Gordon Beck

April 7, 2016 Lola Land G 0 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Gordon James Beck was een Britse jazzpianist.

Baan

Hij studeerde piano vanaf zeer jonge, maar voor technisch tekenen zal worden besloten wanneer de tijd van hun studie. Hij keerde terug naar de muziek na een lang verblijf in Canada, waar hij de invloeden van George Shearing en Dave Brubeck had ontvangen.

Hij werd lid van de groep van Tubby Hayes in 1962, en terug naar Engeland, en later vormde zijn eigen trio dat opgenomen Tony Oxley en Jeff Clyne. Tussen 1969 en 1972 maakte hij verschillende tours met de groep van Phil Woods en in de komende drie jaar, maakte deel uit van de jazz-rock band Nucleus, na het vormen van de groep gyroscoop. Sinds 1974 trad hij regelmatig op als sideman met artiesten als Lena Horne, Gary Burton, Clark Terry en Charles Tolliver, waardoor opnames in het komende decennium met Allan Holdsworth, Henri Texier, Didier Lockwood en anderen.

Het is ook gewijd aan muziek onderwijs, het organiseren van educatieve fora zoals Treforest Summer School, van 1978.

Discografie

  • 1967 - Dr. Dolittle Loves Jazz Major Minor
  • 1967 - Half Jazz 6 Pense Major Minor
  • 1968 - Gyroscope Art Of Life Records
  • 1968 - Experimenten met Pops Art Of Life Records
  • 1972 - Jazz Trio Art of Life Records
  • 1983 - Redenen / Celebration Suite JMS Records
  • 1989 - Dreams JMS Records
  • 1991 - Voor Evans Sake JMS Records
  • 1995 - One for the Road JMS Records
  • 1996 - French Connection, V.1-2 JMS Records
  • 1996 - Sunbird JMS Records
  • 2000 - november Song JMS Records
  • 2003 - Reflections Art Of Life Records
  • 2004 - Niet de Last Waltz Art Of Life Records
  • 2005 - Seven Steps to Heaven Art Of Life Records
  • 2006 - Janus Miles
  • 2007 - Appleby Blues Art Of Life Records
  • 2008 - Zodra Is Never Enough FMR Records
(0)
(0)
Vorige artikel Bit. Trip
Volgende artikel Monster Space

Gerelateerde Artikelen

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha