Geel-grenen chipmunk

De eekhoorn gele grenen is een soort knaagdier van de familie Sciuridae esciuromorfo zoogdier. Het kan worden gevonden in Canada en de Verenigde Staten.

Range

Het bereik van de gele pine eekhoorns strekt zich uit van het noordwesten van de Verenigde Staten om het zuidwesten van Canada. Ze kunnen worden gevonden in het grootste deel van het grondgebied van de staten Idaho, Washington en Oregon, samen met het noordelijke deel van Nevada en Utah en westelijk Wyoming en Montana, alsmede in bergachtige gebieden van Californië. In Canada, deze eekhoorns bezetten de bergachtige regio's van het zuidwesten van Alberta en het grootste deel van het zuiden van British Columbia.

Beschrijving

De vacht heeft heldere tinten van rood op een kaneel, waarop vijf sleuven van dezelfde breedte en afstand zijn getekend. De drie centrale strepen uitstrekt naar de staart, terwijl de twee zijdelingse bereikt halve romp. Ze zijn klein in vergelijking met andere leden van het genus Chipmunk, met een gewicht dat varieert tussen 30 en 70 g en een lengte van 181-245 mm.

Voeden

Yellow Pine eekhoorns zijn omnivoren. In uw dieet ten minste 59 soorten zaden, planten, vruchten, champignons, bollen en insecten en vogels eieren en kleine zoogdieren zijn inbegrepen. Zaden en ander voedsel te dragen naar hun holen, gebruikten ze de zakken op zijn wangen.

Foerageren de plaats tijdens de dag in het zonnige open plekken, tussen de lente en de herfst, en maakte zowel op het land en in de bomen. Het najaar beginnen ze om voedsel op te slaan voor de winter. Om dit te doen, gebruiken ze een winter schuilplaatsen, waar ze zijn gekomen om te tellen tot 68.000 items van alle soorten, van zaad tot hommels.

Reproduktie

Yellow Pine eekhoorns zijn promiscue. Vrouwtjes zijn in warmte voor slechts één dag per jaar, en uitstoten klinkt mates paar dagen aan te trekken voor het begin van de warmte. Paartijd is in eind april of begin mei, en meestal vrouwen copuleren met meerdere mannetjes.

Zwangere vrouwtjes bouwen nesten met bladeren, gras, korstmossen en veren in ondergrondse holen diepte van 1,5 m of tot 18 m hoog in de bomen. De gemiddelde draagtijd is 30 dagen, waarna een vrouwelijke meestal geeft geboorte aan een nest van 3-8 jongeren. Pasgeborenen zijn altricial en blijven in het hol tot zes weken oud. Mannetjes niet samenwerken in de zorg van de nakomelingen. Jonge mensen beginnen te verspreiden en om hun eigen holen ongeveer 8-12 weken. De ze geslachtsrijp als ze tussen de 12 en 23 maanden.

(0)
(0)
Vorige artikel Rafael Eldad
Volgende artikel Bernardo Fort-Brescia

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha