Alfred Rode

April 6, 2016 Kris Rolin A 0 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc

Alfred Rode was een muzikant, acteur, producer en regisseur van de Franse nationaliteit.

Biografie

Zijn echte naam was Alfred Spedaliere, geboren in Torre del Greco, Italië. Getrouwd sinds 1951 met actrice Claudine Dupuis, in 1953 leidde ... C'est la Vie Parisienne, film waarin zijn vrouw speelde Cricri een cabaretier. In 1936 reed hij starred met Lupe Velez in de Britse film Gypsy Melody, die een andere versie van zijn productie, Juanita was.

Alfred Rode overleed in Lisieux, Frankrijk, in 1979.

Filmografie

Acteur

  • 1931: Carnaval van Herbert Wilcox
  • 1932: De blauwe Donau, Herbert Wilcox
  • 1934: Antonia, romantiek Hongroise, Max Neufeld en Jean Boyer
  • 1934: Temptation, Max Neufeld
  • 1934: Les Nuits Moskovieten, Alexis Granowsky
  • 1935 - Juanita Pierre Caron - ook muziek en productie
  • 1936 - Gypsy Melody, Edmond T. Greville
  • 1939 - Le Danube bleu, Emile-Edwin Reinert en Alfred Rode

Directeur

  • 1939 - Le Danube bleu
  • 1947 - clandestiene cargaison
  • 1950 - Boîte de nuit
  • 1952 - Tourbillon
  • 1953 - ... C'est la Vie Parisienne, met Philippe Lemaire en Claudine Dupuis
  • 1953 - Een déjeuner d'amour
  • 1955 - La Vie en Rose Pigalle
  • 1958 - La Fille de feu, met Claudine Dupuis, Raymond Souplex en Armand Mestral
  • 1958 - Visa pour l'Enfer
  • 1960 - Dossier 1413

Verscheidene

  • 1949 - Het was slechts Jacques film adapter Daroy La maison du printemps
(0)
(0)
Vorige artikel Deelverzameling
Volgende artikel Meaghan Martin

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha