Gravende papegaai

April 7, 2016 Micha Steyn G 0 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

De gravende papegaai is een vogel van de papegaai familie.

Op zijn beurt, een van de ondersoorten bekend als gravende of tricagüe papegaai.

Het nesten alleen in Argentinië en Chili; af en toe trekken in de winter zuiden van Uruguay.

Beschrijving

De gemiddelde Argentijnse ondersoort lengte 42 cm, terwijl de Chileense ondersoort is 45 cm, met een bereik in het laatste van 43-47 cm.

Haar hoofd en rug zijn donker olijfgroen. Het heeft een witte ring rond de ogen. De borst is witachtig, terwijl de onderste is olijfgroen. De veren van de buik, benen, rug en de bovenste staart zijn lichtgeel tot olijfgroen. Het middengedeelte van het abdomen rood-oranje. De subcaudal zijn geel olijf toon. De vleugeldekveren zijn ridley, terwijl infracobertoras zijn zwart. De primaire slagpennen zijn blauw of met interne grijze baard. De staart is olijf grijs. Het wetsvoorstel is donker, verslaafd en korte grijs. De poten zijn lichtroze.

Gedrag

Het is een zeer gezellig en onstuimige soorten. De kudde in de vlucht hoort uit de verte. Deels immigratie: in de winter meestal korte reizen naar het noorden. Het voert ook de hoogte-bewegingen op de pistes op dat station. Bij deze seizoensgebonden bewegingen voegt een bepaalde nomadisme.

Het voedt zich met zaden meestal genomen uit de grond en soms rechtstreeks uit planten zoals distels en cactussen. Fruit is ook een belangrijk onderdeel van hun dieet, en hun bijdrage varieert van 2% van hun dieet van november tot december en 35% in maart.

Habitat

Ravijnen. Savannes, struik steppen, landelijk, Andes, Patagonische dorre laagland montane scrub en grasland. Open droog bos. Waterlopen in de Chaco serrano. Met zuilvormige cactus stekelige meestal op zanderige ondergrond en niet ver van de rivieren, tot 2000 m hoogte scrub. Ook weiden en gewassen. Dringt de periferie van steden en dorpen, slapen op de elektrische bedrading op dat land dicht bij elkaar. In steden als Buenos Aires populaties van deze soort zijn ze gemaakt van ontsnapte uit gevangenschap.

Reproduktie

Ze broeden in de zuidelijke zomer, tussen september en februari, in kolonies die soms duizenden nesten. Ze nestelen in holen die graven met zijn hoogtepunt in ravijnen van de rivieren of de zee kliffen, te bewonen het hele jaar. De grotten zijn diep en kronkelende. Ze leggen 2-4 eieren semigloss wit, zeer afgerond, en een gemiddelde grootte van 3,7 x 3,1 cm, gedurende 24 dagen. Ze leggen een ei om de twee dagen. De duiven niet het nest verlaten totdat ze volledig gevederde, met ongeveer 63 dagen. Beide ouders brengen voedsel in die periode.

Uitgebreid onderzoek heeft uitgewezen dat de kolonie van Burrowing Papegaaien van Balneario El Condor, de provincie Black River, ten noordoosten van Patagonië Argentinië, met 35.000 actieve nesten, is de kolonie bekend van 's werelds grootste Papegaaien; daarom een ​​belangrijk erfgoed voor de mensheid. Deze belangrijke kolonie zich uitstrekt over 10 km van de kliffen.

Behoud

Hij is niet bedreigde terwijl ze deel uitmaken van de lijst van beschermde soorten in het kader van bijlage II van CITES Overeenkomst inzake de internationale handel in soorten. Tot een paar jaar geleden was het heel gewoon, maar vandaag hun bevolkingen hebben aanzienlijk gedaald en zijn relatief verspreid. De belangrijkste oorzaak van de daling is de vangst van exemplaren worden verkocht als huisdier. Een tweede reden voor de daling is de bouw van dammen die valleien overstromen. Kopieën zijn ook gejaagd.

De Andes-ondersoort is de meest kwetsbare en overweegt een verbod op marketing.

Status van de ondersoort van Chili

De gravende papegaai papegaai is de grootste en meest kleurrijke van de soorten die in Chili wonen. Momenteel is deze ondersoort is bedreigd. Tricahue populaties bleven dalen in sommige gebieden als gevolg van de vangst van exemplaren te koop als huisdieren en toenemende achteruitgang en versnippering van hun leefgebied.

Vroeger, in de oorspronkelijke verdeling verlengd van Atacama naar Valdivia, maar vandaag zijn er niet meer dan 12 Loreras in de centrale regio. 85% van de bevolking woont in de regio O'Higgins en Maule regio, de rest is in sommige sectoren van de regio Coquimbo.

Het Centrum voor Revalidatie van het Wild CODEFF, sinds haar oprichting, heeft veel tricahues, vooral product aanvallen door de landbouw en veeteelt Service en vrijwillige afkopen van de mensen die ze als huisdier had ontvangen.

Systematisch

Er zijn vier ondersoorten van gravende papegaai:

  • Patagonus gravende papegaai. Reproductieve endemie van de centrale en het zuiden van Argentinië; soms migreren in de winter naar het zuidwesten van Uruguay.
  • Gravende papegaai andinus Dabbene & amp; Lillo, 1913. Endemic Northwest Argentinië. Kleur saaier dan andere ondersoorten. De ventrale is groengeel. Wazig borstband.
  • Gravende papegaai Conlara Nores & amp; Yzurieta, 1983. endemische Sierra de San Luis en de aangrenzende gebieden van de provincie Cordoba, Argentinië.
  • Gravende papegaai bloxami Olson, 1995 Endemische van centraal Chili. Tot voor kort was het bekend als gravende papegaai byroni. Groter dan de rest, met witachtige borstband bijna voltooid. Donkerder dan in andere ondersoorten dollars.

Populaties van Argentinië en Chili zijn goed gescheiden.

(0)
(0)
Volgende artikel Old Bridge

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha