Citroenparkiet

April 6, 2016 Cees Apers C 0 3
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

De frentidorada Catita, meisje of Catita Andes berg papegaai is een vogel psitaciforme van de papegaai familie. De lengte is 17 om 19 cm en een gemiddeld gewicht van 33,6 g. De overheersende kleur is groen met een variërende mate in heldere gele gezicht en borst, hoewel de omvang van de kleur afhangt van de ondersoort, kan niet-bestaand zijn. Het vrouwtje is groener en minder helder. De remiges of voorverkiezingen zijn blauw. Pico en licht gekleurde benen. Zwarte ogen. De staart is lang.

Het is gelegen in een gebied van ongeveer 820.000 km verdeeld tussen de Andes-regio van de volgende landen: Argentinië, Bolivia, Chili en Peru.

Zijn natuurlijke habitat is tropische of subtropische scrub en in mindere mate ook getransformeerd stedelijke landschappen, altijd tussen 1000 en 4500 m hoogte. BirdLife International is van mening dat de verwijdering van individuen voor dierenhandel haar grootte van de populatie aanzienlijk beïnvloedt. Het is een gezellig vogel die de neiging heeft om kleine kuddes te vormen. Hun vlucht is licht golvend.

Ondersoorten

Vier ondersoorten worden erkend:

  • P. een. aurifrons zeer uitgesproken seksuele dimorfisme. Het mannetje heeft een helder geel naar beneden zichtbaar op de borst;
  • P. een. robertsi met gezichtsmasker en gele keel bereiken;
  • P. een. margaritae met weinig of geen gele en zeer weinig seksueel dimorfisme, vrouwen doen denken aan de vorige ondersoort. Vrouwtjes hebben soms de grijze piek;
  • P. een. rubrirostris met gezichtsmasker azuurblauwe zonder seksuele dimorfisme.
(0)
(0)
Vorige artikel Manuel Gallego Jorreto
Volgende artikel Trasobares

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha