Albert's Lyrebird

De lier vogel Alberto is een zangvogel endemisch familie Menuridae subtropische regenwouden van Oost-Australië. Het is alleen te vinden in een klein grensgebied tussen New South Wales en Queensland.

Het is de zeldzaamste van de twee soorten vogels lira. De naam herinnert aan Prins Albert, gemaal van koningin Victoria van het Verenigd Koninkrijk. Alberto lier vogel ontbreekt veren elegant als de relatieve de lier vogel lire trots en het bereik is veel kleiner. Er wordt geschat dat de totale populatie van de vogels lire Alberto is slechts 3500 fokkerij individuen, en is de vogel die de kleinste bereik van het Australische continent. In het verleden werd gejaagd om Alberto lier vogels te worden gekookt als pasteitjes of haar staartveren gebruiken voor hoeden jager, of eenvoudige vandalisme.

Beschrijving

De lier vogel Alberto is een aardse vogel over de grootte van een fazant, de vrouwelijke bereikt ongeveer 75 cm lang en 90 cm mannelijke. Het heeft een spanwijdte van tussen de 76-79 cm en weegt ongeveer 930 gram. Het verenkleed is overwegend bruin, roder in de rug, nek, romp en de staart basis, met romige witte hoofd en grijze flanken. Zijn snavel is zwart, en zijn ogen zijn bruin of zwart, omringd door een grote blauw-grijze ring. Hun poten zijn bruin of zwartachtig grijs.

Beide geslachten lijken, behalve voor de vorm van de staart. Het mannetje heeft een spectaculaire staart bestaat uit een paar van de centrale verstoorde veren roodbruin, zes paar lange draderige veren zijn zwartachtig bruin op de bovenkant en grijs voor het onderste deel; en het paar zeer breed en vlak buitenveren maar spaarzaam as ook zwartachtig bruin grijs boven en onder. De staart van het vrouwtje is korter met eenvoudige veren iets minder gericht en minder uitstraling verhoogd opgevouwen. Het bestaat uit een paar smalle, scherpe centrale veren en rust vlak en afgerond, zonder draderige veren. Bij het lopen van de man draagt ​​de staart omhoog en gebogen op zijn middelste gedeelte.

De jongeren worden gescheiden van volwassenen, op korte afstand. Lijken vrouwen, maar onderscheiden zich van hen door de kleur van zijn gezicht, de keel, de voorkant van de hals is rood en uniform, hun toppen zijn lichter romp en buik en heeft een gladdere structuur beneden en vooral de staartveren zijn smaller en puntig, vooral planten.

Het zingen

Beide soorten zoals de vogel lira bezitten uitstekende energieke en flexibele randen waar ze hun eigen gesprekken met imitaties van de nummers van andere vogels in de lange reeks mengen zonder onderbreking. Vergeleken met de vogel lira trots, Albert's Lyrebird beperkt hun imitatie van een kleiner bereik van vogelsoorten, de meest geïmiteerde groen en glanzend pergolero Catbird, plus rosellas cinclosomátidos en parkieten.

Je keel kan maken wanneer diepe en resonerende klanken, en snel veranderen en melodieuze trillers en hoge noten, en terug in op harde geluiden. Een van de passages van zijn nummer begint zacht en hij stijgt hoog en steeds duidelijker, is het samen met de dingo gehuil.

Het mannetje zingt voor vele uren per dag tijdens de piek moment van het broedseizoen in de winter en zijn stil op andere momenten. Toen bang geven ze een luide schreeuw. Deze schuw en ongrijpbaar vogels zijn moeilijk te zien, zelfs wanneer ze zingen verscholen in de dichte begroeiing van zijn habitat bij weinig licht, omdat ze zijn altijd erg verdacht.

Verspreiding en habitat

De uitbreiding van het assortiment van Albert's Lyrebird blijkbaar aanzienlijk is verminderd na de Europese kolonisatie. Een groot deel van de lier vogel leefgebied werd ontruimd en verduidelijkt in de negentiende eeuw. Hoewel de soort nog steeds in overvloed in de lagere komst van de twintigste eeuw land ontruimd continue leefgebied ontheemden meest op grote hoogte, meestal boven de 300 meter boven de zeespiegel.

De telling momenteel beperkt tot deze vogels een aantal berggebieden van de samenvloeiing van de zuidoostelijke hoek van Queensland en het noorden van New South Wales, het verlaten van het grootste deel van hun habitat in de reserves. In Queensland de lier vogel Alberto is van Tamborine Mountain en Springbrook National Park in het oosten naar McPherson bergen in het westen. Er zijn geïsoleerde populaties in de berg nationale parken Burney en de ruggengraat. De grootste bevolking is in het Lamington Plateau. Voordat Alberto Lira vogels waren van rond Sunshine Coast en Mount D'Aguilar, maar is verdwenen uit deze gebieden. In New South Wales alleen al is het in de afgelegen noordelijke regio van Noord Rivieren en bergen van de grens Nightcap National Park in het oosten, vanuit het westen eventueel de Koreelah nationaal park. Er is een grote concentratie op het gebied van Mount Warning. Er zijn nog steeds geïsoleerde populatie in de jungle overlevende plekken bereiken als ver zuiden als Wardell.

Deze vogels de voorkeur aan het regenwoud met een dichte ondergroei van wijnstokken en struiken of natte Sclerofiele bos met dichte ondergroei van planten vochtig Selve, waaronder gematigd regenwoud. Af en toe namen ze in gebieden waar het bos van eucalyptus vermengd met Mesic struikgewas rond de lagere hellingen, vochtige ravijnen.

De samenstelling van plantensoorten in deze bossen lijkt onbelangrijk, behalve voor de luifel gevormd door eucalyptus altijd geassocieerd met een hogere bevolkingsdichtheid met eucalyptusbossen ontbreekt. De dichtheden toenemen gradiënt met toenemende regen en laat de gemiddelde jaarlijkse temperatuur, hoe lager het vochtgehalte vermindert de dichtheid van mannetjes en bevolking is beperkt tot de nabijheid van de kloven. Bij vergelijking van de natte esclerófilo bos regenwoudklimaat en de snelheid van equivalente vocht de hoogste bevolkingsdichtheid altijd in het bos esclerófilo vochtige, die wordt geassocieerd met een groter aantal bladeren en stengels van de tragere afbraak plantaardig materiaal.

De steile vochtige valleien en andere beschermde natuurgebieden of geografisch waarschijnlijk het vuur hen te voorzien van een belangrijke habitat toevluchtsoord.

Alberto lier vogel wordt meestal alleen of in paren gevonden, zelden in groepen van drie. Het is sedentaire, en meestal blijft in hetzelfde gebied gedurende het hele jaar. Mannetjes zijn territoriaal tijdens het broedseizoen. Vrouwtjes lijken hun eigen afzonderlijke gebieden die gedeeltelijk overlappen met die van de mannelijke hebben en ze verdedigen meer voor hun voedselbronnen als het centrum apariamiento sites. Gegevens over de grootte van het gebied alleen registratie mannetjes. Het grondgebied van een man is over het algemeen samengesteld uit 5 tot 15 ha.

Reproduktie

De paring systeem van de vogel lira Alberto is onbekend; hoewel gedocumenteerde verkering paring het mannetje. De man maakt gebruik van een gebied van vlakke land van waaruit verwijderd al het puin uit de grond in plaats van een hoop van puin dat de vogel lire trots gebruikt. Op het display van de man heft zijn staart overkoepelende tot over zijn hoofd te zetten, en vervolgens geleidelijk lagere roeren naar voren totdat de vogel bedekt haar hoofd met een sluier van draadvormige veren. Er is geen bewijs dat paar band tussen mannen en vrouwen blijven na de paring.

Het is opgenomen dat de zonsondergangen optreden van mei tot augustus door zijn gamma. Genesteld in de buurt van de toppen van de bomen, meestal in de donkerste gebieden van het bos. Meestal nesten worden gevonden in rotsachtige gebieden, uitsteeksels, scheuren of gaten tussen de rotsen, soms in grotten, kliffen en rotsachtige ravijnen en soms in de buurt van watervallen. Tevens bevindt zich hun nesten in plaatsen als de vloer van steile hellingen, taluds of in de wortels van de vijgenbomen, de basis van de palmbomen of boomstronken en dichte begroeiing.

Vrouwtjes nest in de buurt van de plaats die het voorgaande jaar gebruikt, en soms hetzelfde nest hergebruiken. Het wijfje bouwt een nest enkele ronde met een zij-ingang, bestaande uit stokken, varens en palmbladeren, schors, bekleed met mos en ander plantaardig materiaal plus zachte veren. Nest gebouw kan ten minste drie weken duren. Haar uiterlijk is die van een opeenstapeling van vuil van het bos, die camouflage helpt het nest.

De set bestaat uit een enkel ei. De eieren variëren sterk in kleur, vorm en soms, maar meestal bruin of grijs met vlekken en vlekken. Het vrouwtje broedt en voedt het kuiken zonder de hulp van de man. Chick vindt plaats ongeveer vijf en een halve week. Reproductief succes gegevens zijn niet bekend, maar er is verhoogd, maar slechts een koppeling per seizoen.

Voeden

Alberto lier vogel voedt zich voornamelijk met insecten en hun larven, en andere ongewervelde bodem. Over het algemeen feeds gegraven uit de grond, in het bijzonder in gebieden waar hoge nat strooisel of omgevallen bomen, maar af en toe ook voedt epifytische varens. Normaal gesproken zijn ze foerageren in de open dan in het dichte struikgewas, maar bedekt door een hogere laag gebieden. Als ze foerageren graven tussen afval en puin om zijn prooi ontgraven; terwijl tussen epiphytes worden nagestreefd pikken en krassen op de sutrato.

Bedreigingen

In New South Wales ze worden aangemerkt als kwetsbaar en beschermd door de Endangered Species Act 1995 en staat Queensland worden geclassificeerd als in de buurt bedreigd door de wet van behoud van 1992.

De grootste bedreiging van Albert's Lyrebird omvat intensieve houtkap en de vervanging van hun optimale habitat voor bruikbare soorten plantages voor de mens als eucalyptus en pijnbomen. de invasie van de ontruimde gebieden of habitats beschadigd door onkruid, speciaal gecomponeerd lantana, vermindert de hoeveelheid van de habitat beschikbaar. Ook schade hun habitat vee, en de uitbreiding van de verstedelijkte gebieden in de buurt van hun habitat, predatie door geïntroduceerde soorten zoals rode vossen, honden en wilde katten en honden en katten bij deze vogels bevinden zich in de buurt van nederzettingen mens.

Enkele geïsoleerde populaties zijn gewoon bedreigd, omdat ze zo klein zijn en de bevolkingsdichtheid is lager dan die naar schatting zo optimaal in de buurt van menselijke nederzettingen.

Opwarming van de aarde en de verwachte effecten kan een mogelijke toekomstige bedreiging voor de lier vogel te zijn en grote branden kan een grote impact hebben op de gehele bevolking.

Wordt beperkt tot kleine geografische zone de soort wordt bedreigd door de gebeurtenissen als een ernstige lokale droogte van invloed kunnen zijn alle personen in de populatie.

(0)
(0)
Vorige artikel SD Huesca
Volgende artikel Middeleeuws dierenboek

Commentaren - 0

Geen reacties

Voeg een Commentaar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tekens over: 3000
captcha