Emoe

Gemeenschappelijke emoe is een vogelsoort van de Dromaiidae estrutioniforme familie. Het is een loopvogel, en, na de struisvogel, de tweede grootste. Het is inheems in Australië en het enige levende lid van de soort Dromaius. Het was ooit de Casuariidae ingedeeld binnen het gezin, maar nu wordt beschouwd als een onafhankelijk lid van de familie Dromaiidae.

Deze vogels van een licht bruine kleur, het bereiken van 2 meter hoog en weegt ongeveer 45 kilogram. Gemeenschappelijke emu is geografisch verspreid door het Australische continent, het vermijden van dichtbevolkte gebieden, dichte bossen en droge gebieden. Emoes kunnen grote afstanden afleggen op een draf, en indien nodig sprinten, het bereiken van 50 mph enkele kilometers. Ze zijn nomadische en kunnen lange afstanden om voedsel, dat uit planten en insecten vinden.

De Tasmaanse Emu ondersoorten uitgestorven met de komst van de Europeanen in 1788; de verdeling van de ondersoort bezetten het continent, is ook negatief beïnvloed zijn bevolking van menselijke activiteiten. Momenteel is het niet gebruikelijk aan de oostkust waar ja het was; integendeel, de ontwikkeling van de landbouw en de voorziening van irrigatiewater in Australië, heeft haar geografische bereik. De emoe is gefokt voor het gebruik van het vlees, olie en leer.

Taxonomie en distributie

Emu twee taxa die gebruikelijk waren in Australië voor de komst van de Europeanen stierf kort: de kleine zwarte emu en emu. Common emu, is nog steeds voorkomende vandaag. De bevolking varieert van tien tot tien jaar, grotendeels afhankelijk van de neerslag; wordt geschat dat de Emu bevolking is 625 000-725 000 exemplaren, met 100 000-200 000 West-Australië en de rest voornamelijk in New South Wales en Queensland.

De emoe diemenensis, is een ondersoort die bekend staat als de gemeenschappelijke naam Emu uit Tasmanië, die uitgestorven rond 1865 geworden.

Emoes werden ingevoerd om Maria Island en Kangaroo Island in de buurt van Tasmanië in de twintigste eeuw en hebben broedpopulaties vastgesteld.

Er zijn drie bestaande ondersoorten in Australië:

  • Emu novaehollandiae, met zijn witachtig genereren andijvie; Het is geografisch verspreid in het zuidoosten.
  • Woodwardi emoe, mager en bleek; Het is geografisch verspreid in het noorden.
  • Emu rothschildi, donkerder, zonder kraag tijdens het broedseizoen. Het is geografisch verdeeld in het zuidwesten.

De soort werd voor het eerst beschreven onder de naam New Holland kasuaris in Arthur Phillip Travel: "Reis naar Botany Bay", gepubliceerd in 1789. De soort beschreven ornitholoog John Latham, die op het boek meegewerkt door Arthur Phillip en maakte de eerste beschrijvingen van deze vogel en genoemd vele andere soorten Nederlandse vogels; zijn naam komt uit het Latijn en betekent 'snel Nieuwe Hollanda ". De etymologie van de gemeenschappelijke naam "Emu" is onzeker, maar wordt verondersteld afkomstig te zijn van een Arabisch woord dat wordt gebruikt om de bedoeling van "bird of grote vogel" door Portugese ontdekkingsreizigers die werd gebruikt om de Cassowary-Nieuw-Guinea te beschrijven aan te geven.

Beschrijving

Emoes zijn loopvogel, loopvogels groepen, grote bereiken van twee meter lang en wegen tussen de 30 en 45 kilogram. Ze hebben kleine rudimentaire vleugels en een lange nek en sterke benen.


Zijn vermogen om te draaien met hoge snelheden is het gevolg van de spieren van het bekken ledematen gunstig gespecialiseerd. Hun voeten hebben slechts drie tenen en een eveneens beperkt aantal botten en bijbehorende voetspieren; Zij zijn de enige vogels met gastrocnemius spieren in de rug, onderbenen. De spieren van het bekken ledematen EMU heeft een vergelijkbare bijdrage aan de totale lichaamsmassa als de vlucht spieren.

Emoes hebben bruine verenkleed van ruige uitstraling te bruinen grijs; de uiteinden van de veren zijn zwart. Zonne-straling wordt geabsorbeerd door de tips en de losse interne condensaat of verenkleed isoleert de huid. De warmte die stroom naar de huid van de isolatie, waardoor de vogel naar actief tijdens de hitte van de dag. Een uniek kenmerk van de Emu veer is zijn dubbele rachis die uit een enkele stam. De geslachten zijn gelijkaardig in verschijning.

Op zeer warme dagen, emoes broek op lichaamstemperatuur, hun longen werken als verdampingskoelers en, in tegenstelling tot sommige andere soorten, is de resulterende lage kooldioxide in het bloed niet te alkalose veroorzaken. Om normaal te ademen in het koelen tijd, ze hebben grote en meerdere neus. De verse lucht wordt verwarmd als het door de longen, onttrekken van warmte uit de nasale regio. Op de uitademing, nasale koude emu turbinetes gecondenseerd vocht uit en absorberen ademhaling.

Reproduktie

Emoes ras en stuurman tijdens de zomermaanden in december en januari, en kunnen bij elkaar blijven voor ongeveer vijf maanden. De mannelijke mates in de koelere maanden mei en juni. Tijdens het broedseizoen, de mannetjes ervaren hormonale veranderingen, met inbegrip van een verhoging van het niveau van luteïniserend hormoon en testosteron, de testikels verhogen hun omvang verdubbeld. Mannen verliezen hun eetlust en de bouw van een ruwe nest in een holte in de dorre semi-beschermd gebied met gras, takjes en bladeren. Het vrouwtje legt dagelijks een of twee eieren, de derde dag van de positie van de vrouwen hebben een gemiddelde van 11 eieren, zeer groot, dik-dop, donkergroene eieren. De eieren hebben een gemiddelde van 134 x 89 millimeter en weegt tussen de 700 en 900 gram, ongeveer gelijk aan 10-12 kippeneieren in volume en gewicht. Het eerste optreden van genetisch identieke tweelingen in vogel werd gevonden in emu.

De mannelijke broeds na zijn partner begint te stellen, en begint om de eieren uitbroeden voor de voltooiing van de inbedrijfstelling sets. Gedurende deze tijd, niet eten, drinken of poepen, en staat slechts ongeveer 10 keer per dag. Gedurende acht weken van de incubatie, zal je een derde van hun gewicht te verliezen en alleen overleven met het vet wordt gestort in uw lichaam en stijgt in de ochtend dauw. Zoals met vele andere Australische vogels, ontrouw is de norm voor de EMU, ondanks de aanvankelijke band: zodra de man begon te broeden, vrouwtjes paren met andere mannetjes en kunnen lag in meerdere nesten; helft van de kuikens in een nest worden verhoogd door andere mannetjes of door een mannelijke. Sommige vrouwen blijven en verdedigen het nest totdat de kuikens uitkomen in een goede station, een vrouwelijke Emu kan nest drie keer.

De incubatie duurt ongeveer 56 dagen, de uitgekomen kuikens actief en kan het nest binnen enkele dagen te laten. Permanent zijn 25 centimeter hoog en hebben een kenmerkende kleur kastanje en room strepen voor camouflage, die verloren is gegaan na drie maanden. De mannetjes zijn 18 maanden met kuikens, het verdedigen van hen en hen te leren hoe om voedsel te vinden. Kuikens groeien zeer snel en zijn geslachtsrijp bij 12 tot 14 maanden; hoewel ze kunnen blijven met hun familie voor nog eens zes maanden, waarna ze gescheiden te verhogen tijdens zijn tweede seizoen. Emus leven tussen de 10 en 20 jaar, kunnen de vogels in gevangenschap langer dan die in het wild leven.

(0)
(0)
Vorige artikel Caspase
Volgende artikel Wenceslas I van Bohemen

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha