Gravende papegaai bloxami

Mei 16, 2016 Carla Ojers G 0 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Bloxami gravende papegaai, in de volksmond tricagüe Tricahue of papegaai, is een ondersoort van de soort gravende papegaai, is een vogel van de papegaai familie, die woont in het zuidelijke deel van Zuid-Amerika verdeeld. Deze ondersoort is endemisch in het centrum van Chili.

Functies

Meet vanaf de punt van de snavel en staartpunt, de gemiddelde lengte in deze ondersoort is 45 cm, met een bereik van 43-47 cm. Chili is de grootste van alle ondersoorten van deze soort. Het mannetje is iets groter, maar beide geslachten zijn dezelfde kleur.

Haar hoofd en rug zijn donker olijfgroen; perioculaire ring rond een wit van zijn ogen. De borst is olijf-bruine kleur toon vinous, met een witachtige semi-band karakteristieke, die gemakkelijk wordt gescheiden van andere ondersoorten. De veren van de buik, benen, romp en de bovenste staart zijn helder geel. Het middengedeelte van het abdomen toont een rood-oranje, grote en afzonderlijke plek. De subcaudal zijn geel olijf toon. Vleugel covers zijn Ridley koffie. De voorverkiezingen zijn blauw, met interne grijze baard. De staart is olijf grijs. De poten zijn lichtroze.

Het wetsvoorstel is verslaafd en kort; grijs bij jongeren, en zwartachtig bij volwassenen. De iris is donker grijs bij jongeren, en wit-geelachtig van volwassenen. De kop is bruin in de jeugd zijn groen bij volwassenen.

Gedrag

Het is een gezellig en onstuimige ondersoorten. De kudde in de vlucht hoort uit de verte.

Voeden

Het voedt zich met zaden en wilde of gekweekte vruchten. Vliegen lange afstanden elke dag van de rustgebieden of broedkolonies naar de plaatsen met veel seizoensgebonden gerechten. Ze voeden in koppels, zowel onder de bladeren van struiken en bomen als op dezelfde verdieping. Men heeft de neiging om te worden ingezet op een toppositie, als uitkijkpost voor gevaar. Geconfronteerd met een bedreiging, een alarm schreeuwt en in enkele seconden de hele kudde op de vlucht naar veiligheid.

Onder de vruchten en zaden van wilde soorten die deel uitmaken van zijn dieet hoogtepunten meidoorn, boldo, Peumo, quillay, liter, Colliguay, Maitén, chañar Chileense sint, sprinkhaan, carbonillo, copao, retamilla, verschillende soorten Romerillos, etc.

Onder de vruchten en zaden van gekweekte soorten die deel uitmaken van zijn dieet benadrukt de maïs, tarwe en vijgen.

Reproduktie

Ze broeden in kolonies, en koppels zijn monogaam. Ze nestelen in holen die wroeten in ravijnen of rivieren kliffen, te bewonen het hele jaar. De grotten zijn diep en kronkelende. Ze leggen 2-5 eieren witte semigloss, die vrij zijn afgerond, en een gemiddelde grootte van 3,6 x 2,8 cm. Na ongeveer 24 dagen, de kuikens zijn geboren, die toevallig worden verzorgd door beide ouders.

In het noorden van de bevolking in Coquimbo nest van eind juli tot januari, terwijl in de zuidelijke do van september tot februari.

Taxonomie

Tot in de jaren 1990 bloxami gravende papegaai werd bekend als gravende papegaai byroni, maar eigenlijk vond dat C. p. byroni choroy was synoniem met de papegaai, zodat de taxon werd omgedoopt door Storrs L. Olson in 1995, het toewijzen van het soort plaats als "in de buurt van Concepcion, waarschijnlijk in Talcahuano, Chili schiereiland."

Evolutie

Momenteel is de populatie van deze ondersoort is perfect scheiden deze over de Andes-keten, om zo te disjunct verspreidingsgebied gebieden hebben de voorkeur soortvorming.

Chili momenteel Taxon oorspronkelijk bewoont waar de soort is ontstaan. Alle Argentijnse populaties van de soort zijn het resultaat van een enkele gebeurtenis Transandina expansie bewerkstelligd door een kudde van de Chileense oorspronkelijke kern, dat gebeurde ongeveer 120.000 jaar geleden in de Upper naar Late Pleistocene, die in geslaagd om de bergketen over te steken de Andes door een passage van ongeveer 3000 m tot aan de breedte van de Aconcagua, de kern die vervolgens leidde tot alle mitochondriale lijnen Argentijnse bestaande vandaag.

Habitats

Deze ondersoort leeft meestal in de Andes uitlopers in de open droge steppe vegetatie gedomineerd door struiken en enkele bomen met kale grond of gras uitgedund. Bezoekt ook gewassen en landelijke gebieden. Vooral in het broedseizoen, is het ook gelegen in de steile ravijnen en kloven.

Distributie en de bevolking de status

De gravende papegaai is endemisch in het centrum van Chili, waar het de grootste papegaai en kleurrijke onder de soorten die er wonen.

Vroeger, in de oorspronkelijke verdeling verlengd van Copiapo naar Valdivia. Reeds in 1950 de ondersoort was teruggebracht tot enkele geïsoleerde kolonies. In de vroege jaren 1980 waren er slechts ongeveer 12 Loreras dit taxon. Ze zijn uitgestorven in de regio's van Valparaiso en Metropolitana, en alle kolonies, die ten zuiden van Linares geleefd te worden. In het midden van de jaren 1980 de laatste kust kolonie van de ondersoort, die ten zuiden van Santo Domingo is gevestigd overleden.

85% van de bevolking leeft in de regio's Maule tricahues 1700, en de Libertador General Bernardo O'Higgins 850 tricahues, de rest is in sommige sectoren van de regio Coquimbo, met weinig of incidenteel in Atacama, leven in deze alleen aan de zuidkant van de regio.

In 1982, het Nationale Bosbouw Corporation begonnen met de "Conservation Project Tricahue." Door volkstelling vastgesteld dat er nog 12 actief koloniën, maar een andere 9 waren al actief. Die nog steeds bevatte zij de papegaaien hadden een gemiddelde van 1.555 personen per kolonie. In het najaar van 2002, in het Rio Clarillo National Reserve, werd bedacht de "Tricahue Conservation Plan", met de steun van: SAG, Uchile, UNORCH en CODEFF, onder anderen.

Deze ondersoort wordt bedreigd. Tricahue populaties bleven dalen in sommige gebieden te wijten aan de live-capture exemplaren te koop als huisdieren en leefgebied achteruitgang, wat resulteert in fragmentatie en isolatie van populaties. Een andere belangrijke oorzaak is de dood kopieën vergiftigd door eten van korrels, die worden gedistribueerd door een aantal boeren, die hen een bedreiging voor hun gewassen overwegen.

Het is geclassificeerd als "bedreigd" in de regio Atacama en Coquimbo, terwijl in de rest van het land is "kwetsbaar". Noemt het ingedeeld in bijlage I.

Sinds 1972, is dankzij de Supreme besluit nr 40, die werd verenigd in 1996 de Jacht Wet nr 19.473, ten strengste verboden voor onbepaalde tijd het gehele Chileense grondgebied jacht, het vervoer, de verkoop, het bezit en de industrialisatie gravende papegaai, niet alleen voor volwassenen, ook het vastleggen van hun jongen, het verzamelen van hun eieren, of vernietiging van hun nesten.

Het Centrum voor Revalidatie van het Wild CODEFF, sinds haar oprichting, heeft een veel tricahues zowel vrijwillige inlevering van mensen die ze als huisdier had gekregen, en als gevolg van aanvallen door de landbouw en veeteelt dienst bij het uitvoeren van audits in hun nakomelingen ter bestrijding van de illegale handel.

Overlevende kolonies

  • La Higuera
  • Zwavel River
  • Rio de Los Cipreses
  • Achibueno River
  • Rio Claro
  • Rio Claro I
  • Colorado River
  • Maule
  • Melado River
(0)
(0)
Volgende artikel Jesse Pomeroy

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha