Gavia stellata

April 6, 2016 Hugo Kuperus G 0 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

De jongen duiker is een vogelsoort van de Gaviidae gaviforme familie vaak gevonden in zoet water vijvers, meestal aan de binnenkant dan aan de kust. In de winter zijn de monsters zijn meestal matrozen. Geen ondersoorten worden erkend.

Het is een overvloedige species, hoewel de bevolking langzaam af in sommige gebieden als gevolg van de vernietiging van habitats en andere bedreigingen veroorzaakt door de mens. Het wordt beschermd door internationale verdragen.

Beschrijving

Het is het kleinste van alle duikers, met tussen 55 en 67 cm lang en tussen 91 en 110 grote gewicht van ongeveer 1,4 kg. Vrouwtjes zijn iets kleiner dan de mannetjes.

Zij onderscheidt zich door zijn slanke en conische snavel met lange smalle neusgaten. Dit is enigszins omhoog gebogen, in tegenstelling tot de Arctic loon gelijk is. Tijdens de zomer hebben ze een grijsachtige bruine rug en grijze hoofd met een patch van bruinrood keel. In de winter zijn ze moeilijk te onderscheiden van andere duikers of zelfs de zeekoet, het nemen van een saai verenkleed, zijn gezicht en borst en witte kleurstelling donkerder in de zomer met kleine witte vlekken die hun taxonomische naam te rechtvaardigen. De kuikens zijn donkerbruin bij de geboorte in de buik en donkergrijs op de rug. Dit verenkleed is vervangen door een tweede cursus en dan naar beneden door de juveniele veren.

Je lichaam is aangepast voor het duiken met de benen op een zeer vertraagde in de kofferbak. Het oog is rood, vooral in de kweek.

Gedrag

In de winter is het beweegt weg van de kust en nesten in verse acute in vijvers en gebieden met stilstaand water, vegetatie vaak slecht in zowel vlaktes en bergachtige gebieden, maar het kan soms nest in beschutte kustgebieden.

Het produceert een aantal verschillende geluiden. In de verkering produceren een ongebruikelijke lied horen op grote afstand, te beginnen met korte geluiden te versnellen om een ​​klaaglijk litanie geworden. Dit gaat gepaard met een dans die plaatsvindt op het water. Om te communiceren met hun collega's of de productie van een korte vlucht met ongeveer 5 gekakel kwaken per seconde. Jonge mendiguean met een schrille, hoge toon kwaken.

Het is een monogame soort waarin beide partners werken samen in het nest bouwen en de verzorging van de kuikens. De paren nest afzonderlijk van elkaar of die kleine kolonies. Na de paring grond ze copuleren vaak tot zonsondergang.

Het nest is een mandje van waterplanten gebouwd op het water of op de kust en ondiepe komvormige, die twee eieren 75x46 mm en ongeveer 83 gram, olijfgroen of bruin legt met donkere, bijna zwarte vlekken, in elk brood, van april tot juni. Deze worden vooral uitgebroed vrouwelijke direct na het starten, waardoor de kuikens worden geboren sync, afhankelijk ei werd eerst geplaatst. De kuikens zijn klaar om te zwemmen op 10 of 12 uur uitkomen veertig dagen later al de contour veren. Ouders

Hij is een ervaren duiker voeding voor ongeveer 1 minuut en vangen vis, kleine kreeftachtigen, weekdieren en waterinsecten grote opkomende enige afstand van de duikplaats. Vanwege de achterste positie van zijn benen, aangepast aan de onderdompeling, heeft moeite met het handhaven van het evenwicht op de grond, waar ze meestal bewegen glijden op zijn buik. Echter, vanwege hun kleinere afmetingen, in tegenstelling tot andere loons hij kan opstijgen van de grond.

Het is een efficiënte vliegen die afstanden in hun migraties te zijn geklokt tot 75-79 km / h. Deze worden uitgevoerd dag en individueel of in onregelmatige groepen. Zijn flutter is sneller en breder dan de andere leden van zijn soort. Tijdens de vlucht karakteristieke silhouet, met het hoofd lager dan het lichaam en de benen bungelen. Net als andere futen, mute na de migratie Kleed verliezen hun slagpennen, dus het blijft vliegende voor 3 of 4 weken.

Distributie

Het is een trekvogel die leeft in het noordelijk halfrond in de omgeving van de toendra en deels in de bossen van Eurazië en Noord-Amerika van maart of april, het bereiken van soms als de meren zijn nog steeds bevroren. Het broedgebied bestaat uit Scandinavië, Siberië en Noord-Rusland naar Kamchatka, ten noorden van de Britse eilanden, IJsland, Alaska, de ijsvrije delen van Groenland en het noorden van Canada.

In beweegt oktober-december zuidwaarts als de wateren, waar het voedt bevriezen, de afwikkeling van met name in de kust, maar kan minder vaak gezien loungen binnen, met name langs de waterwegen in de buurt van de kust. U kunt in de buurt van de broedgebieden blijven of vervolgen hun reis naar het zuiden van Europa komt tot de Zwarte Zee, de Kaspische Zee en de Middellandse Zee, die een gewone inwoner van de Spaanse kust. Af en toe kan bereiken als ver zuiden als Marokko, Tunesië of Gambia. In Noord-Amerika bereikt Baja California in Mexico, en soms zelfs de staat van Hidalgo. Azië verhuist naar de kusten van China en Taiwan.

(0)
(0)
Vorige artikel Johan Hjort
Volgende artikel Batroc jumper

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha