Ferdinand Zecca

Ferdinand Zecca was een Franse film schrijver, regisseur, producer, acteur en. Senior director van Pathé-Frères, producent van 's werelds grootste bioscoop van voor de Eerste Wereldoorlog.

Biografie

Ferdinand Zecca geboren tussen entertainers. Zijn vader is directeur van een koffie-concert en zijn broers spelers. Ferdinand Zecca zelf uitgegroeid tot een acteur en regisseur van de show. In de oorsprong van de stille film, in 1899, zal hij geïnteresseerd in de mogelijkheden van het geluid. Pathé gedaan om een ​​eerste geluidsfilm, The Silent muziekliefhebber, bij de projectie met het geluid van een grammofoon. Vervolgens naar Gaumont, hoofd wandaden gedaan rundvlees.

Ferdinand Zecca zeker terugkeren naar Pathé in 1900. In de Wereldtentoonstelling in Parijs, waar de film bedrijf heeft zijn huis, ontmoet hij Charles Pathé, die hem ingehuurd als directeur. Het verzamelen van de diverse technische functies: acteur, schrijver, decorateur, cameraman en regisseur.

Zijn eerste succes als filmmaker is Infamous. Het werk bevat een interessante flashback. De ter dood veroordeeld herinnert in zijn laatste momenten van de misdaad waarvoor hij werd veroordeeld. Het succes van deze film is internationaal en krijgt een grote reputatie voor Pathé.

In 1902, begint ze het schieten van de Passie van onze Heer Jezus Christus hebben schermen tot 1905. Het succes van de film is vernietigende niet geraakt. Pathé onweerstaanbare beklimming begint. Zecca zeer snel worden gepromoveerd tot de artistieke leiding van Pathé, toezicht op de werkzaamheden van de nieuwe bestuurders. Zijn filmografie is moeilijk, daarom, om vast te stellen, omdat zijn rol was variabel in een aantal films die werden toegewezen. Zecca getest van het "nu opgelost" en films van de trucs, zowel vertegenwoordigers van gemeenschappelijke genres van de tijd, om de sociale drama, of sprookjes.

Zijn gevarieerde filmografie vraagt ​​herwerkt werken die al succesvol zijn geweest in andere filmmakers. Middelen Ferdinand Zecca imiteert zijn collega's en concurrenten, vooral de Britse filmmakers en Georges Méliès. en Hij zal zijn eigen versie van de Affaire Dreyfus te maken na een succesvolle Méliès, om opnieuw te schieten van de klassieke De telescoop grootmoeder, met behulp van de methode van de algemene plan opgevolgd detail van de Britse filmpionier GA Smith in zijn film oma het lezen van glas, of het lijden van Christus, dat reeds aan het scherm door Lear gebracht.

Zecca filmische aanpak minder artistieke dan commerciële, vermenigvuldig de klassen en inspiratie, of zelfs plagiaat, zijn tijdgenoten, die tot doel vooral de commerciële strijd te winnen. Doel bereikt sinds 1908, Pathé is een multinationaal aanwezig overal in de wereld met een ijzeren hand en domineert de wereldproductie.

In 1914, toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak, werd hij naar de Verenigde Staten om de Amerikaanse tak van de maatschappij Pathé pakken. Keert terug in 1917 bij de afdeling Pathé-Baby, gewijd aan de binnenlandse films te leiden.

Ferdinand Zecca's populariteit is omdat zijn naam wordt geassocieerd met enkele duizenden tapes die werden onderzocht in de hele wereld in deze tijd van de vooroorlogse cinema. Zijn carrière was nauw verbonden met de buitengewone ontwikkeling van Pathé.

Filmografie als directeur

  • 1899: Les Mésaventures d'un melomane muet
  • 1899: Les wandaden d'une tête de veau
  • 1901: Une Tempête dans une chambre à coucher
  • 1901: Une idylle sous un tunnel
  • 1901: Een duel abracadabrant
  • 1901: Een Drame au fond de la mer
  • 1901: De Soupière merveilleuse
  • 1901: Les Sept Châteaux du diable
  • 1901: Rêve et réalité
  • 1901: Plongeur fantastique
  • 1901: Par le trou de serrure
  • 1901: De mégère récalcitrante
  • 1901: Le Mauvais riche
  • 1901: La Loupe grand-maman
  • 1901: L'Illusionist mondain
  • 1901: Histoire d'un misdaad
  • 1901: L'Enfant prodigue
  • 1901: Reageer op meth zijn couvert
  • 1901: Fabien Reactie devient architecte
  • 1901: Scenes vues de mon balcon
  • 1901: Conquest of the À l'air
  • 1901: L'Agent plongeur
  • 1901: Une politique discussie
  • 1902: Les Victimes de l'alcoolisme
  • 1902: Une séance de cinématographe
  • 1902: Quo Vadis?
  • 1902: La Fée Printemps
  • 1902: Le conferencier distrait
  • 1902: Chez le photographe
  • 1902: De Catastrofe van Martinique
  • 1902: La Belle au bois slapende mede geregisseerd door Lucien Nonguet
  • 1902: Baignade onmogelijk
  • 1902: L'Assommoir
  • 1902: L'Affaire Dreyfus
  • 1902: La Poule merveilleuse
  • 1902: Ali Baba et les quarante voleurs
  • 1903: Samson et Dalila
  • 1903: Repas helse
  • 1903: De Soubrette ingénieuse
  • 1903: Le Chien et la pipe
  • 1903: Le cigare du Premier Collégien
  • 1903: Le Démon du jeu ou La vie d'un joueur
  • 1903: Les Aventures de Don Quichotte mede geregisseerd door Lucien Nonguet
  • 1903: Le Chat ik botte
  • 1904: The Wrong Door
  • 1904: Le Portrait
  • 1904: Les Petits coupeurs de bois vert
  • 1904: Le Pêcheur de perles
  • 1904: Annie's Love Story
  • 1904: La Grève
  • 1905: De Passie van Jezus Christus Notre-Seigneur
  • 1905: Een Drame à Venise
  • 1905: L'Amant de la lune mede geregisseerd door Gaston Velle
  • 1905: Le Remords
  • 1905: La Course aux tonneaux
  • 1905: Automobile et cul-de-jatte
  • 1905: Au pays noir
  • 1905: Au bagne
  • 1905: L'Alcool verwekt tuberculose
  • 1905: L'incendiaire
  • 1905: Dix Femmes pour un mari
  • 1905: L'Honneur d'un père
  • 1905: Vendetta
  • 1905: Les Apaches van Parijs
  • 1905: brigandage moderne
  • 1907: Le Spectre rouge
  • 1907: Le Poil à gratter
  • 1907: métempsycose
  • 1907: L'Homme ProTee
  • 1907: La Course des sergents de ville
  • 1908: Samson mede geregisseerd door Henri Andreani
  • 1908: Le Rêve d'middel
  • 1908: L'Affaire Dreyfus
  • 1909: Le Caprice du Vainqueur
  • 1910: De tragique venture van Robert le Zwijgerstraat, duc d'Aquitaine
  • 1910: Slippery Jim
  • 1910: Cleopatra mede geregisseerd door Henri Andreani
  • 1910: 1802 mede geleid door Camille Morlhon
  • 1912: De Fièvre de l'of co-regisseur René Leprince
  • 1913: Le Roi de l'air co-voorzitterschap van René Leprince
  • 1913: De Leçon du Gouffre gezamenlijk voorgezeten door René Leprince
  • 1913: La Comtesse noire gezamenlijk voorgezeten door René Leprince
  • 1913: Coeur de femme gezamenlijk voorgezeten door René Leprince
  • 1914: La Lutte pour la vie gezamenlijk voorgezeten door René Leprince
  • 1914: De Jolie Bretonne mede geregisseerd door René Leprince
  • 1914: L'Etoile du génie gezamenlijk voorgezeten door René Leprince
  • 1915: Le Vieux Cabotin gezamenlijk voorgezeten door René Leprince
  • 1915: Le Noël d'un zwerver gezamenlijk voorgezeten door René Leprince
  • 1919: Les Larmes du pardon gezamenlijk voorgezeten door René Leprince
  • 1919: Le Calvaire d'une reine gezamenlijk voorgezeten door René Leprince
(0)
(0)
Vorige artikel Richard Brautigan
Volgende artikel Anatol Gorelik

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha