Giant Coua

De reus Cua is een kap-vormige vogelsoorten endemisch in Madagaskar Cuculidae familie.

Beschrijving

De reus Cua meet ongeveer 62 cm lang, met inbegrip van zijn lange staart, en heeft een blauwe vlechtwerk rond de ogen, zo kenmerkend is voor alle leden van zijn soort, ingelijst in het geval van deze soort met een brede zwarte lijst. Het verenkleed van hun toppen zijn licht bruin uniform, en zijn iets donkerder staart. Zijn keel, frontale nek en borst zijn witachtig, terwijl de rest van de buik zijn kaneel kleur. Als lid van de Cuculidae familie heeft een derde tegenstelbaar vinger en voedt tussen bodemvegetatie vergelijkbaar met de cucales. De waarnemingen geven aan dat ze kunnen klimmen naar 10 meter boven de grond. Cucal reus eet zaden, insecten en enkele kleine gewervelde dieren zoals kameleons.

Verspreiding en habitat

De reus Cua is in droge gebieden tot 700 meter ten westen en ten zuiden van Madagascar. Deze soort wordt vaak gevonden in oerbossen galerie waarin sprake is van een dichte struikgewas, waardoor ze een grotere mobiliteit en daarom liever bossen met hoge bomen. Studies tonen aan dat in het algemeen loopt de reus Cua gewist door in te loggen pikken tijdens het droge seizoen, terwijl het wordt steeds vaker gezien stalking bossen tijdens het regenseizoen. In plaats daarvan doet het tegenovergestelde in bosgebieden, vaker pikken in het regenseizoen en stoot om prooi te vangen in droge seizoenen, met vermelding van het belang van het milieu in hun eetgedrag. De reus Cua neiging om microhabitats in bossen waar het inloggen met een bedekkingsgraad van personeel, en foerageren in de galerie bossen gekapt vaker dan in andere gebieden, terwijl het vermijden van meer struiken en obstakels te gebruiken.

Behoud

Het bereik van deze soort is groot, met een totale lengte van tussen 50.000-100.000 vierkante kilometer. De globale populatiegrootte is niet gekwantificeerd maar aangenomen wordt dat grote, aangezien het gebruikelijk is in ten minste sommige delen van hun bereik. Noch is de trend van de bevolking bekend, maar wordt verondersteld om de drempel van de daling die rekening houden met de criteria van de IUCN Rode Lijst, want het heeft geen bewijs van afname van de bevolking niet te benaderen. Daarom IUCN noemt de gigantische Cua als minst zorg soorten.

Verschillende studies ondersteuning die nodig zijn instandhoudingsmaatregelen voor de reus Cua zijn en is lokaal kwetsbaar als gevolg van de jacht. Branden en boskap vormen ook potentiële bedreigingen voor de soort. Human wijzigingen van de habitat hebben een aanzienlijke invloed op hun eetgedrag en leefgebied selectie. Selectieve houtkap is de belangrijkste verstoring van deze insectenetende bos soort. Logging heeft een negatieve invloed op de dichtheid van reusachtige Cua, en verhogen en kan brand verminderen van de omvang van hun optimale standplaats en verlagen van de dichtheid van de soort zou nodig zijn om de diversiteit van de voedselbronnen op verschillende typen handhaven leefgebied zijn normale voeding activiteit. Het zou selectieve houtkap om de typische droge bos te beperken en laat de galerie bossen als corridor voor het behoud van soorten.

(0)
(0)
Vorige artikel Larix occidentalis
Volgende artikel Rohan Ince

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha