Frankie Knuckles

Frankie Knuckles was een DJ en producer, wordt geprezen door veel fans als de "vader" van de House muziek, die zijn werk ontstond in de late jaren '70 als DJ van Chicago geholpen populariseren de stijl, niet alleen klikken, maar ook door de inbreng van zijn producties en remixen. In 2005 werd hij opgenomen in de Hall of Fame van dansmuziek voor zijn werk als DJ.

Race

Hij begon zijn carrière te klikken soul, disco en R & B in The Continental Baths. Later, toen zijn naam werd bekend, werd hij uitgenodigd om regelmatig DJ bij Warehouse, Chicago club werd geopend in 1977. De residentie duurde tot 1982 jaar opende hij zijn eigen club: The Power Plant. Later het bedrijf kreeg taai en de club gesloten. Hij verhuisde naar New York waar hij zijn werk als resident DJ op plaatsen zoals de keuze. Eenmaal gevestigd in New York was geïnteresseerd in het produceren en remixen van muziek.

Hij heeft gewerkt in diverse New Yorkers zeehonden en geremixed met legendes als Shep Pettibone, op een eenvoudige Salsoul MUSIC.

Hij richtte zijn label Defmix Productions met de opname van artiesten als David Morales, Satoshi Tomiie en Bobby D'Ambrosio.

Zijn werk kwam in 1989 Tomiie onthouden nummer "Tears" met zang van Robert Owens, die meerdere malen werd herdrukt.

Zijn naam werd bekend in de vroege jaren '90 begunstigd door de toenemende populariteit van house muziek. In 1991 bracht hij "The Whistle Song" één van zijn bekendste producties.

Hij won een 1997 Grammy voor "remix van het jaar."

Hij hield het produceren van muziek en het doen van remixes. In 2004 bracht hij het album 'Nieuwe werkelijkheid "die zeer goed door critici werd ontvangen.

Hij overleed in Chicago op 31 maart 2014 als gevolg van complicaties van diabetes die leed.

Discografie

Albums

  • 1991: Beyond the mix, Virgin
  • 1995: Welkom in de echte wereld, Virgin
  • 2001: Frankie Knuckles & amp; Annabelle Gaspar Out There: 2001 Mardi Gras, Zomba
  • 2002: Motivatie, Definity
  • 2004: Nieuwe werkelijkheid, Definity
  • 2006: Dubj's D'Light

Compilaties

  • 1994: Verenigde DJs van Amerika Volume 4, DMC
  • 1999: Best of Frankie Knuckles, Mirakkle
  • 2000: Keuze collectie van klassieke, Azuli
  • 2000: The Godfather van house muziek: Classic Trax, Crown
  • 2002: De grootste hits van Trax Classic Trax
  • 2009: Motivation Too Nervous Records

Singles en EP

  • 1986: Uw liefde, Trax
  • 1987: Je kan niet verbergen voor jezelf, CBS
  • 1987: Baby Ik wil rijden, Dj International
  • 1989: Tears - FFRR
  • 1989: Uw liefde / Baby Wants To Ride, Radical
  • 1990: Beweeg je lichaam, Trax
  • 1991: Het is soms moeilijk, Virgin
  • 1991: The Whistle Song, Virgin
  • 1992: Training, Virgin
  • 1992: Regen valt, Virgin
  • 1995: Te veel vis, Virgin
  • 1995: Whadda u wilt, Virgin
  • 1996: Liefde kan veranderen, Virgin
  • 1999: Tranen, Essential / FFRR
  • 2001: Keep on movin ', Definity
  • 2009: Degenen die je liefhebt, Nocturnal Groove Digital
  • 2011: Your Love

Remixes

  • Ride the rhythm - Marshall Jefferson, Trax
  • Hypnotic Tango - Mijn Mine, Danica
  • A Love Supreme - Will Downing, Island
  • Voodoo Ray - A Guy Called Gerald, Warlock
  • Links naar My Own Devices - Pet Shop Boys, Parlophone
  • Is not Nobody - Chaka Khan, WEA
  • Liefde elkaar - L.A. Mix, Breakout
  • One Man - Chanelle, Cooltempo
  • Het echte werk - ABC, Mercury
  • Wat ga doen met mijn lovin - Inner City, Virgin
  • Een zaak van de feiten - Onschuld, Cooltempo
  • Morgen - Tongue N Cheek, syncoperen
  • Waar liefde woont - Alison Limerick, Arista
  • Je hebt de Love - The Source feat. Candi Staton
  • Alle ware mens - Alexander O'Neal, syncoperen
  • Het had moeten zijn me - Adeva, Cooltempo
  • Praten met mezelf - Electribe 101, Mercury
  • De druk Pt. 1 - Sounds Of Blackness, Perspectief
  • Door - Victoria Wilson James, Epic
  • Anything - Sydney Youngblood, Cooltempo
  • Hangin 'on a string - Loose Ends 10 Records
  • In de Kast - Michael Jackson, Epic
  • Bewegen in de juiste richting - De Pasadenas, Columbia
  • Één dag - The Neville Brothers, A & amp; M Records
  • De beste dingen in het leven zijn gratis - Luther Vandross & amp; Janet Jackson, Perspectief
  • Tijd zal het leren - Nu Shooz, Atlantic
  • Totdat je terug te komen naar mij - Adeva, Cooltempo
  • Omwille van de liefde - Janet Jackson, Virgin
  • Ik heb nooit gevoeld als dit eerder - Mica Paris, 4 & amp; Broadway
  • Er is geen leven zonder jou - Will Downing, Mercury
  • Dit I Swear - Richard Darbyshire, Dome
  • Alledaagse thang - Melanie Williams Columbia
  • Hungah - Karyn White, Warner Bros
  • Tien procent / Mijn liefde is vrij - Double Exposure, Unidisc
  • Baby - Rozalla, Epic
  • Bring me love - Andrea Mendez, Azuli
  • Kan ik Touch You ... Er? - Michael Bolton, Columbia
  • Houd het vuur Burnin '- Dan Hartman & amp; Loleatta Holloway, Columbia
  • Kracht van de liefde - Luther Vandross, Epic
  • You Are Not Alone - Michael Jackson, Epic
  • Hit me off - New Edition, MCA
  • Mis nooit het water - Chaka Khan, Reprise
  • Stomp - Quincy Jones, Qwest
  • De jongen van Ipanema - Crystal Waters, Antillen
  • Un-Break My Heart - Toni Braxton, LaFace
  • They Do not Care Over ons - Michael Jackson, Epic
  • Dichter dan dicht - Rosie Gaines, Bigbang en HiBias
  • Alles, Mary J. Blige, MCA
  • Vrijheid - Robert Miles, Deconstruction
  • Kreeg 'til it's gone - Janet Jackson, Virgin
  • Ik wil niet - Toni Braxton, LaFace
  • Voor u - M People, BMG
  • Gaat nooit geven u up - Lisa Stansfield, Arista
  • Schreeuwen naar de top - Fire Island, V2
  • Geïnspireerd - Satoshi Tomiie, Sony
  • Blind - Hercules and Love Affair, DFA Records
  • Million Dollar Bill - Whitney Houston, Arista
  • Wrong - Depeche Mode, Mute Records
  • Ultra Nate & amp; Michelle Williams vs Ashford & amp; Simpson - Waiting On You
  • Ariana Grande - Baby I
  • Hurts - Blind
(0)
(0)
Vorige artikel Ascus
Volgende artikel Ferrari Mythos

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha