Gemarmerd Murrelet

April 7, 2016 Nick Beijen G 0 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Gemarmerd Murrelet is een vogelsoort Charadriiformes familie Alcidae inwoner van Noord-Pacific. Het nesten in oerbossen; bij hogere breedten, waar de bomen niet groeien, doet direct op de grond. Terwijl men geloofde daarvoor geneste in bomen, werd dit niet gevonden tot 1974.

Deze soort heeft geleden bevolking daalt als gevolg van houtkap van bossen, waar ze nestelen in de tweede helft van de negentiende eeuw. De daling van de bevolking en hun associatie met oerbossen, althans in het zuidelijk deel van zijn gamma, werd het een vlaggenschip soort beweging behoud bossen. In Canada, ten noorden van 50 graden noorderbreedte, en Alaska, hebben de bevolking daalt zijn minder uitgesproken, zodat de bevolking er zijn veel groter.

Beschrijving

Gemarmerd Murrelet is een vogel ongeveer 25 cm lang, met een dunne snavel, zwart. Het is vleugels puntig en veren varieert per seizoen. Deze vogel is zeer vergelijkbaar met zijn naaste verwant, de piquilargo Murrelet. In feite werden ze beschouwd als dezelfde soort tot 1998. Ze zijn vrijwel identiek. Wanneer kuikens zijn beide presenteren een gevlekte bruine veren op zijn lichaam en gezicht. De piquilargo Murrelet heeft bleke witte keel, in tegenstelling tot de gemarmerde Murrelet. In de winter wordt Kleed een witte kraag, die de piquilargo Murrelet niet presenteren. Het heeft ook een korter en iets kleiner dan de soort piek.

Gedrag en voortplanting

Het voedt op zee, zowel in de diepzee offshore-gebieden in de buurt van de kust en in de beschermde baaien en fjorden. Hun dieet bestaat voornamelijk uit zandspiering, maar ook eten haring, lodde en kopvoorn vis. Het is onbekend of de vogel reist van de Pacifische kust van Noord-Amerika naar het oosten tot diep in het binnenland van het continent.

Het gedrag van Marmer Murrelet nesten is ongebruikelijk in dat, in tegenstelling tot de meeste alken, niet broeden in kolonies, op de kliffen of in holen, maar oud en volwassen conifeer takken Pacific scheerling, Sitkaspar , douglas en Redwood kust tot 80 km landinwaarts. Het legt eieren in korstmos of mos platforms in deze branches; minder vaak op de grond. In Noord-populaties, nesten op de grond tussen de rotsen, evenals de andere vogelsoorten. Het ei wordt gedurende een maand en dan het kuiken wordt gevoerd voor ongeveer 40 dagen tot ze kunnen vliegen. De jongen het nest verlaten en dan vliegen alleen in de zee. Reproductief succes is laag vanwege de hoge sterfte van de kuikens.

Distributie

Gemarmerd Murrelet rassen in het Kenai schiereiland in Alaska, in de Barren eilanden en de Aleoeten naar het zuiden, langs de Amerikaanse kust aan de Stille Oceaan naar Salt Point State Beach in Santa Barbara County . Deze vogel brengt de winter meestal binnen hetzelfde gebied; Anderzijds, in het noorden van zijn bereik neigt te migreren, met name wanneer ijs vormt op het oppervlak van de fjord. Hij is waargenomen als ver zuiden als Imperial Beach in San Diego County.

Plantengemeenschappen

In de noordelijke regio's, waar er geen naaldbos, alpine toendra bewoont in de buurt van de oceaan. In Washington en Oregon, nestelt meestal in douglas. In Californië overheersen sequoia geprefereerde habitats, met dispersie Sitka sparren, hemlock en Douglas spar Pacific. Ook woont in Port-ceders overheerst door ØFord sites.

Leven Geschiedenis

Gemarmerde Murrelet niet spelen totdat het heeft ten minste twee jaar, nesten van half april tot eind september. De opkomst van de fokkerij activiteit plaatsvindt van half juni tot eind juli in Californië en de tweede week van juli tot half augustus in Oregon. Deze soort is semi-koloniale, met betrekking tot het nestelen gewoonten. Twee nesten ontdekt in Washington, zich bevinden op een afstand van 46 cm van elkaar. Niet alle volwassen vogels van deze soort nest per jaar. Gemarmerde Murrelet legt slechts een ei. Het ei wordt geïncubeerd door de ouders gedurende 30 dagen. Volwassen vogels vliegen van de foerageergebieden in de oceaan aan het interieur nestplaatsen, vooral bij zonsopgang en zonsondergang. Ze voeden de kuikens ten minste eenmaal per dag. Normaal gesproken alleen neemt u een viskwekerij. De kuikens verlaten het nest na 28 dagen. De jongeren blijven in het nest langer dan andere alken en rui voor het verlaten van het nest. Kuikens vliegen rechtstreeks uit het nest naar de oceaan.

Habitat

Het is een shorebird die broedt vooral in de buurt van zout water tot 2 km van de kust. Er is echter gebleken dat 8 km landinwaarts in Washington, Oregon 56 km, 37 km in het noorden van Californië en 18 km in het centrum van Californië. Meer dan 90% van de waarnemingen in de Cascades van het Noorden van Washington geweest, op 60 km van de kust. Enkele bezoeken aan de kust meren. De meeste meren bewoond door de soorten zijn binnen 20 km van de oceaan, hoewel sommige exemplaren gevonden tot 75 km landinwaarts. Alle meren waar het wordt bezocht zijn potentiële leefgebieden tijdens broedseizoen.

(0)
(0)
Vorige artikel Sada Thompson
Volgende artikel Chronica Jutensis

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha