Colaptes fernandinae

Colaptes fernandinae, Aarde timmerman of schrijnwerker churroso soorten endemisch in Cuba. Het behoort tot de orde Piciformes familie Picidae.

Namen

In de Griekse Colaptes is "beitel" en fernandinae Latijns komt van wordt gewijd aan de graaf van de Fernandina. Het heet het land timmerman timmerman churroso aardse gewoonten en door zijn geelbruin van kleur met donkere strepen, opzichtig en weinig mimetische met de grond. In Latijns-Amerika de picidae worden "timmerlieden" en in Spanje zijn "spikes" genoemd. In het Engels wordt Fernandina's flicker genoemd.

Dristribución

Fernandina's Flicker is alleen aanwezig op het eiland Cuba in de Sierra del Rosario, in de buurt van de Zapata schiereiland, delen van de provincie Villa Clara, Camaguey, Holguin en Granma. Hij is een timmerman die is zelden gezien. Het leeft op de oevers van de open bossen met palmen en savannes en wetlands.

Beschrijving

Mannetjes van ongeveer 34 cm lang, 49 cm spanwijdte en 12 cm staart. Vrouwtjes zijn ongeveer 32,5 cm lang, 48 cm en 11 cm spanwijdte staart. De corornilla en nek zijn geelachtig-roodbruin en er bij de man elke pen heeft een zwarte lijn. Het gezicht is dezelfde kleur, maar zonder veren online. Andere delen met zwarte dorsale veren hebben brede strepen en stro gekleurde sjerpen, meer bruinig op het puntje van de staart. De buik zijn lichtgeel met bruine strepen. De masten van de pennen stuurlieden zijn bruin dorsaal en onder grijs met lichtgele gele gordels. De mannetjes hebben een zwarte snor-vormige plaat en de vrouwtjes zijn grijs met zwarte lijnen. De keel is geelachtig wit, met elke veer met een brede zwarte lijn. Het wetsvoorstel is zwartachtig en grijs voeten. De ogen zijn donker bruin. Onvolwassen is saaier. Ze zijn beetje eng. Vaak ze worden gezien in de vloer eten van mieren en andere insecten en larven in bladafval.

Nest

Februari.-mei. nest in de gaten dat ze in dode bomen, hoofdzakelijk palmen, vrij grote binnenkomst, en dan niet erg diep. U kunt gebruiken soms holle nesten jaar. Het legt vier of vijf witte eieren die 2,6 bij 2 cm meten.

Ave bedreigd

Het wordt beschouwd als een kwetsbaar vogel. Het is zeldzaam, endemische en beperkt tot kleine gebieden van het eiland Cuba.

(0)
(0)
Vorige artikel Gastronomie van Cuba
Volgende artikel James May

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha