Cecropis striolata

Gegroefd slikken of grote gestreepte zwaluw is een zangvogel in de familie Hirundinidae leven in Zuid-Azië.

De indeling is in behandeling, sommige plaatsen binnen het genus Hirundo, Hirundo als striolata. Het werd eerder beschouwd als een ondersoort van de Roodstuitzwaluw.


Beschrijving

De gestreepte zwaluw maatregelen ongeveer 19 cm en heeft een diep gevorkte staart. Het heeft het grootste deel van het bovenlichaam van de zwarte kleur met blauwe ondertoon maar met bruine romp lijst. De meeste mensen hebben roodachtige nek, maar soms is deze kleur niet weergegeven. Het gezicht en buik zijn wit met donkere strepen. Hun vleugels zijn bruin. Beide geslachten zijn vergelijkbaar, maar jongeren zijn saaier en bruine kleuren, de romp is bleker en hun staartveren zijn korter.

Uw contactpersoon is een zogenaamde "pin" en het alarm is "chi-chi-chi," zijn zang is een zacht piepen.

Taxonomie

Vijf subspecies zijn beschreven:

  • H. s. striolata opgegroeid in Taiwan, de Filippijnen en Indonesië.
  • H. s. mayri fokken uit het noordoosten van India noordwesten Birma. Het is breder dan de nominale ondersoort lijsten striolata.
  • H. s. stanfordi fokken van het noordoosten van Birma het noorden van Thailand. Het heeft brede lijsten.
  • H. s. vernayi fokken in het westen van Thailand. Die heeft het nominale ondersoorten roder buik en romp is slechts vaag bekrast.
  • H. s. Badia fokken van de Maleisische schiereiland. Heeft een lijst lichtjes roodachtig buik en romp niet klaar. Soms wordt beschouwd als een aparte soort, entrirrufa slikken Hirundo Badia Badia of Cecropis.

Deze soort, met inbegrip van de leden van de mayri ondersoorten, is zeer vergelijkbaar met leden japonicus ondersoort van de Roodstuitzwaluw, maar ze zijn ouder en zijn gegroefd en hebben de minste flashy nek.

Verspreiding en habitat

Deze soort wordt aangetroffen in vlakke, open gebieden, soms in de heuvels, en gewas gebieden ontruimd Zuid- en Zuidoost-Azië, uit het noorden van India en Taiwan naar Oost in het zuiden.

Badia eiland ondersoorten zijn voornamelijk sedentair, maar mayri stanfordi continentale ondersoort en zijn gedeeltelijk trekvogels, en naar het zuiden in de winter.

Gedrag

Reproduktie

Gegroefde zwaluwen fokken van april tot juli, de opbouw van haar geïsoleerde of semi-koloniaal nesten. De nesten worden gevormd retort of fles, gemaakt van ballen van modder en de binnenkant bekleed met gedroogde kruiden en veren. De zonsondergangen meestal uit vier witte eieren, soms vijf, behalve Badia, die doorgaans op twee eieren. Beide geslachten zijn verantwoordelijk om het nest te bouwen, uitbroeden van de eieren en de kippen.

In het wild bouwen ze hun nesten in grotten, hoewel zeer vaak gebruik van constructies zoals bruggen, duikers en gebouwen.

Voeden

De gegroefde-feed jacht slikt vliegende insecten op lage hoogte. Uw vlucht langzaam en krachtig spel lijkt op dat van de boerenzwaluw. Ze kunnen jagen in het gezelschap van andere insectenetende vogels.

(0)
(0)
Vorige artikel Adonis vernalis
Volgende artikel Letizia Ortiz

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha