

Henri Pouctal eigenlijk debuteerde in de film als assistent André Calmettes en Charles Le Bargy op de set van L'Assassinat du Duc de Guise.

Tot 1914 bracht hij naar het scherm talrijke literaire werken, met de nadruk zijn films La Dame aux Camelias met Sarah Bernhardt) en Le Colonel Chabert. Tijdens de Tweede Wereldoorlog nam hij deel in patriottische producties als L'Infirmière, Dette van Haine, La Fille du Boche, La France d'abord, Elzas of Chantecoq. In die periode leidde hij een aantal afleveringen gebaseerd op de roman van Alexandre Dumas 'De Graaf van Monte-Cristo, die zijn reputatie geconsolideerd, maar met de uitstekende aanpassing travail Au, uit de brief van Emile Zola, Pouctal bereikte het hoogtepunt van zijn carrière .

Henri Pouctal stierf in Parijs, Frankrijk, in 1922.

Filmografie

  • 1909: La Grande Bretèche, André Calmettes
  • 1910: Resurrection, André Calmettes en Henri Desfontaines
  • 1911: La Fin d'un joueur, André Calmettes
  • 1911: | Jezus van Nazareth, André Calmettes en Henri Desfontaines
  • 1911: Le Pardon, van Henri Pouctal
  • 1911: Le Chevalier d'Essex, van Henri Pouctal
  • 1913: Une aventure kampioen Jack Johnson boxe de toutes categorieën du Monde, Henri Pouctal

Theater

  • 1890: L'Ogre, Jules van Marthold, Théâtre de l'Ambigu-Comique
  • 1892: Le Avenger, Stanislas Rzewuski, Théâtre de l'Ambigu-Comique
  • 1892: Les Cadets de la Reine, Jules Dornay, Théâtre de l'Ambigu-Comique
  • 1893: Mère et martyre, Leon en Jules d'Aigremont Dornay, Théâtre de l'Ambigu-Comique
(0)
(0)
Vorige artikel Arazati
Volgende artikel Harry Saltzman

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha