Edda Bustamante

Edda Bustamante Argentinië is een gerenommeerd actrice van de film, theater en televisie, exvedette en sekssymbool van de jaren zeventig en tachtig.

Biografie

Edda Bustamante studeerde ballet, jazz en andere dansen aan de academie van dansen Nebita Alladio Maceyra Gonzalez, in de stad San Juan, waar hij afstudeerde in 1967. Hij kreeg ook een pianoleraar.

Hij woonde een paar jaar in de stad Mendoza, waar hij stichtte met Maria Cristina Hidalgo een academie van dans en gymnastiek.

Ze werd ingehuurd door de Buenos Aires hoofd Heber Lobato, die haar nam in Buenos Aires te wonen.

Filmografie

  • 1997: De opening.
  • 1981: De vlo in haar oor
  • 1981: Van de mysterieuze Buenos Aires, geschreven door Manuel Mujica Lainez.
  • 1984: In terugtrekking, in de rol van Cecilia.
  • 1985: Cats
  • 1986 Vrouwen Correctional naast Thelma Stefani, Erika Wallner, Julio de Grazia, Tony Vilas en Monica Villa, film had weinig commercieel succes.
  • 1987: De kliniek van Dr. Curette, met Gianni Lunadei Mario Ricardo Alarcon en Bauleo.
  • 1996: Ga weg achter mij, samen met Leonardo Favio.
  • 1997: De droom van de helden.
  • 1999: Lieverd, Gabriel Goity
  • 2000: Het wachten op de Messias.
  • 2004: Huurders van de hel, in de rol van een medium
  • 2004: Net als vlinders in het licht.
  • 2010: Zinatram, een Argentijnse reis, een film van Luis Barone, met Luis Minujin en Luis Luque.
  • 2012: Olympia.
  • 2012: Helena.
  • 2013: We hadden ratoneado beide.

Televisie

Bustamante speelde een lange carrière op het kleine scherm in talloze tv-series toestel, komedies en soaps:

  • 1978: eerste Ik zag Juan Carlos Mesa en Jorge Basurto Chico Novarro.
  • 1981: Theater van humor, in de aflevering "Ik ben een schurk" in de rol van Susanna. Samen met Nelly Beltran en Maurice Jouvet.
  • 1982: Het Oosten in de rol van de brunette.
  • 1982: Leef Amerika Sofia.
  • 1982: De portretten van Andrew, onder leiding van Andrés Percivale.
  • 1983: Extra Tato, met Tato Bores.
  • 1985: Cats, met Camila Perissé, Gerardo Romano en Andrea Bonelli.
  • 1987: Huwelijk en iets anders, met Hugo Arana, Cristina del Valle, Aida Luz, Gianni Lunadei, Mirta Busnelli en Rodolfo Ranni. Zijn erotische skech die dagelijks uitgezonden op het programma bekend gemaakt en werd beschouwd als een seksuele icoon van het decennium van de jaren 80 en 90.
  • 1988-1989: The Magician, door Channel 11, met Carlos Calvo en Patricia Palmer.
  • 1991: Je oogst wat je zaait, met het karakter van Narella Colucci.
  • 1993: Laat je geliefde, met Catherine Fulop, Carlos Mata en Osvaldo Sabatini.
  • 1998: Gasoleros, met Juan Leyrado en Mercedes Morán.
  • 2001: de werkelijkheid, de werkelijkheid.
  • 2002: Tumberos, met Germán Palacios, Belén Blanco en Carlos Belloso.
  • 2003: Rebelde Way, als de moeder van Vico.
  • 2004: Van het bed naar woonkamer, uitgezonden door Channel 7.
  • 2005: Killer Vrouwen in Brugge en valse aflevering nietsvermoedende vrouw als Susy, met Julia Calvo, Claudia Fontan en Alejandro Urdapilleta.
  • 2006: De tijd stopt niet
  • 2006: Gehuwd met kinderen, met in de hoofdrol Guillermo Francella en Florencia Peña door Telefe.
  • 2006: Killer Vrouwen, in de aflevering Elvira, toegewijde moeder, gespeeld door Cristina Banegas en Norman Briski.
  • 2009: Mythen, met Germán Palacios en Florencia Raggi.
  • 2009: Red Circus, geproduceerd door José María Muscari, en uitgegeven door de Playboy TV-kanaal.
  • 2011: Een jaar om te onthouden.
  • 2012: Afgestudeerden.

Theater

Edda Bustamante heeft uitgebreide stadium carrière door de Cervantes Nationaal Theater, het Teatro Maipo, Sarmiento en Teatro General San Martin, onder andere, en in de handen van de bestuurders die uit Eber Lobato was José María Muscari, met die het werk deden en werkte in Onda Fetish Film voor film en televisie. Sommige van hun shows zijn:

  • 1974: geschilderd Lolitas.
  • 1977: Chicago.
  • 1979: Hier kunnen we niet doen.
  • 1980: A Chorus Line, Alejandro Romay.
  • 1982: De zondag Vrouw.
  • 1982: Het gaat steeds harige Hugo Sofovich
  • 1983: Blues Balcarce Street, Sergio de Cecco, geleid door Villanueva Cosse.
  • Fans van de show
  • 1985: Oh, Calcutta!.
  • De man van het lot
  • De zondag Vrouw
  • 2000: Crazy Summer 2000
  • 2001: Edda in vlammen op.
  • De laatste het licht uit te schakelen
  • Sommige vrouwen die geschroefd hun leven van Neil LaBute.

Hij speelde zowel in melodramatische rollen in musicals. Hij maakte ook muziek zaal en café concert.

Radio

In 2008 leidde hij de radio met Edda in de stad in 1110 AM.

Tijdschrift "Playboy"

In 1989 als gevolg van het succes van het programma en meer huwelijken, werd Edda bood een full-erkende artistieke naakt voor Playboy magazine, die aarzelde niet te accepteren.

Song eerbetoon

In 1989, de rockband Attaque 77 Edda Bustamante geëerd met een nummer genaamd Wandelen door het centrum, geïnspireerd door de gebaren van de actrice in de film Correctional vrouwen.

(0)
(0)
Vorige artikel Slag van Fitjar
Volgende artikel Jules Supervielle

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha