Gemeenschappelijke Dwergzijdeaapje

De gemeenschappelijke marmoset is een soort platyrrhine Callitrichidae primaat van de familie die woont in de bossen van Oost-Brazilië, met name tussen Paranaiba Rivier en de São Francisco rivier.

Beschrijving

Zijn lichaam maatregelen tussen 18 en 25 cm in lengte en hun staart tussen de 28 en 35 cm. Het weegt tussen 400 en 450 g. Het wordt gekenmerkt door twee grote plukjes wit haar aan weerszijden van de weg. Het lichaam bont is grijs met zwartachtig gevlekt verschillende kleuren. Het voorhoofd en kaak zijn bedekt met witachtige haren. In de staart vormt alternatieve zwartachtig ringen met andere bruine of geelachtig.

Gedrag

Koppels zijn intens monógmas en geïntegreerd in groepen van 15 tot 20 personen, duidelijk territoriale en hiërarchische. Met de juiste klieren markeren hun territorium met geurende stoffen, die de grootte van de groep tussen de half en zes hectare. Ze kunnen het grondgebied te delen met mensen van de soort black-getuft marmoset.

Reproduktie

Het echtpaar die een groep te vormen neemt de dominante positie en over het algemeen alleen fokt ze tot twee keer per jaar. Dracht duurt 142 om 150 dagen en produceert 1-3 pups, die weer geladen door de verschillende volwassen leden van de groep.

Ze voeden zich met sap, nectar, fruit, insecten en spinnen, vogeleieren en kleine gewervelde dieren.

(0)
(0)
Vorige artikel Inma Cuesta

Gerelateerde Artikelen

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha