Dale Robertson

Dale Robertson was een Amerikaans acteur.

Biografie

Hij begon zijn carrière in de jaren 1940, handelt in kleine rollen in films: "De Jongen met Green Hair" en "Weg van de Flamingo". Het is bekend als de hoofdpersoon van de westerse serie "A Tale of Wells Fargo 'waar hij speelde Jim Hardie in 201 hoofdstukken. Als gast speelde hij in The Red Skelton Show, Death Valley Days, Fantasy Island, The Love Boat, Dynasty, Dallas, Matt Houston, She Wrote misdaad en nog veel meer. Hij speelde ook in de serie The Iron Horse, spelen Ben Calhoun, verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw van de transcontinentale spoorlijn.

Hij stierf op de leeftijd van 89 op 26 februari 2013 Scripps Memorial Hospital in La Jolla, San Diego, Californië op longkanker en longontsteking veroorzaken.

Filmografie

  • 1949 Flamingo Road
  • 1950: De Cariboo Trail
  • 1951: Call Me Mister
  • 1952: Terugkeer van de Texaanse
  • 1953: The Farmer Takes a Wife
  • 1953: Stad van Bad Men
  • 1953: Devil's Canyon
  • 1954: The Gambler van Natchez
  • 1954: Sitting Bull
  • 1955: Zoon van Sinbad
  • 1955: Top of the World
  • 1956: High Terras
  • 1957: Een verhaal van Wells Fargo "tv-serie"
  • 1957: Hell Canyon Outlaws
  • 1958: Anna di Brooklyn
  • 1964: Kust van Skeletten
  • 1964: Blood on the Arrow
  • 1964: Wet van de Lawless
  • 1966: The One Eyed Soldiers
  • 1966: The Iron Horse "tv-serie"
  • 1970: Het geheim van de Glass Soldier
  • 1970: Een Gamble Soldier's
  • 1975: De Kansas City Massacre "TV film"
  • 1979: De Laatste Rit van de Dalton Gang
  • 2012: Gossip Girl tv-serie - Armored bank Driver
(0)
(0)
Vorige artikel Batopilas
Volgende artikel Devi

Gerelateerde Artikelen

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha