Dunlin

Dunlin en gemeenschappelijke strand is een waadvogel in de familie Scolopacidae gebruikelijk in de wetlands van Europa. Het kweekt in de Arctische regio. Vogels die broeden in Noord-Europa en Azië zijn lange afstand trekkende, overwintering aan de kust van het Iberisch schiereiland, Afrika, Zuidoost-asiáticoy Midden-Oosten. De vogels die nestelen in Alaska en de Canadese Arctische maakte korte naar de Stille Oceaan en de Atlantische kusten van Noord-migratie, hoewel de vogels die broeden in het noorden van Alaska winter in Azië.

De Dunlin is een zeer gezellig vogel in de winter, die soms vormen grote kuddes op wad of zandstranden. Het is één van de meest voorkomende steltlopers in hun fokkerij en overwintering. Het heeft een typische lengte van 17-21 cm en 32-36 cm spanwijdte. Volwassene in broedkleed heeft een opvallende zwarte buik. In de winter verenkleed is voornamelijk grijs hierboven en wit hieronder. De poten zijn zwart en de snavel is licht naar beneden gebogen.

Een volwassene in het fokkengevederte Dunlin toont de kenmerkende zwarte buik die geen andere even grote waadvogel bezit. In principe is het winter Dunlin kudde is boven en wit onder. Jongeren zijn bruin hierboven Twee witachtige "V" vormen op de rug. Meestal Ze hebben zwarte vlekken op de flanken of de buik en tonen een sterke witte WingBar tijdens de vlucht. De benen en licht decurved wetsvoorstel zijn zwart. Er zijn een aantal ondersoorten verschillen vooral in de mate van rufous kleuring in het broedkleed en het wetsvoorstel lengte. Moet echter worden opgemerkt dat wetsvoorstel lengte varieert tussen de seksen, de langere rekeningen dan vrouwtjes hebben van het kwaad.

Ze hebben een zeer onderscheidende vordering en volwassenen lijsten in de lente, zijn ze gemakkelijk te identificeren.

Het nest op de grond, komvormig, bedekt met gras, met 4 eieren in één nest, van mei tot juli. Het voedt pikken in de modder voor wormen, insecten en weekdieren.

Hun distributie is zeer breed: in de zomer, van wetlands en de eilanden van Noord-Europa en de toendra, in het zuiden van Europa, op het gebied van moerassen, stranden en estuaria.

Ondersoorten

10 Dunlin ondersoorten die vooral worden onderscheiden door de mate van roodheid in het fokkengevederte en snavel lengte bekend:

  • Dunlin actites: nesten in het noorden van Sakhalin en overwintert in Oost-Azië.
  • Alpina Dunlin: nesten in Noord-Europa en het noordwesten van Siberië naar de rivier Yenisei, overwinteren in West-Europa, de Middellandse Zee, Afrika en Zuidwest-Afrika naar India.
  • Calidrisalpina arctica: Nesten in het noordoosten van Groenland en de winters in het noordwesten van Afrika.
  • Dunlin arcticola: nesten in het noorden en het noordwesten van Alaska en het noordwesten van Canada en de winters in China, Korea en Japan.
  • Calidrisalpina centralis
  • Dunlin hudsonia: nesten in Midden- en Noord-Canada (Hudson Bay en de winters in het zuidoosten van de Verenigde Staten.
  • Dunlin kistchinski: Nesten ten noorden van de Zee van Okhotsk en Zuid Korjakië, ten noorden van de Koerilen-eilanden en het schiereiland Kamtsjatka en de winters in Oost-Azië.
  • Calidrisalpina pacifica: nesten in het westen en het zuiden van Canada en de winters in het westen van de Verenigde Staten en Mexico.
  • Dunlin sakhalina: genesteld in de noordoostelijke hoek van Azië en de winters in het oosten van China, Korea, Japan en Taiwan.
  • Dunlin schinzii: nesten in het zuidoosten van Groenland, IJsland, de Britse eilanden, het zuiden van Scandinavië en de Baltische Zee, en de winters in het zuidwesten van Europa en Noordwest-Afrika.

De Europese broedpopulatie wordt geschat op het begin van de eenentwintigste eeuw in een 350.000 tot 570.000 broedparen. De meesten van hen 200.000 tot 300.000 paren in IJsland, die behoren tot de ondersoort calidrisalpina schinzii.

(0)
(0)
Vorige artikel Subatomair deeltje
Volgende artikel Carlos Posadas

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha