De Chunguitos

De Chunguitos zijn geïntegreerd in het begin van Enrique, Juan en Jose Salazar Spaanse rumba groep. Na de tragische dood in september 1982 van Enrique Salazar, componist en zanger, trad hij toe tot de groep Manuel, neef van het bovenstaande. De groep werd ontbonden na het vertrek van Manuel oprichting in 2006, de voortzetting van de carrière Juan en Jose Salazar Brothers onder de naam Salazar. Ze zijn allemaal hetzelfde Extremadura zigeuner familie die de Porrina van Badajoz, Chestnut Brown Sugar en kunstenaars bezit. De naam van zijn vader was Gonzalo Salazar.

Geschiedenis

De naam van de groep komt van de uitdrukking met zijn familie het kind berispt om zijn liefde voor treinen steen: "Wat Chunguitos je bent!".

Ze woonden in de wijk Vallecas, Madrid, toen ze begon te werken op de Inns van Plaza Mayor. In 1976 sprong naar roem met het lied 'Geef mij vergif "van zijn eerste album, geproduceerd door voormalige leden van de Dynamic Duo en ongeveer vijftigduizend exemplaren werden verkocht. Ze werden geconsolideerd met deelname aan de film soundtracks t haast, door Carlos Saura; Loslopende honden, José Antonio de la Loma; en geleende tijd, Imanol Uribe.

In 1982 verloor ze de oprichter, zanger en componist Enrique Salazar, als gevolg van hepatitis. Na een periode van pensionering, werd hij vervangen door zijn neef Manuel.

Zijn liedjes mixen Spaanse zigeuner rumba en melodische zang en praten over marginalisering en armoede van wijken bewoond door de stedelijke lompenproletariaat die leefde. In die zin, het thema is vergelijkbaar met Chicane.

Tussen 2013 en 2014 deel aan het derde seizoen van Antena 3, Je gezicht lijkt me dat op de zesde plaats in het aggregaat.

In 2015 namen ze deel aan de Big Brother wedstrijd Telecinco, waaruit ze werden verdreven door hun xenofobe en homofobe uitspraken.

Discografie

  • 1977 - De Chunguitos
  • 1978 - Levende Gitano
  • 1979 - Love Aalmoes
  • 1980 - Pa Ti Pa Uw Primo
  • 1981 - Warmblood
  • 1982 - Barrio
  • 1983 - vergeet Henry
  • 1983 - Dead End
  • 1984 - rondlopen
  • 1985 - Against The Wall
  • 1986 - After The Storm
  • 1988 - Live Your Way
  • 1989 - Hard Times
  • 1990 - Dance With Chunguitos
  • 1991 - Plaza Vieja
  • 1992 - Volbloed
  • 1993 - Maart!
  • 1995 - Zoraida
  • 1996 - Pa barsten!
  • 1999 - Authentiek
  • 2001 - De Medaille
  • 2003 - Morir De Amor
  • 2004 - Open Your Heart
  • 2006 - Good Luck
  • 2008 - La Vida Sigue
  • 2012 - ontsnappingen

Compilaties

  • 1980 - The Best Of Chunguitos
  • 1984 - Face To Face
  • 1986 - Greatest Hits
  • 1992 - Gypsy Passion
  • 1997 - Met het vliegtuig Va
  • 2000 - Vandaag - De 30 Greatest Songs
  • 2001 - Greatest Hits
  • 2004 - De Rumba is Ons
  • 2005 - Alle Chunguitos
  • 2007 - Diamond Collectie

Films

  • 1979 - Zwerfhonden BSO II: zoeken en inbeslagneming
  • 1981 - BSO t haast
  • 1992 - Les Nuits Fauves
  • 2000 - Ja Maaten me ...!
  • 2007 - Ja Ekipo

Serie

  • 1995-1997 - BSO Poliladron
  • 2013 - live zingen. Een cameo in Episode 15.

TV Shows

  • 2010 - El Hormiguero. Als gast.
  • 2013 - The Ant 3.0. Als gast met Uri Geller.
  • 2013-2014 - Je gezicht is bekend. Imiteren Tow, Pimpernel, bruine suiker en Las Grecas onder andere imitaties.
  • 2013 - Wat is de tijd zo gelukkig. Als gasten.
  • 2013 - In de lucht. Als gasten.
  • 2014 - The Ant 3.0. Als medewerkers.
  • 2014 - Alles is prima. Als gasten en dan als partners.
  • 2015 - Big Brother. Als deelnemers.
  • 2015 - The Gypsy Kings. Als presentatoren.
(0)
(0)
Vorige artikel Pedro Cieza de León
Volgende artikel Miguel Moly

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha